#24centimetri

403

Acum câteva zile mi-am întrebat câțiva prieteni la ce cred ei că-s buni 24 de centimetri. Au răspuns, dragii de ei, după cum au vrut, după cum i-am rugat, adică fără să-și bată capul prea tare să înțeleagă de ce i-am întrebat una ca asta. Le mulțumesc din suflet pentru că m-au ajutat să stârnesc într-un timp atât de scurt curiozitatea a mii și mii de oameni (vestea a ajuns la mai mult de un milion de utilizatori de intenet în mai puțin de 48 de ore). A sosit momentul să dezvălui motivul micii mele șotii: în câteva zile va apărea la editura Curtea Veche Publishing prima mea carte fără rețete, o carte despre mâncare, despre viață și despre relația mea cu ambele. E o carte pe care am scris-o în trei luni, noaptea, după ce-mi încheiam activitățile zilnice, o carte scrisă în avion ori așteptând în câte un aeroport, o carte scrisă mai degrabă de inimă decât de minte. E o carte despre evoluție, evoluția mea ca om și ca bucătar. E despre aventura mea cu mâncarea și despre aventurile mele cu viața. E despre bunicii mei care găteau minunat, despre părinții mei care mi-au fost primii profesori, despre profesorii mei care nu mi-au fost profesori, despre cum e să muncești în bucătărie zi-lumină, zi după zi, despre cum e să fii la Masterchef și să nu mai fii la Masterchef, despre arsuri și tăieturi, despre mâncarea mizerabilă pe care am făcut-o, dar și despre cea delicioasă. E o carte contondentă pe alocuri, dar până la urmă așa s-au petrecut lucrurile, uneori contondent, uneori dimpotrivă.

Habar n-am dacă v-ar plăcea să citiți ce scrie-n ea, dar nici n-am scris-o cu gândul ăsta. Am scris-o pentru că nu o mai puteam ține în mine. Și pentru că m-a pus nevastă-mea. Glumesc. Nu m-a pus, dar mi-a amintit că pot să o fac și s-a oferit să preia o bună parte din sarcinile mele în lunile în care am fost reocupat de scrierea cărții pe care o puteți comanda exclusiv de aici. O să vă anunț din timp despre evenimentele de lansare care vor avea loc mai întâi la București, apoi la Cluj și, dacă reușesc să-mi organizez agenda, și în alte orașe din țară.

Vă mulțumesc. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Poate și la Iași?

  2. Precomandata. Te asteptam la Cluj

  3. Am urmărit toată aventura celor #24centimetri și nu mă așteptam la așa un final.
    Final plăcut, care cel puțin la mine, s-a soldat cu o comanda a cărții ;)

    Succes în toate și revin cu impresiile după citire :)

  4. Buna, Adrian! Se va putea livra si in strainatate? Multumesc.

  5. Varianta e-book este?

  6. Poate vii si la Focsani,Vrancea!!

  7. Felicitari! Evident ca esti asteptat si in Baia Mare :)

  8. Motoc Aurelia says:

    Va apreciez, doresc si eu o carte. multumesc.

  9. dorinacaramel says:

    offf,si in Egipt?

  10. Citesc cartea pe nerăsuflate ! Multumesc !

  11. Multumim, cititul a fost o bucurie pentru suflet. Si ras cu hohote in cateva locuri. Si induiosare in alte locuri. Si sinceritate deplina, lucru mai rar si cu atat mai pretios. Multumim.

  12. Iulia Trofin says:

    Multumesc .Am primit cartea dumneavoastra cadou de Craciun, o asteptam demult si am citit-o cu drag si emotie. Sunteti un model si inspiratie in viata noastra, a mea, o gospodina ,mama si sotie in timpul care mai ramame in afara celor 8,9 sau 10 ore de servici , cand ajung acasa si gatesc pentru puii mei ,asa cum imi place sa le zic, unul mare- sotul si unul mic – fetita noastra, retete pe care le stiu de la bunicile mele si transformate de multe ori datorita dumneavoastra.De Craciun de exemplu , nu am vrut fite, nici nu am avut timp, am facut doar placinte poale’n brau si tochitura cu mamaliguta dar am fost cei mai fericiti si au fost cele mai bune placinte ,facute dupa vreo 5 ani.De cele mai multe ori simplu si cu mult suflet e cel mai bun ,fara prea multe tehnici si sofisticare.Multumesc ca sunteti un model si un om deosebit asa cum nu prea mai exista. Sa aveti un an minunat alaturi de cei dragi!

  13. #24centimetri cu Adrian Hădean. O carte despre curajul de a fi, despre opțiuni și valori personale. O veți citi fără oprire timp de câteva ore și veți avea surpriza să vă regăsiți. Și să mergeți mai departe. Cei care schimbă jocul umblă prin bucătăriile României. NOTĂ: În secvența cu Baracca, apare fugitiv Mircea Groza, la pagina 196. Dar tot așa dispare deși Adrian ne-a promis că va reveni asupra lui.

  14. Geniala cartea. M-am cacat pe mine de ras. Scuzati expresia, dar plasticitatea asta ma ajuta sa exprim ce simt.

  15. Un mod inedit de a imbina mancarea cu viata si nu de a scrie doar niste retete intr-o carte. Bravo e de apreciat! Poate asa invatam si noi mai multe despre nutritie cum sa avem un stil de viata sanatos!

  16. #24centimetri scrisa de Adrian Hădean este o carte pe care o recomandam pentru iubitorii de mancare. Felicitari!

  17. Trebuie sa spun ca am ramas extrem de uimita de aceasta carte. Am primit-o de ziua mea pentru ca ador sa bucataresc si sa incerc noi retete. Multumesc!

  18. Teodora Simon says:

    Felicitari pentru carte!
    Desi a aparut demult si am cumparat-o de ceva ani, abia acum am ajuns sa o citesc. E foarte placuta si nu imi amintesc cand am citit ultima oara o carte in asa mare viteza❣️
    Este un dar pentru noi, romanii, din multe puncte de vedere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close