Mâncărică cu arome orientale

210

Pentru că-mi place peștele și laptele de cocos, mâncarea simplă, dar gustoasă, pentru că iubesc parfumul frunzelor de coriandru și-mi place un pic de iuțeală-n farfurie, ca și în viață de altfel, astăzi vă propun mâncărica cu arome orientale. Și cum să nu fie bună mâncarea pregătită cu atâta plăcere, servită cu tot dragul?

Mâncărica are un gust delicat de pește, iar aroma subtilă de cocos și ardei iute ne duce cu gândul la gusturile orientale. Orezul are un ușor iz de iasomie și împreună cu sosul din lapte de cocos, devine o tocăniță cremoasă.

Mâncărică cu arome orientale

Pentru 2 porții veți avea nevoie de:

350 gr file de halibut, 1 lime, 2 linguri de ulei de măsline, 2 cepe verzi, 2 căței de usturoi, 2 ardei chili, 200 gr orez de iasomie (sau basmati), 200 gr roșii cherry (cam 14 roșii), sare, piper Sichuan, 400 ml lapte de cocos, o mână de coriandru proaspăt

Mâncărică cu arome orientale

Se rade coaja de lime și se stoarce fructul de zeamă. Se taie peștele în bucățele și se scaldă în zeama de lime. Se taie mărunt ceapa verde, ardeii și usturoiul. Se călește întâi ceapa cu uleiul de măsline într-o tigaie încinsă, la foc mic spre mediu, cam 5-6 minute, având grijă să nu se ardă.

După timpul indicat, se adaugă peste ceapă ardeii chili și usturoiul și se călesc aproximativ 2 minute. Între timp, se pune orezul la fiert (comform instrucțiunilor de pe pachet) și se taie roșiile cherry în jumătăți. Se adaugă și acestea în tigaie, se condimentează cu sare și piper Sichuan. Se adaugă peștele cu zeama de lime și laptele de cocos. Se fierbe înăbuşit cam 10 minute.

Când este gata orezul, se asezonează cu sare, piper și coajă de lime. Se servește cu mâncărica de pește obținută și coriandru.

Mâncărică cu arome orientale

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close