Minunățiile acestea de praline se fac în 20 de minute și se mănâncă în 5. De când ne-am mărit echipa acasă, rețetele simple, care se fac cu ingrediente puține și se pregătesc rapid, le îndrăgesc din ce în ce mai mult. Iar dacă nu ai nevoie de ustensile ca să le devorezi e parcă și mai bine. Din categoria ,,finger food,, vă propun o rețetă dulce cu aromă de tiramisu.
Ingrediente
Am pus pe masă cele necesare și le-am cântărit:
250 grame mascarpone
100 grame pișcoturi
60 grame faină de migdale
80 ml cafea
60 grame zahăr pudră
40 grame cacao
Pasul 1
Am început prin a pregăti cafeaua, deoarece aceasta trebuie să ajungă la temperatura ambientală, altfel riscăm să avem o cremă cu o textură total nepotrivită pentru praline. Am mixat pișcoturile până s-au făcut praf și la propriu și la figurat. Dacă aveți migdale întregi le puteți transforma foarte ușor in făină cu ajutorul mixerului:
Pasul 2
Într-un castron am pus brânza mascarpone și am încorporat cafeaua, zahărul pudră și făina de migdale:
Pasul 3
Treptat am adăugat și pișcoturile zdrobite până când am obținut o pastă omogenă, suficient de densă încât să o pot modela:
Pasul 4
Dacă nu vă simțiți confortabil să modelați pralinele imediat, puteți să lăsați compoziția la frigider timp de câteva minute. Cu ajutorul unei lingurițe, am format biluțe pe care le-am rotunjit între palme și le-am îmbăiat într-un bol cu cacao:
Câteva praline o să le mâncați cu siguranță în timp ce le preparați, iar de mai rămân, dați-le la frigider preț de 30 de minute. O să fiți plăcut surprinși, căci aromele se întrepătrund, iar pralinele devin și mai gustoase!
Să aveți poftă!
Cu drag,