Tort Pavlova cu mascarpone şi fructe de pădure

7.2K

Tortul Pavlova mă duce cu gândul la rafinament şi fineţe, iar acesta este motivul pentru care am interpretat astfel tema din această săptămână: feminitate. pavlovaPavlova îmi inspiră feminintate, este frumoasă, crocantă la exterior şi moale în interior, exact cum suntem noi femeile. Mereu vrem să părem puternice şi arătăm asta, dar în interior suntem moi şi vulnerabile, de foarte multe ori.
Nu o să vă spun că se face uşor. În primul rând trebuie să aveţi un cuptor electric sau unul la care puteţi controla temperatura, trebuie să aveţi răbdare două ore până se coc foile, dar vă asigur că toată această aşteptare merită.
Crema de mascarpone şi sosul din fructe de pădure echilibrează foarte bine dulceaţa din pavlova.
Ingrediente pentru 3 foi de bezea (18 cm): 7 albuşuri, 1 praf de sare, 350 g zahăr, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură amidon, 1 linguriţă extract de vanilie.
pavlovaAlbuşurile le mixăm cu un praf de sare până devin spumă, apoi se adaugă zahărul tos în trei tranşe. Mixăm aproximativ 15 minute, până se dizolvă tot zahărul şi obţinem o bezea densă şi lucioasă. Adăugăm restul ingredientelor şi mixăm 1 minut.
Încălzim cuptorul la 80 grade C. pavlovaPe o tavă tapetată cu hârtie de copt împărţim bezeua în trei cercuri, lăsând spaţiu între ele. Le modelăm cu o lingură.
Coacem bezeaua 120 minute, la 80 grade Celsius cu ventilaţie. Bezeaua trebuie să fie tare la exterior şi albă.

traditionrolex.comPentru crema de mascarpone: 400 g mascarpone, 300 ml smântână pentru frişcă, 150 g zahăr pudră, 1 linguriţă extract de vanilie.
În bolul mixerului punem toate ingredientele şi mixăm câteva minute, până obţinem o cremă densă.
Pentru sosul de fructe: 400 g fructe de pădure (zmeură/căpşune), 150 g zahăr, 2 linguriţe de amidon
Punem într-o cratiţă fructele de pădure, zahărul si o ceaşcă mică cu apă. Fierbem până obţinem o dulceaţă mai lichidă. Dizolvăm amidonul în puţină apă şi îl turnăm peste fructe. Amestecăm până se îngroaşă.
pavlovaAsamblare:
Toate straturile trebuie să fie reci, adică foile de bezea, crema şi sosul. Pavlova se asamblează cu 2-4 ore înainte de servire, nu mai mult.
pavlovaPe un platou aşezăm o foaie de bezea, 1/3 din crema de mascarpone şi sos de fructe, apoi continuăm să alternăm straturile.
Deasupra punem crema, sos de fructe şi fructe proaspete.pavlova

 Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. Suna delicios! Am sa-l incerc si eu in week-end. Mulțumesc pentru reteta

  2. Iacob daniela says:

    Arată nemaipomenit! Chiar am niste albusuri in frigider de la tortul trio de ciocolată. Multumesc

  3. Anca Cinzeaca says:

    Coacem bezeaua 120 minute?

  4. Catalina says:

    Buna ziua. Pavlova este desertul meu preferat, si am tot incercat fel de fel de retete, majoritatea de la bucatari americani/youtuberi si dupa terminarea coacerii, majoritatea o lasa in cuptor sa se raceasca, dar a mea se plosteste mereu. In reteta ta nu e mentionat cu se raceste pavlova. Poti sa imi spui, te rog, cum/unde o racesti? Multumesc.

    P.S. Iti urmaresc retetele cu drag, iar blaturile tale de pizza sunt geniale. Imi ies mereu.

    1. Andreea Dianu says:

      Cătălina eu deschid USA cuptorului si las pavlova acolo 15 minute, apoi o scot pe masa din bucatarie.

  5. cele care nu detinem un cuptor care sa ne permita temp de 80 de grade si ventilatie, cum putem proceda?

    1. Andreea Dianu says:

      Lași usa întredeschisa pe toată durata coacerii si urmărești bezeaua. E posibil sa se facă mai repede. Pui o lingura de lemn între usa si cuptor.

  6. Daca am un cuptor electric, dar care nu are ventilație, este o problemă? Îmi ies ,,blaturile,, si la acest gen de cuptor?

    1. Andreea Dianu says:

      Denisa nu îți garantez ca o sa rămână bezeaua alba, dar îți recomand sa faci cu 2 albușuri si sa încerci.

  7. Claudia S says:

    Torturile cu bezea sunt preferatele mele….dar daca am un cuptor obisnuit,cum procedez cu bezeaua??? Multumesc!

  8. Chis Florica says:

    Bună seara

    Am gatit azi pentru prima dáta, Pavlova cu capsune, dupa reteta dumneavoastra.
    Arata nu foarte spectaculos, deoarece nu am blendat capsunele, s – au pastrat felii, dar gustul, ei bine, gustul este extraordinar!
    Fiica mea , pentru a carei aniversare l – am pregatit si sotul meu, au fost foarte incantati de el.
    Cat despre mine, fara cuvinte.

    Multumesc pentru faptul ca postati pe blog asemenea retete.

    O zi buna.

  9. Darius says:

    Buna! As vrea sa fac acest tort fiului meu dar asamblarea sa o fac in urmatoarea zi, este o problema? Adica nu se intampla nimic cu bezelele??

    1. Andreea says:

      Nu se întâmpla nimic, dacă este uscata bine așa rămâne.

