Supa Minestrone

2.1K

Nu trece săptămâna fără o măncare caldă și cu zeamă multă în casă, asta e regula de aur a unui pui de moldovean așa cum sunt eu! Supă, ciorbă, borș, nu suntem deloc pretențioși la capitolul ăsta! Așa că mi-am făcut un program oarecum – o săptămână o supă pe baza de legume, următoarea săptămână și cu ceva proteină mai consistentă. E un sistem care nu a dat greș până acum, căci noi avem tendința să ne plictisim repede de un fel de mâncare, motiv pentru care oricum gătesc totul în cantități mici.
Supa aici de față vine tocmai din frumoasa Italie și are ca particularități faptul ca este făcută din legume de sezon și conține și paste (sau orez în unele cazuri), uneori chiar și carne. Este așadar o supă destul de consistentă și hrănitoare si incredibil de versatilă. Practic nu ai nevoie de o rețetă pentru a face supa asta – orice legume ai la îndemână, un pumn de paste scurte si ceva verdeață e tot ce ai nevoie pentru o masă în ton cu sezonul rece! Sau orice alt sezon!

minestrone-1
Aveți nevoie de: 3 linguri ulei de măsline, 1 ceapă tocată, 1 tijă țelină tocată, 2 morcovi tăiați cuburi, 2 căței de usturoi tocați, 1 ardei gras roșu tocat, 1 ardei gras verde tocat, 1 mână bună de fasole galbenă păstăi, tocate, 1 cană fasole boabe deja fierte, 1 mână de mazăre congelată, ½ kg roșii tocate (proaspete dacă găsiți niște roșii cu adevărat gustoase), aproximativ 1,5-2l apă (în funcție de cât de densă doriți supa), 1 mână paste scurte, sare și piper după gust, 1 linguriță cimbru uscat, ½ linguriță busuioc uscat, pătrunjel tocat și zeama de lămâie pentru a o acri la final.

minestrone-1-2
Încălziți uleiul într-o oala de supă și adăugați ceapa, țelina, morcovii și usturoiul. Sotați 2-3 minute până legumele se înmoaie. Adăugați ardeiul gras, fasolea păstăi și boabe, mazărea și roșiile, apoi turnați apa și potriviți de sare și piper. Fierbeți aproximativ 15 minute, apoi adăugați pastele și continuați să mai fierbeți încă 5-7 minute. Luați de pe foc, adăugați cimbrul, busuiocul si puțin pătrunjel tocat și turnați în boluri fierbinte. Acriți cu zeamă de lămâie după gust.

minestrone-1-3

Să aveți poftă!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. Cu siguranta o sa-i pregatesc sotului aceasta ciorbita!

  2. Plina de vitamine ciorba asta! O alternativa la supa de legume in stil asiatic pe care o prepar des, acrita tot asa, cu lamaie (ca nu-mi plac limetele) si cu cozi tocate de ceapa verde presarate in farfurie.

  3. Am facut-o ieri fara tulpina de telina si busuioc.E grozava.N-a mai ramas nimic.Am in gradina o tufa de varza Kale.Sincer va spun ca nu prea stiu ce sa gatesc cu ea.Aveti vre-o reteta speciala cu varza Kale?Multumesc!

  4. Meștere,în Italia mi-a fost dat să mănânc și nu de puține ori,această „Supă Minestrone”,dar italienii puneau și parmigiano pe deasupra. Era demențială ! Se pretează la rețeta ta ?! Multumesc

    1. Mesterul e mesterita si se numeste Olguta :)

    2. Se preteaza, cum sa nu!

    3. La orice supa de legume pun in farfurie niste parnezan ras fin. Ii da un gust minunat.

  5. Rețeta originala de minestrone este fără ardei… Si eu am aflat de la un foarte foarte bun bacatar italian…

    1. Corect!
      Asta nu e Minestrone, este o supa de legume clasica, in care s-au pus paste.

  6. Dupa o zi obositoare de lucru si vremea racoroasa de afara a fost tot ce a avut nevoie!
    Am salvat-o la favorite si o voi mai incerca si cu alte orazii!
    Merci !!!

  7. Azi am incercat-o! Am primit laude multe. Asta nu se intampla prea des. :)

  8. Foarte buna, am facut-o ieri dar in loc de fasole galbena pt ca nu avem aici am pus verde. Si cu parmezan ras pe deasupra,minunata.Multumesc pt reteta

  9. Foarte buna, recomand

  10. Buna, sunt si eu o fana a acestei supe, sincer a ajuns sa fie preferata mea. Dar era fara paste tot timpul, eu am mancat la restaurant sau cand am cumparat gata facuta de la supermarket.

  11. Cautam o „zama” usoara si am dat de aceasta reteta. A iesit tare bunuta chiar daca am modificat-o nitel. Nu am avut tulpina de telina asa ca am pus o radacina mica. Am mai pus un zucchini taiat cubulete mai pe final si in loc de paste cus-cus. Ms de idee!

  12. Popescu Marilena says:

    Este o supa EXCELENTA!
    Sănătate curata!O fac f des și de fiecare data se termina rapid.Eu pun și 1/2 ardei gras, putin chimen,( ii da un gust aparte, chiar dacă nu se folosește,aici).Și mai pun și un vârf de linguriță de zahar( sa taie aciditatea din rosii).
    Chiar am pofta și o sa o fac chiar azi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close