Supă cremă de ciocolată

449

Cine spune că supa trebuie să fie doar de legume, de pui, antreu, sau pentru răceală? Eu tocmai am descoperit supa mea preferată. 

Săptămâna aceasta am făcut o supă cremă de ciocolată cu mentă cu o semi-înghețată de mascarpone cu afine roșii. Spun semi, pentru că nu este total înghețată, ci ținută în congelator maxim 10 minute, până devine puțin mai fermă și rece. Am ales combinația aceasta pentru că mi se par foarte interesante deserturile care combină contrastul de gust, textură sau de ce nu, temperatură.  

supa crema de ciocolata (1)

Am început prin a face un sirop de mentă, pentru care am folosit o mână de frunze de mentă proaspătă, 2-3 linguri de apă, 1 lingură de zahăr și puțină miere.  

Întâi am pus apa și zahărul pe foc. După ce s-a topit, am pus frunzele de mentă.  

etape supa ciocolata (1)

Am lăsat pe foc până s-a înmuiat menta și s-a îngroșat puțin siropul, după care am adăugat puțină miere, l-am mai lăsat pe foc 2 minute și apoi l-am strecurat. L-am readus pe foc mic și am adăugat 2 lingurițe de cacao neagră și am amestecat energic cu telul, până am obținut un sos lucios.  

etape supa ciocolata (2)

L-am dat deoparte și am început să prepar ciocolata. Am topit 100 de grame de ciocolată neagră pe baie de aburi, apoi am luat-o de pe foc și am adăugat sosul cu mentă, amestecând energic. Apoi imediat am adăugat 120 de mililitri de smântână lichidă, pentru că are tendința să se întărească după ce adaug siropul.  

etape supa ciocolata (3)

Am lăsat deoparte și am făcut rapid așa-zisa înghețată de mascarpone. Am amestecat 250 de grame de mascarpone cu 2-3 linguri de zahăr și am dat deoparte. Apoi am făcut un piure din 50 de grame de afine roșii: le-am pus pe foc mic cu o lingură de zahăr, le-am zdrobit și le-am lăsat pe foc până s-a topit zahărul. Le-am strecurat și am adăugat sucul rezultat peste mascapone.  

etape supa ciocolata (4)

Am omogenizat și am dat la rece pentru 10 minute, timp în care am pus supa-cremă de ciocolată în farfurie. Apoi am pus o cupă de înghețată cremoasă peste și am mâncat imediat, ca să simt contrastrul rece-cald. Este delicioasă!

supa crema de ciocolata (2)

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

alist

Join the Conversation

  1. Arata minunat.
    Cate portii ies din ingredientele de mai sus?

    1. Aura Craciun says:

      Buna ziua, doua portii. :)

  2. bine,bine, și unde este supa? Aici e doar o semiînghețată cu CREMĂ de ciocolată mentolată(cu unt sau smântână e tot aia, e vora de grăsime până la urmă),nimic deosebit. Termenul de supă cremă nu are nici o legătură cu prezentarea decât cel mult atragerea atenției cititorilor. Asta nu înseamnă că nu e gustoasă,căci orice conține cacao,ciocolată și produse din lapte nu are cum să nu fie mega bun, restul fiind doar tușe de subliniere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close