Fursecuri spiralate cu nucă și scorțișoară

472

Perioada asta a anului e aromată cu scorțișoară și tot felul de condimente intense, mesele sunt pline cu turtă dulce, cozonac și alte bunătăți. La noi a devenit o tradiție ca an de an să facem o căsuță de turtă dulce și câteva feluri de fursecuri, câte puțin din fiecare, iar aceste fursecuri spiralate cu nucă și scorțișoară sunt noutatea acestui Crăciun. Scorțișoara e printre condimentele mele preferate și parcă uitasem cât e de bună în combinație cu miezul de nucă. Mai mult decât atât, sunt și foarte aspectuoase, perfecte pentru platoul cu bunătăți dulci de Craciun sau de pus sub brad Moșului.

fursecuri spiralate
Pentru aluat aveți nevoie de: 120g unt la temperatura camerei, 60g zahăr pudră, 1 gălbenuș, 2 linguri lapte, ½ linguriță extract de vanilie, 260g faină albă, cernută, ¼ linguriță sare, ¼ linguriță praf de copt.
Mixați untul și zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați gălbenușul și mixați bine, apoi încorporați laptele și vanilia. Adăugați făina, sarea și praful de copt și amestecați cu o spatulă doar până obțineți un aluat omogen, dar nu-l frământați. Formați aluatul într-un disc, înfășurați-l în folie alimentară și dați la rece pentru 30 minute.

fursecuri spiralate1
Pentru umplutură, aveți nevoie de: 150g miez de nucă mărunțit, 40g zahăr, 1 linguriță scorțișoară, 2 linguri miere, 50g unt la temperatura camerei, 1 praf de sare.

fursecuri spiralate2
Combinați toate ingredientele într-un bol și amestecați bine.
Scoateți aluatul de la rece și puneți-l pe masa de lucru înfăinată. Întindeți aluatul într-un dreptunghi de 3-4mm grosime. Întindeți crema peste aluat apoi rulați cât de strâns puteți. Înfășurați în folie alimentară și dați la congelator pentru 2 ore.

fursecuri spiralate3
Scoateți ruloul din congelator apoi tăiați felii de 3-5mm grosime și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180C pentru 12-14 minute sau până devin aurii.

Să aveți poftă!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Minunata reteta.Sarbatori fericite va doresc pline de aromele Craciunului.

  2. Parca toate retetele de dulciuri sunt mai tentante in perioada asta. Tocmai am facut si eu placinta cu mere, evident cu scortisoara.:) Sarbatori Fericite!

  3. Am facut fursecurile pentru Craciun, au fost foarte bune. Azi, sotul meu m-a intrebat cand repet reteta, asa ca…maine urmatoarea tura!
    Multumesc!

  4. Azi m-am hotărât sa fac aceste fursecuri. Acum aluatul este in congelator, apoi urmează coacerea.
    Când am Intins aluatul pe masa a fost cam „fisurabil” , daca pot spune asa. Stiu ca nu ar trebui sa fie moale, maleabil, dar când am vrut sa rulez, s-a cam crăpat. E ok asa?
    Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close