Tortilla bolognese

390

Și anul acesta, ca în fiecare an, masa îmbelșugată de sărbători a strâns toată familia laolaltă, toate rudele în jurul mesei. Însă totodată ne-a lăsat și multe resturi de mâncare: legume, brânzeturi, carne. Nu îmi place deloc ideea de exces de alimente, de mâncare aruncată, însă de sărbători este cam greu de evitat. Așa că am decis să pun în valoare aceste resturi într-un preparat foarte ușor de făcut, la îndemână și delicios – tortilla bolognese.tortilla-bolognese

Având multă carne de porc de la Paște, am preparat un sos bolognez pentru tortilla din 500 g de carne pe care am tocat-o și am amestecat-o cu o linguriță de boia iute, un praf de sare și piper.

 tortilla-bolognese

Pentru sos am mai folosit 2 cepe, 1 morcov mare, 4 căței de usturoi, toate tocate mărunt, 500 ml pastă de tomate, o ceașcă de apă și 2 linguri de ulei. În primă fază am călit usturoiul foarte puțin, după care am adăugat restul legumelor, apoi carnea, lăsând să se mai gătească 5 minute.

tortilla-bolognese

După ce carnea a căpătat culoare, am adăugat pasta de tomate împreună cu apa și am lăsat să se gătească la foc mic cam o oră. Cât a fiert sosul, m-am apucat de tortillas. tortilla-bolognese

De ceva timp am învățat să fac tortillas în casă chiar de pe acest blog, de aici; și bine am făcut. Acum le pregătesc frecvent, cu diverse umpluturi: legume, sosuri, salate. În cazul de față mi-au ieșit cam 8 tortillas din 2 căni de făină, 2 linguri de ulei, 200 ml de apă și o linguriță de praf de copt. Întâi am amestecat făina cu praful de copt, am adăugat apa și uleiul, am dat puțină sare și am frământat. Apoi am acoperit și am lăsat cam 20 de minute până să încep să formez tortillas.

tortilla-bolognese

După cele 20 de minute, am format bile egale, pe care le-am întins pe blatul de lucru și le-am copt în tigaia grill la foc mare, cam 1 minut pe fiecare parte. Apoi le-am acoperit, ca să nu se întărească.

tortilla-bolognese

Pentru asamblarea tortillas eu am folosit, pe lângă sosul bolognez, o mână  de frunze de pătrunjel, 2 linguri de boabe de porumb, ardei iute roșu, pentru un iz mexican. La urmă am ras un cub de brânză cheddar, care se topește în câteva minute, dacă sosul este cald.

tortilla-bolognese-3

tortilla-bolognese

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

www.bakeupartist.com

alist

Join the Conversation

  1. Foarte delicioasa recomand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close