Lasagna cu legume

1.4K

Masa în familie este pentru mine mai mult o amintire în aceste zile, dar mereu una ce-mi aduce un zâmbet sincer. Drumurile se despart, viețile se desfășoară în viteză, iar granițele sunt doar imaginare.

Pentru a retrăi momentele în care era măcel la tava cu musaca a mamei, azi am decis să o transform în ceva similar: lasagna cu legume.felielasagna

Să încep cu tocatul: 2 cepe mari, 3 morcovi și ¼ țelină, tăiate mic, eventual date pe răzătoarea mare. Pe acestea le-am călit în 3 linguri de ulei împreună cu 2 crenguțe de cimbru, 1 crenguță de rozmarin și 3 căței de usturoi, iar după ce s-au înmuiat, am adăugat 2 dovlecei și 500g de ciuperci mărunțite. Am călit 5-7 minute, am adus în horă și 150g de ardei copti tăiați, am îmbătat legumele cu un pahar de vin roșu și am continuat până s-a evaporat o mare parte din lichid. Am asezonat cu sare si piper, am adăugat 350ml de sos de roșii și am mai lăsat 10-15 minute la foc mic.morcovceapatelina

Între timp, cele 12 foi de lasagna au fost fierte 8 minute și apoi scoase pe un prosop. După aceasta, le-am prăjit 2 minute în baie de ulei, dar acest pas este opțional. Cine se va bucura de colțuri, va fi recunoscător.

Am ales să fac ricotta astfel: la 800ml lapte adus la punctul de fierbere am adăugat 3 linguri de zeamă de lămâie, am amestecat și am lăsat deoparte 5 minute. Pentru o ricotta mai cremoasă, un sfert din cantitatea de lapte poate fi înlocuită cu smântână dulce. Am pus totul în tifon și am lăsat 1 oră într-o sită. Am ras 350g de mozzarella, iar jumătate din ea am amestecat-o cu o mână de busuioc și ricotta.layerelasagna

Pentru tava mea de 28×20 am procedat cam așa: am așternut un sfert din sosul de legume, foi de lasagna, amestec de brânză, o ploaie de mozzarella și am repetat până am rămas fără nimic în afară de o poveste în straturi acoperită cu un strat generos de mozzarella.

După 15 minute în cuptor la 200°C a fost gata pentru a fi savurată. Ca să dreg busuiocul, am aruncat din belșug pe deasupra pentru culoare si aromă.

Să vă bucurați de ea în familie sau cu prietenii și… să vă meargă la suflet!lasagnafinalprezentare2

Text&Foto: Mihai Ioan

Mike the Chef

www.mikethechef.ro

alist

Join the Conversation

  1. O minune! Felicitări!

    1. Mulțumesc frumos!

  2. Super reteta!

    1. Ma bucur ca vă place și vă mulțumesc pentru apreciere.

  3. Vin cam tarziu,dar am asteptat sa fac mai aceasta grozava reteta vegetariana.
    SUPER!
    Multumesc tare mult!

    1. Cu mult drag! Mă bucur tare că a fost de folos.

  4. Din cand in cand, chiar si-n studentie merge un deliciu. A iesit grozava si mi-ajunge pe-o saptamana.

    Al naibii ce usor se face ricotta! :)

  5. Artene Dragos says:

    Dacã folosim foo de lasagna din comert, putem sa le punem direct in cuptor sau trebuie trecut prin procesul de fierbere si prajire in togaie.

  6. Ft, ft buna lasagna. Am schimbat putin reteta: am facut un sos bechamel si l-am amestecat cu ricotta. Multumim de reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close