Vitamine reci

227

(P)

Blenderul Oster stă pe un raft în dulapul meu cu echipamente de bucătărie de prea mult timp pentru a-l mai putea ignora. N-am avut vreme să gătesc prea mult acasă în ultimele luni, dar nu-i timpul pierdut. Doar văzându-l mi-au trecut prin cap o mulțime de idei care ar putea să-l implice și la realizarea cărora ar putea contribui cu succes, dar pentru că e un aparat nou pentru mine, mi-am propus să iau lucrurile treptat și ușor, ardelenește (viața în București nu reușește să alunge ardeleanul din mine, ceea ce nu-i grav). Pentru că-s zile călduroase și pentru că se apropie unele și mai călduroase, vin spre voi cu o idee de desert răcoros pe care puteți să-l numiți cum vreți. Tehnic, ar putea fi smoothie, după o scurtă perioadă la congelator ar putea deveni sorbet sau ar putea acompania ca sos o felie de chec, un bol cu înghețată sau o chocolate lava. Nu mai spun că dacă-l consumați așa cum iese din vasul blenderului, e perfect.

Pentru trei porții am folosit 200 de grame de fructe congelate (un amestec) rapid, patru căpșune coapte, o lingură de afine, două linguri de miere în care am pus câteva frunze de busuioc.

fructe

Fructele congelate rapid își păstrează culoarea și elementele nutritive. Despre cele proaspete n-are rost să vă povestesc, cred. Sper.

fructeAm pus toate fructele în vasul blenderului Oster. Am adăugat mierea. Am pornit lamele mai întâi la viteză mică. După 10-15 secunde am crescut turația și am așteptat cam 35 de secunde pânâ când toate fructele, congelate și proaspete laolaltă, au fost transformate în cremă.

oster

oster

oster

Am turnat crema rece în pahare.

smoothieAm decorat cu fructe proaspete și frunze de busuioc.

osterA fost foarte simplu și foarte rapid. E o idee bună pentru petrecerile de vară, pentru serile lungi, pentru un brunch în familie.

smoothieAtât pentru azi. Pentru alte idei folositoare intrați pe pagina de Facebook Oster România. Voi reveni și eu aici în curând cu o rețetă ceva mai complexă, nu neapărat complicată. Să fiți sănătoși.

pahar

Join the Conversation

  1. Arata delicios acest smothie/sos/sorbet, dar nu despre el as vrea sa vorbesc mai multe. As avea o intrebare: Sunt interesata in a avea un blender ceva mai performant, cu care sa pot face ce-mi trece mie prin cap. De la Smothie-uri pana la supe creme, unt de arahide, si altele. Am avut unul de la Oster cu recipient de sticla, care s-a spart. A meritat banii, dar acum vreau sa investesc in ceva si mai bun si oscilez intre Oster si Vitamix. Intrebarea este: Care ar fi mai bun si mai durabil pentru ce am eu nevoie? Si indraznesc sa vin si cu a doua intrebare: E vreun alt blender care sa fie ce am eu nevoie dar la un pret mai accesibil? Am nevoie de parerea unui cunoscator.
    Multumesc anticipat pentru timpul acordat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close