  10. Aceeasi intrebare o am si eu, oare se intareste bezeaua daca e lasata peste noapte la racit si servita abia a doua zi? Am vazut ca ati mentionat indicatii legate de asamblare, dar nu si de servire. Multumesc.

    1. Andreea says:

      Dacă nu este uscata bine o sa se înmoaie, dacă e uscata bine se poate păstra fără probleme.

  11. Retetele sunt foarte bune. Dar si sfaturile postate.

  12. Cel mai complicat mi se pare sa o desfaci de pe hartia de copt .La mine vesnic se crapa bezeaua. Exista si aici un secret?? Multuesc

    1. Cu o pensula muiata în apa se trece peste spatele hârtiei de copt, nu prea mult, doar pana se desprinde hârtia de bezea.

  13. Pare a fi o reteta buna. O voi face de Revelion

  14. buna dimi,
    intrebare …pot sa coc 2 tavi in acelasi cuptor cu ventilatie?

  15. Se poate folosi frisca lichida in loc de smantana pt frisca?

  16. STOICA MIHAELA says:

    Un sfat va rog daca se poate.

    Am facut reteta si a iesit perfect.Am copt la 90 grade , pt ca este cea mai mica temperatura la cuptorul meu , 120 minute.a rezultat o bezea alba , frumoasa , cocanta la interior si exterior.Perfect… mi am zis… dar peste noapte s-a inmuiat.A fost lasata in bucatarie ( nici urma de umezeala , condens etc) .Dimineata cand am vrut sa ii pun crema era fffff moale.isi pastrase forma dar era moale.Nu am putut umple.Unde gresesc???

    Multumesc si va doresc multa sanatate!
    Mihaela

  17. Oana Voicu says:

    Am facut exact ca in reteta dvs, dar nu s-a copt bine dedesubt, este crema. Am dat hartia de copt la o parte fara probleme si s-a luat cu tot cu bezea. O solutie?

  18. Din punctul meu de vedere la bezea nu trebuie folosit amidonul, eu am facut cu el si nu sa copt dedesupt, ulterior am facut fara amidon si a iesit perfect.

  19. Sunt de acordcu foaia de bezea,asa o fac si eu chiar daca am cuptor clasic cu gaze.Dar nu sunt deacordcu madcarpone la Pavlova.Reteta originara este cu frisca.

  20. Andreea Prodan says:

    Buna ziua!
    Este vreo problema dacă fac crema ai bezeaua de azi și mâine le ornez înainte de plecare?

  21. Oana N. says:

    Bună! Am încercat pt prima dată reteta săptămâna trecuta, cu mari emotii… Am respectat întocmai pașii și a ieșit o minune de desert… Am folosit zmeura congelata și sos de zmeura congelata (din păcate nu am găsit proaspata), iar crema de mascarpone am aromat o cu suc de lămâie… Cu siguranță voi repeta experienta!

  22. Oana Nastase says:

    Bună! Am încercat pt prima dată reteta săptămâna trecuta, cu mari emotii… Am respectat întocmai pașii și a ieșit o minune de desert… Am folosit zmeura congelata și sos de zmeura congelata (din păcate nu am găsit proaspata), iar crema de mascarpone am aromat o cu suc de lămâie… Cu siguranță voi repeta experienta!

  23. Ichim Nicoleta says:

    Foarte bună reteta. Am avut in pic de furcă cu bezeaua… la 80 de grade a fost crocanta deasupra si crempasa la interior. Am mai lasata-o încă o oră la 140 de grade și s-a facut bine. A meritat efortul. E delicioasă.

  24. Bordeanu Ioana says:

    Pentru bezele noi ungeam tava ( deci nu foloseam hărtie de copt) cu ceară curată de albine, cumpărată din piață. După ce se termina de copt bezeaua, le desprindeam căt era înca fierbinte tava. Abia acum le lăsam să se răcească. Bezeaua împrumuta din aroma de ceara, care era deosebită.

  25. Mihaela Zamfirescu says:

    Eu nu îmi dau seama, trebuie sa fie moale la interior? La temperatura și durata menționate, la mine iese tare doar o pojghita foarte subțire, în rest se simte ca este moale… Ce greșesc? :)

  26. Un real eșec!!! Am incercat rețeta, am respectat ingredientele, temperatura și timpul de coacere. Bezeaua NU s-a copt la temperatura indicată de 80 grade timp de 120 minute ( în cuptor electric cu ventilație). Din cauza că a stat mult în cuptor, s a scurs și zahărul ( care se era deja un sirop băltind lângă bezea) deci nu s-a mai putut salva nimic.

  27. Buna ziua, am respectat pașii întocmai, cu 80 grade temperatura, cu ventilație si coacere timp de 120 min,dar bezeaua este necoapta pe fund și foarte moale in interior. Exteriorul arată perfect. Nu cred ca o pot dezlipi de pe hârtie…
    Mai exista vreun truc ca sa imi iasă bine? Vreau sa o refac.
    Mulțumesc.

  28. cristina says:

    reteta excelenta …prima daca cand fac . A iesit perfecta !! felicitari indrumatorului :)

  29. Salut, de ce nu îmi iese Pavlova alba?

  30. Am respectat reteta pas cu pas, am setat cuptorul la temperatura exacta, acesta a fost preincalzit exact ca in indicatii, insa bezeaua nu iese. Face o crusta frumoasa, ramane alba, dar ramane si moale pe fundul tavii si nu poate fi transferata. Va sfatuiesc sa revizuiti timpii/temperatura de coacere a bezelei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close