Curcan cu arome mediteraneene, spanac sote şi ardei copt

324

(P)

O nouă săptămână, o nouă provocare în cutia UCook primită. De această dată am fost provocată să gătesc un piept de curcan de România, foarte gustos, alături de câteva legume ce au compus un prânz minunat.Curcan cu arome mediteraneene, s panac sote şi ardei copt (2)

Farfuria conţine câteva elemente şi poate o să vă speriaţi că aveţi nevoie de mult timp de gătit, dar nu, totul se face foarte repede, nefiind nevoie de timp îndelungat de gătire pentru vreun element.

Îmi plac foarte mult cutiile UCook pentru că susţin lupta împotriva risipei alimentare, prin faptul că primeşti în cutie exact cantităţile pentru două persoane, nici mai mult, nici mai puţin.

Ştim cu toţii că risipa alimentară este o problemă, mai ales în Europa unde se aruncă enorm de multă mâncare, iar România se află în „top 10” ţări cu cea mai mare cantitate de mâncare aruncată.

Totul porneşte de la noi, iar dacă apar fel şi fel de idei din acestea care ne ajută să nu mai risipim, sunt de apreciat şi de încercat.

 Curcan cu arome mediteraneene, s panac sote şi ardei copt (6)

În cutia UCook de săptămâna aceasta găsiţi: curcan de România, usturoi, ardei capia, zuchinni, peperoncini, ulei de măsline, roşii cherry, boia afumată, pătrunjel şi baby spanac.

Curcan cu arome mediteraneene, s panac sote şi ardei copt (5)

Să începem cu ce durează mai mult şi anume să punem ardeii capia într-o tavă la cuptor să se coacă.Curcan cu arome mediteraneene, sp anac sote şi ardei copt (12) Îi mai întoarcem din când în când, să se facă pe toate părţile, apoi îi scoatem şi îi sărăm. După ce se odihnesc câteva minute, îi curăţăm şi îi marinăm în ulei, sare şi un căţel de usturoi.Curcan cu arome mediteraneene, s panac sote şi ardei copt (7)

Curcanul îl tăiem în două bucăţi. Amestecăm boiaua afumată cu peperoncini, sare şi piper (atenţie – este foarte iute) şi tăvălim bucăţile de carne prin acest amestec.Curcan cu arome mediteraneene, s panac sote şi ardei copt (8)

Într-o tigaie ce poate fi băgată şi la cuptor, încingem puţin ulei şi rumenim bucăţile de curcan pe ambele părţi, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.Curcan cu arome mediteraneene, s panac sote şi ardei copt (9)

Într-un blender am pus pătrunjelul şi un căţel de usturoi, apoi am întins amestecul peste bucăţile de curcan. Punem tigaia în cuptorul încălzit pentru 10 minute, la 180 grade C.Curcan cu arome mediteraneene, sp anac sote şi ardei copt (10)

Într-o tigaie în care am încins puţin ulei de măsline şi am pus un căţel de usturoi tocat, punem rondelele de zuchinni şi roşiile cherry, sărate, şi le prăjim 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le punem la cuptor 5 minute.Curcan cu arome mediteraneene, sp anac sote şi ardei copt (11)

Baby spanacul îl sotăm rapid în puţin ulei, sare şi piper.Curcan cu arome mediteraneene, s panac sote şi ardei copt (1)

Pe platou am aşezat baby spanacul sotat, bucata de carne, iar lângă zuchinni, roşii cherry şi ardei copt marinat.Curcan cu arome mediteraneene, s panac sote şi ardei copt (2)

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. Arata delicios. Totul e perfect pentru o masa sanatoasa!

  2. Imi place foarte mult combinatia de legume, indeosebi ardeiul copt. De asemenea, tind sa cred ca fiecare persoana care va gati acest preparat poate sa-si etaleze putin imaginatia atunci cand asezoneaza mancarea cu diferite condimente preferate :)

  3. Nu prea imi place carnea de curcan, dar asta suna interesat, sper sa reusesc sa fac, avand in vedere ca nu prea am gatit carne de curcan, nu am asa idee cat sa-l tin.

  4. Foarte bun, am incercat aceasta reteta si ne-a placut foarte mult! Am adaugat un pic de lamaie la spanac si un sos de miere si soia peste legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close