Mic dejun proaspăt: sandwich de clătite americane cu spanac, avocado și legume grill

399

(P)

Ca mulți dintre noi, în timpul săptămânii nu am timp pentru micul dejun. Fie sar peste, fie iau câte o gustare sau un croissant care să-mi însoțească obișnuita cafea. Dar în weekend încerc să compensez, și chiar îmi plac diminețile în bucătărie, când pregătesc micul dejun pentru familie și am timp să experimentez tot felul de rețete noi.

Săptămâna aceasta am ales să pregătesc ceva care să ne ofere multă energie, tot s-a făcut mai frumos afară și începem să alergăm prin parcuri.

Și ca să ieșim mai repede afară, am pregătit rapid micul dejun, cu 2 ajutoare care ar trebui să fie în bucătăriile tuturor, la îndemână oricând: grill-ul Duraceramic de la Breville România și blender-ul performant Oster Reversible. Aveam în plan sandwich-uri rapide și gustoase, cu clătite americane din aluat cu spanac, că tot a venit vremea salatelor și verdețurilor proaspete.
sandwich (6)

Am început cu aluat de clătite cu spanac. Întâi am călit un bol plin de funze de spanac în 50 de grame de unt. L-am lăsat câteva minute să se gătească, apoi am băgat amestecul fierbinte  în vasul din sticlă al blender-ulului Oster Reversible și am făcut un piure, controlând turațiile până am obținut consistența și textura fină de care aveam nevoie. Nu mi-am făcut griji pentru vasul blenderului întrucât e fabricat dintr-o sticlă dură, care rezistă fără niciun fel de problemă la șocuri termice.sandwich

Separat, într-un bol, am bătut 2 ouă, cu un praf de sare și un pahar de lapte. Apoi am adăugat treptat aproximativ 150 de grame de făină și o linguriță de praf de copt, după care am pus și piureul de spanac mixat fin.

etape sandwich (5)

Am pregătit o tigaie și am gătit clătitele aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mic.

etape sandwich (7)

Am încins grill-ul Duraceramic de la Breville România și am pus 3 ardei capia tăiați pe jumătate. Am închis partea superioară a aparatului și i-am lăsat să se coacă pentru aproximativ 20 de minute. Nu am făcut fum deloc, grill-ul ajută foarte mult: are un strat non-aderent dur care distribuie căldura rapid și uniform,  nu arde, având temperatură reglabilă, iar suprafața cu strat Duracemic nu mi-a lipit ardeii deloc.

etape sandwich (1)

După ce s-au copt, am transferat ardeii în blender-ul Oster Reversible, și am făcut un piure fin și din ei. Am asezonat cu sare, piper, 2 linguri de ulei de măsline și puțină boia de casă.

etape sandwich (6)

Am mai pus în sandwich-uri o pastă de avocado făcută în 2 minute: am curățat 2 avocado, i-am pus în blender-ul Oster Reversible, am adăugat 2 căței de usturoi, sucul de la jumătate de lămâie, sare, și ingredientul surpriză din acest sandwich, un condiment pe care l-am făcut în casă – semințe de mărar râșnite cu ardei iute, uscat. Atât de mult mi-a plăcut aroma, încât l-am folosit cam la tot ce am pregătit în ultima vreme. A ieșit o pastă foarte fină, ușor picantă și proaspătă în același timp.

etape sandwich (3)

Dacă tot am încins grill-ul, am pus și un zucchini feliat, pe care l-am ținut presat 5 minute. Deși nu am curățat suprafața după ce am copt ardeii, nu s-au lipit și au fost gata în câteva minute. Avantajul acestui grill este că îl poți folosi atât deschis, la 180 grade, să pregătești mai multe preparate pe el, dar și ca pe o presă care își aliniază frumos platanele și coace uniform.

etape sandwich (8)

La sfârșit, am adăugat și câte un ou prăjit, asezonat cu puțină boia de casă, sare și piper proaspăt râșnit. sandwich

Cele două aparate au venit la fix pentru o sâmbătă în care n-aveam prea mult timp de pierdut în bucătărie, m-au ajutat să termin de gătit repede și în același timp, să îmi surprind familia cu gusturi noi.  Am asamblat sandwich-urile rapid și le-am mâncat calde, că ne era tare poftă după mirosurile îmbietoare de grătar și clătite.

sandwich (2)

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

www.bakeupartist.com

Join the Conversation

  1. Doamne, ce minunăție! Nu mă mai opresc din înghițitul în sec! ☺

  2. Foarte,foarte frumos!
    La sfarsit de saptamana avem zile libere(ziua reginei) si voi face” breakfast surpriza” familiei.

    Tot ce faci este minunat,multumesc mult!

    1. Și eu vă mulțumesc pentru aprecieri :)

  3. Ce bine arata! Pe cand te mai vedem la tv?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close