„Mamă, tată, mă fac vegetarian” sună încă în urechile multor români ca „mamă, tată, o să mă însor cu un bărbat”. Nu mai e atât de grav ca acum zece ani, dar nici nu sună foarte firesc. Nu vreau să redeschid dezbaterea referitoare la a fi sau a nu fi vegetarian, adevărul e că n-ar trebui să intereseze pe nimeni ce mănâncă oricine decât în măsura în care vrea să-i pună pe masă o mâncare adecvată preferințelor culinare. Scopul acestui articol e să vă dea câteva idei folositoare pentru un început de an care vine după o perioadă scurtă în care ne-am bombardat trupurile cu cantități impresionante de proteine și grăsimi de origine animală provocându-ne suferințe mai mici sau mai mari (sigur, nu toți, doar cei mai puțin cumpătați). Iată propunerile mele:
Puteți încerca arome indiene construind acest curry cu linte și fasole.
Combinația aceasta de ciuperci și roșii uscate e bună cu sau fără tartină.
Ați putea opta pentru această adunare generală de legume coapte.
Dacă nu vă temeți de un strop de deranj, puteți încerca tempura de legume.
Un risotto nu ar trebui să vă pună mari probleme.
Vă place mazărea?
Puteți încerca și varianta aceasta:
Combinația mea preferată e aceasta:
Dacă ați pus leurdă în congelator sau la păstrare în ulei, puteți proba și combinația aceasta:
Dacă preferați pastele aveți și această opțiune:
Dacă aveți un wok:
Năutul poate ajunge hummus sau dimpotrivă:
Această rețetă cu fasole ne ține cumva în zonă:
Închei lista cu un desert simplu, dar de efect: