Îngheţată cu fructe de pădure, din 3 ingrediente

1K

Vara nimic nu mă răcoreşte mai bine ca o îngheţată, în special îngheţata de fructe. Când sunt multe grade în termometru şi nu vrei să aprinzi focul, pregăteşte această îngheţată şi nu o să îţi pară rău de cele 5-7 minute petrecute în bucătărie.

ingheatacufructedepadure1

Are doar 3 ingrediente, două de bază şi cel de-al treilea poate fi la alegerea voastră (caramel, ciocolată, nuci caramelizate, orice fructe, cafea etc). Dacă aveţi dulceţuri diverse sau fructe congelate (ca mine) le puteţi utiliza la această îngheţată.

Dacă va aşteptaţi să fie o îngheţată cu ace de gheaţă, neavând o bază din ouă vă spun că nu este aşa, e foarte cremoasă, fără să amestecaţi în ea. Nu depuneţi foarte mult efort pentru o îngheţată bună, făcută în casă, aşa că merită să o încercaţi.

ingheatacufructedepadure (1)

Bonus vă las şi reţeta pentru cornete/cupe în care servim îngheţată. Mie îmi plac foarte mult şi nici nu se fac greu. Cu siguranţă, copiii o să fie încântaţi de ele.

cupecornete (8)

Pentru îngheţată avem nevoie de 1 conservă lapte condensat (aprox. 400g), 400 ml smântână pentru frişcă (peste 35%grăsime), 300 g fructe de pădure (zmeură, afine, căpşune, coacăze, vişine), 50 g zahăr.

Fructele, zahărul şi 1 ceaşcă cu apă se pun într-o cratiţă pe foc mic şi se amestecă până se transformă într-un sos, lăsând fructele întregi. Lăsăm să se răcească.

cupecornete (1)

Smântână pentru frişcă o mixăm până începe să facă valuri, apoi adăugăm laptele condensat şi amestecăm cu o spatulă până se omogenizează totul. Într-o caserolă/tavă punem straturi de sos de fructe şi compoziţie de îngheţată. Lăsăm recipientul la congelator 4-5 ore sau până îngheaţă complet.

Pentru cupe/cornet avem nevoie de 2 albuşuri, 120 g zahăr, 50 ml lapte, 40 g unt, 150 g făină şi un praf de sare.

cupecornete (5)

Amestecăm albuşurile cu laptele şi zahărul, le batem puţin cu un tel, apoi adăugăm făină şi omogenizăm bine. La sfârşit, încorporăm untul topit şi răcit.

cupecornete (6)

Încingem bine o tigaie antiaderentă, punem 1 lingură de aluat şi întindem cât de subţire putem, cu o spatulă. Lăsăm 1-2 minute până începe să se rumenească pe margine, întoarcem cu o spatulă şi lăsăm şi pe cealaltă parte un minut. Luăm cercul de aluat şi îl punem într-un bol sau pe un pahar întors şi modelăm cum dorim sau îl modelăm sub formă de cornet.

cupecornete (7)

Continuăm la fel şi cu restul aluatului, la sfârşit rezultă 10-11 cupe/cornete. Le lăsăm pe un grătar să se răcească şi astfel devin crocante. Nu le suprapuneţi şi nu le puneţi pe farfurie deoarece fac condens şi se înmoaie, ele trebuie să fie crocante.

ingheatacufructedepadure (9)

Servim îngheţata în cupe, cornete sau un boluri.

Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. Merge si cu aparatul de facut inghetata?

    1. Desigur, procedati la fel ca la alte retete facute in masina.

  2. Mihaela says:

    Mulțumim mult pentru rețetă. Chiar cautam zilele astea o rețetă de înghețată fara baza din oua.
    Pentru varianta cu ciocolata…200 gr de ciocolată este suficientă pentru cantitatea data de inghetata?

    1. Da, este suficient. In cand am facut-o pe aceasta am facut si de ciocolata cu nuci caramelizate. A fost delicioasa!

  3. Buna! Pana acum nu am folosit lapte condensat. Se fierbe sau cum se utilizeaza? Multumesc :)

    1. Laptele condensat il gasiti in hipermarket, eu am luat din Auchan, e la conserva, de aprox 400g. E dens, si il folositi ca atare, direct din conserva.

  4. Într-adevăr, ușor de făcut, mai ales dacă renunți la cupele din aluat și servești înghețata dintr-un bol de porțelan sau de sticlă. Întrebarea mea este: unde găsesc smântână pentru frișcă?

    Mulțumesc pentru rețetă!

    1. Cupele sunt optionale, desigur. Sau gasiti de cumparat cornete in magazine. Smantana pentru frisca sau frisca lichida, naturala gasiti in toate hipermarketurile, eu iau Pilos.

  5. catalina says:

    pentru varianta cu ciocolata, ciocolata topita o batem cu frisca sau o adaugam la sfarsit in amestecul de frisca cu lapte condensat? cu fructe de padure a fost foarte buna.

    1. Ciocolata o amestecam cu laptele condensat. Ma bucur :)

  6. Dupa ce am facut aceasta reteta, pot sa o redenumesc gheata din 3 ingrediente.

  7. Interesanta rețea, dar ce putem folosi în locul laptelui condensat? Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close