Salată de paste cu măsline

643

Singura mea legătură cu pastele în copilărie au fost vestitele paste/macaroane cu brânză sărată, obligatoriu cu puțin zahăr. Altfel de paste nu am mâncat decât târziu când m-am apucat eu de gătit. Așa că momentan sunt într-un proces de trial and error, experimentez diverse rețete și încerc să-mi dau seama ce-mi place și ce nu. Momentan un lucru mi-e clar: orice rețetă de paste se bazează pe ingrediente simple, proaspete și pentru a obține maximul de gust, calitatea e cea mai importantă.

salata de paste1

Pentru salată aveți nevoie de: aproximativ 400g paste (mini penne în cazul meu), 4 ardei capia copți și curățați apoi tăiați fâșii, 100g măsline verzi cu ardei, tăiate felii, 100g măsline kalamata fără sâmburi, tăiate felii, o mână roșii cherry, tăiate sferturi, 100g brânză feta, tăiată cuburi, câteva frunze de busuioc, tocate, câteva fire de pătrunjel, tocate.

salata de paste2

Pentru dressing aveți nevoie de: 2 căței de usturoi, 1 linguriță capere, zeama de la 1 lămâie, 4 linguri ulei de măsline, 1 linguriță muștar Dijon, sare și piper după gust.

salata de paste3

Fierbeți pastele al dente apoi combinați-le într-un bol cu ardeii copți, măslinele, roșiile, brânza, busuiocul și pătrunjelul. Pentru dressing, amestecați usturoiul, caperele, lămâia, uleiul de măsline, muștarul, sarea și piperul într-un blender. Blenduiți până obțineți un sos cremos. Turnați dressingul peste salată și amestecați ușor.

salata de paste4

Să aveți poftă!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. Experimentul tau e minunat! Nu as schimba nimic.

    1. Sa stii ca nici eu. Daca ma intrebai acum 1-2 ani ce mancare nu-mi place deloc, as fi zis paste, dar au inceput usor usor sa mi se strecoare pe sub piele :D

    2. Oare putem merge fara usturoi, sau sa gasim o solutie sa l facem sa nu miroasa? Multumesc,

    3. Simona, merge si fara usturoi. Oricum, abia se cunoaste, e doar o mireasma.

  2. Oana Olguta, acele paste le mancam si eu in copilarie si mai apoi in adolescenta , fara zahar era primul fel cu putin zahar devenea desert ! Nu-i nimic rau in asta. NU trebuie sa ne simtim vinovati pentru obiceiurile noastre. Eu sunt convinsa ca 90/95 % dintre italieni nu au mancat si poate nici nu vor manca niciodata sarmale in viata lor. Dar daca nu ma inseala privirea eu vad si niste felii de castraveti care nu prea se regasesc in ingrediente. Si inca un lucru mai este clar : iti plac maslinele. Doua sute de grame de masline fara samburi nu sunt chiar putintele. Numai bine

    1. Intotdeauna cu zahar le mancam eu.
      Ai dreptate, am pus si putin castravete.. ideea e ca puteti pune orice legume preferati, chiar si usor sotate sau fripte scurt pe o tigaie grill.
      Doua sure de grame de masline nu e deloc mult. Au fost aproximativ 4 portii acolo, eu zic ca e numai bine. Dar da, ne plac mult maslinele :D

  3. Am incercat reteta ,e foarte simpla gustoasa si light ! Multumesc!

  4. In poza se vad si castraveti, in reteta nu… nu m-am riscat si nu am pus; am adaugat insa putin ardei iute tocat foarte marunt iar „aroganta” …. nu m-ai mancasem de anul trecut ….. am „tras ” niste crenvusti in fierbinteala si i-am pus alaturi . Startul cu o tuica galbioara si finalul indecent cu un pahar de vin rosu …. mananc si plang , mananc .

    1. Pana la urma poti pune orice legume vrei, castrevetele este acolo, a fost o hotarare de ultim moment pentru ca statea stingher in frigider, dar puteam la fel de bine sa nu-l pun. :D
      Sa va fie de bine!

  5. O salata absolut dementiala. Am facut, am mancat, mi-a placut, o sa mai fac!

  6. Interesant gustul si foarte ”usoara” salata. Recomand!

  7. Foarte gustoasa, ardeii copti sunt preferatii mei.

  8. O masa foarte gustoasa pentru cei ce cauta sa evite carnea…

  9. Arata super !!! O sa incerc si eu.

  10. Hmmm, merita incercata salata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close