Eclere sărate

640

De curând am avut de organizat un prânz pentru niște prieteni care ne-au vizitat. De fiecare dată aperitivele mi-au dat bătăi de cap, pentru că încerc să vin cu ceva nou și să renunț la clasicele tarte sau platouri. De data aceasta mi-am folosit imaginația și am transformat eclerul clasic, dulcele iubit de multă lume, într-un aperitiv care a fost un succes. eclere-sarate

Aluatul choux l-am pregătit la fel: am pus pe foc 200 de mililitri de apă, împreună cu 100 de mililitri de ulei. Când a dat în fiert, am pus jumătate de cană de făină, toată odată, și am amestecat energic cu telul.

eclere-sarate

Am mai lăsat pe foc câteva minute, amestecând continuu, apoi l-am lăsat să se răcească. Când aluatul a ajuns la temperatura camerei, am adăugat 4 ouă, mixând bine după fiecare. În final am obținut un aluat lipicios.

eclere-sarate

Cu ajutorul unui posh, am format eclerele pe tavă, și le-am copt la foc iute 10 minute, apoi la foc mic încă 10-12 minute.

eclere-sarate

M-am apucat de umplutură. Am făcut o cremă de brânză delicioasă din 250 de grame de feta, 100 de mililitri de smântână fermentată, o legătură mică de mărar, un ardei capia roșu, puțină ceapă verde, o lingură de ulei de măsline și 3-4 feliuțe de somon afumat.

etape eclere (2)

Întâi am încorporat smântâna în brânză folosind furculița, apoi am adăugat restul ingredientelor tocate și am amestecat bine.

etape eclere (3)

Am tăiat eclerele pe jumătate și am umplut cu crema de brânză. Am ajuns la concluzia că și eclerele sărate pot fi la fel de bune ca cele dulci.

eclere-sarate

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

www.bakeupartist.com

alist

Join the Conversation

  1. Excelentă idee, merg și ca gustări la o bere, și la un ceai. Mulțumesc pentru rețetă!

    1. Cu mare drag! :)

  2. Multumesc foarte mult,ideea este minunata!

    1. Mă bucur foarte mult că vă place!

  3. Eu fac aceste ecleruri sarate, cele rotunde ; la aniversari arata foarte bine pe platouri umplute cu salata de vinete, pasta de branza. salata de icre, ciuperci etc . Nu le pun capac ci fac tot felul de ornamente din legume , masline sau frunze de patrunjel

    1. Super idee :) Este o rețetă care permite multe combinații

  4. Super reteta, sigur merg cu bere ;)

    1. Cu siguranta :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close