Pește roz pe negru

301

După extravaganța și răsfățul cu tort de săptămână trecută, cu care mi-am tratat stomacul și sufletul din belșug, dar și pe ale altora, am zis să vin cu ceva rapid și mult mai ușor. Deseori apelez la legume și pește la cuptor, în diferite combinații, pentru că nu necesită un efort considerabil și constituie o masă hrănitoare. De această dată m-am axat cel mai mult pe ghimbir ca aromă principală, deși recunosc că nu prea mă împac cu gustul de ghimbir, sub formă de rădăcină. L-am încercat în diverse mâncăruri și deserturi, dar pentru mine este un pic prea iute. Totuși vă recomand cu toată căldura sa-l folosiți proaspăt, ras mărunt, pentru că sigur aveți alte preferințe decât ale mele.

Vă las rețeta cu drag și sper să o savurați la fel de mult ca mine.

500 gr păstrăv, ½  linguriță pudră de ghimbir (sau ½  linguriță ghimbir proaspăt ras fin), ½  pudră linguriță boia picant, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet de vin roșu, o legătură morcovi (aprox. 5 morcovi), 2 păstârnaci, o gulie, 1 lingură rozmarin proaspăt tocat mărunt, piper, sare

100 gr orez sălbatic, ½  linguriță ghimbir pudră (sau ½  linguriță ghimbir proaspăt ras fin), 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, sare și piper

Se amestecă ghimbirul, boia, oțetul și piperul proaspăt măcinat cu 1 lingură de ulei de măsline după care se unge peștele cu compoziția obținută. Se lasă la marinat cel puțin o jumătate de oră, într-un vas acoperit. Între timp, se curăță legumele și se taie în bucăți, de mărime potrivită. Se amestecă cu restul de ulei, rozmarin și piper. În cuptorul pre-încalzit la 200 grade, se bagă la copt peștele și legumele timp de 20 de minute.

Pește roz pe negru

Se asezonează cu sare doar după ce se scot din cuptor.

Pește roz pe negru

Orezul se fierbe cam aproximativ 15 minute, după care se amestecă cu restul de ingrediente.

Se servește cu poftă!

Pește roz pe negru

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. arata delicios si chiar mai simplu de pregatit decat alte retete :)

  2. Chiar simplu! Si abia ce am venit de la magazin unde m-am uitat la ghimbir. Aveau niste radacini asa frumoase. Eu as incerca reteta cu peste afumat si dat la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close