Salată cu pui Cajun

482

Unul dintre zecile de lucruri bune pe care cofetăria mi le-a oferit a fost o mai mare deschidere spre condimente și gusturi noi. Am învățat ușor, ușor să las prejudecățile deoparte când vine vorba de mâncare și mi-am antrenat papilele nu neapărat să recunoască un anumit condiment, cât să-i pătrundă esența, să simtă diferitele nuanțe, intensitatea, aciditatea, căldura. De acolo până la a-mi face propriile amestecuri de condimente nu a mai fost decât un pas, iar Cajun este printre preferatele mele. Ingredientele principale ale acestui amestec sunt: pudră de usturoi, piper negru, pudră de ceapă, piper cayenne, oregano, cimbru și fulgi de chili. E un amestec picant, intens, perfect pentru carnea de pui care oricum nu are un gust prea pronunțat, dar și pentru alte bucăți de carne.

salata-1-2b

Pentru mixul de condimente aveți nevoie de: ½ linguriță pudră de usturoi, ½ linguriță paprika afumată, ½ lingurița pudră de chili, 1 lingurița cimbru uscat, ½ linguriță oregano uscat, ¼ linguriță pudră de ceapă, ¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță sare.
Veți mai avea nevoie și de: 1 piept de pui, tăiat fâșii, un mix de salată la alegere, o mână de roșii cherry, 1 ceapă roșie, ½ pahar iaurt, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță miere, sare și piper după gust.

salata-1-3b

Combinați toate ingredientele pentru mixul Cajun într-un bol apoi presărați-le peste carnea de pui. Încălziți o tigaie grill pe flacăra medie spre mare și gătiți puiul pe fiecare parte câteva minute doar până sucurile sunt clare. Tăiați fâșii mai mici dacă este nevoie.
Combinați mixul de salată, roșiile și ceapa pe un platou. Puneți deasupra fâșiile de pui Cajun.
Pentru dressing, combinați iaurtul cu lămâia, uleiul de măsline, mierea, sare și piper după gust. Turnați dressingul peste salată chiar înainte de servire.

salata-1b
O salată pe cât de simplă, pe atât de bună. Să aveți pofta!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. Poftă o s-avem sigur, fiindcă ne-ai făcut-o tu cu rețeta și mai ales cu pozele! Mulțumiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close