Despre gusturi bine făcute și ingrediente secrete

227

De prea multe ori primesc întrebarea „Care este ingredientul tău secret”? și de cele mai multe ori evit să răspund. Nu vreau să vă stric iluzia despre „existența lui Moș Crăciun”, dar vă spun drept că ingredientele secrete nu există în realitate, ele sunt doar în mintea noastră. Sunt o scuză pe care ne-o găsim atunci când mâncarea nu ne iese sau o curiozitate prost interpretată.  În schimb, există grija cu care le alegem și felul în care le combinăm pentru ca orice mâncare, oricât de simplă, să aibă gust. Cred că totul pornește de la lucruri simple, în general în viață, dar și atunci când alegem ce punem în farfurie.Oloi TomnitDin ingrediente simple am făcut un mix de uleiuri de primă presă și-mi place grozav cum a ieșit, să vă zic drept. I-am zis Oloi Tomnit, cum cred ca i-ar fi zis și bunica mea, cu gândul la cum facem lucrurile în Ardeal, tihnit și cu răbdare. Am pus la un loc notele ușor amărui ale uleiului de rapiță, cu aroma intensă a uleiului de floarea-soarelui și cu gustul condimentat al uleiului de soia. Ce-a ieșit poate fi un dressing excelent pentru fripturi, salate sau brânzeturi, în funcție de ce aveți poftă. Oloi Tomnit este un ulei izvorât din nostalgia toamnelor îmbelșugate și pline de savoare ale copilăriei noastre, realizat împreună cu Elixir, un producător de ulei din Turda care are grijă de semințe din momentul în care le pune în pământ până când le presează și pune uleiul în sticle.

Este un produs artizanal românesc, cu totul natural, care păstrează esențele semințelor din care provine și duce cu el povestea oamenilor care au grijă ca el să ajungă pe rafturile magazinelor așa cum și-l imaginează, la standardele de calitate înalte așteptate. Întotdeauna am simțit în produsele micilor producători români multă muncă, drag de ce fac și respect pentru ingrediente și oameni, dedicare și implicare, uneori până la obsesie. Toate acestea ajung în produs și le simți în detalii, dincolo de orice campanie de marketing, dacă știi să le vezi.Oloi Tomnit

Dacă nu știți ce să faceți cu Oloiul meu, încercați-l pe orice simțiți că se potrivește și vă lămuriți voi în ce combinații vă place. De pildă, Oloiul Tomnit poate ține locul unui condiment într-o salată, dar la fel de bine poate da consistență și savoare unei fripturi. Tot așa de bine poate completa o salată orientală sau poate da o notă distinctă unui pesto de busuioc sau de ce nu, de leurdă, că tot mai e încă în sezon.

Așa că Oloi Tomnit ar putea fi un candidat perfect pentru ingredientul secret din mâncăruri, dacă acesta ar exista, pentru că reprezintă o invitație la experimente culinare pentru cei curioși. Doar că nu-i secret, ci e făcut cu grijă, atenție și bucurie, pentru fiecare dintre voi care vede un alt orizont în bucătărie în fiecare zi.Oloi-Tomnit

alist

Join the Conversation

  1. Se poate achizitiona doar de la fabrica, din Turda sau doar cu comanda pe site? In Cluj-Napoca nu exista punct de desfacere?
    Multumesc,
    Dan

  2. Mirela says:

    Eu l-am cumparat acest oloi de la Auchan,este super…

  3. Adi Hădean Author says:

    Se găsește la Cora și Auchan.
    Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close