Salată cu creveți poșați

303

Când a fost ultima dată când ați savurat o salată bună? Sau… Poate spune cineva dacă a mâncat vreodată o simplă salată, dar să fi fost foarte bună? În general, la acest capitol, nimeni nu își face așteptări și există premisa “E doar o salată, arunci niște ingrediente și gata!”. Eu nu susțin deloc această teorie, ba chiar încerc destul de frecvent noi combinații, în căutarea de preparate cât mai proaspete, dar pline de aromă.

salata (2)
Săptămâna aceasta am preparat o salată cu foarte puține ingrediente în farfurie, dar cu un sos extrem de aromat. Pentru o porție am folosit 5 creveți prefierți, o mână de spanac proaspăt, 5-6 roșii cherry, și câteva cuburi de pepene galben.
Am început prin a face sosul. Am folosit jumătate de praz subțire, tocat mărunt, pe care l-am călit în unt cu 2 căței de usturoi, pentru 5 minute.

1
Apoi am stins cu sucul de la o portocală și 200 de mililitri de vin alb, sec. Am asezonat cu tarhon, puțin coriandru și sare.

2
Am lăsat la fiert 10 minute, apoi am adăugat creveții, lăsându-i pe foc aproximativ 3 minute.

3

Am oprit focul și am mai lăsat creveții la marinat încă 10 minute, în lichidul cald, apoi i-am scos și i-am dat la rece. Am strecurat restul lichidului și l-am readus pe foc.

4

L-am fiert la foc iute până a scăzut la câteva linguri. Apoi l-am lăsat la răcit. Am pregătit vasul pentru salată, am pus sosul, apoi restul ingredientelor: spanac, creveți, roșii, pepene și câteva nuci mărunțite.

salata (1)

salata (4)

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

www.bakeupartist.com

alist

Join the Conversation

  1. Creveți cu pepene galben…nu aș îndrăzni

    1. Puteți încerca salata fără pepene :) Mie îmi plac combinațiile proaspete și îndrăznețe.

    2. Nu stiti ce pierdeti:))) salatele de genul asta imi plac foarte tare si cu mar

  2. Nu sunt un fan desavarsit al fructelor de mare . Dar aceasta reteta nu numai ca arata wow in poze. Dar cred ca are si un gust deosebit facand legatura intre ingrediente. O sa incerc cu prima ocazie !

  3. O reteta simpla si foarte delicioasa. Am incercat-o cu sotia mea in acest weekend! Recomand tuturor amatorilor fructelor de mare.

    1. Mă bucur foarte mult că v-a plăcut!

  4. Am citit reteta de 3 ori, poate poate mi se pune o portie in fata :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close