Fursecuri cu lămâie

1.2K

Când era mai mic, piciul meu era „accesoriul” meu în bucatarie. Stătea lipit de mine mai ceva ca șorțul și nu puteam face nimic fără ca el să-și bage mânuțele în aluatul de paine, să mixeze frișca sau să ruleze cozonacul împreună cu mine. Era mereu acolo sa pună întrebări și să ajute. Pe măsură ce a crescut, interesele lui s-au schimbat și acum rar îl mai prind în bucătarie, motiv pentru care pun mare preț pe momentele în care vine să mă ajute, aceste fursecuri fiind unul dintre acele momente. Îi place enorm să formeze biluțe și să le ruleze prin zahărul pudră, poate și pentru că aluatul aduce puțin cu plastilina, se lucrează foarte ușor si nu se lipește de mâini. Fursecurile în sine sunt excelente și deși eu de obicei le aromatizez cu lămâie, voi puteți folosi și alte arome, precum portocală, puțină lavandă dacă vă place sau pur și simplu vanilie din belșug.

fursecuri1

Aveți nevoie de: 400g faină albă, 1 linguriță praf de copt, 1/4 linguriță sare, 2 ouă medii, 200g zahăr pudră, coaja de la o lămâie, 1 linguriță extract de vanilie, 40g unt gras, topit, 40ml ulei de cocos (sau alt ulei vegetal cu gust neutru), zahăr pudră pentru rulat fursecurile.

fursecuri2

Începeți prin a cerne făina, praful de copt și sarea într-un bol.

fursecuri3
Mixați ouăle și 200g zahăr pudră până obțineți o compoziție cremoasă, triplă ca volum comparativ cu amestecul inițial. Încorporați untul topit și uleiul, precum și coaja de lămâie și vanilia. Adăugați făina cernută și frământați aluatul ușor, doar de câteva ori, suficient cât să-l adunați într-o bilă. Înfășurați în folie alimentară și puneți în frigider pentru cel puțin 2 ore, chiar peste noapte.

fursecuri4
Pentru a forma fursecurile, luați bucăți mici de aluat și formați bile pe care le rulați apoi prin zahăr pudră până sunt acoperite într-un strat consistent de zahăr.

fursecuri5
Așezați fiecare fursec pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coaceți la 180C pentru 10, maxim 15 minute, doar până când marginile încep să devină ușor aurii. Nu le lăsați mai mult de atât căci se usucă.

fursecuri6

Să aveți poftă!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. Arata foarte apetisant. Sigur sunt si foarte bune. Multumim pentru reteta! As vrea sa va intreb de unde putem procura extractul de vanilie? Eu am cautat (ce-i drept, nu prea mult) dar n am gasit. Va doresc sanatate si mult succes in continuare, pe toate planurile.Va multumesc :)

    1. Am gasit extract de vanilie la un magazin cu produse naturiste denumit Plant Univers si cred ca am vazut o data si la DM in sectiunea cu produse naturiste

  2. Au cei de la Dr. Oetker

    1. Aluatul e la rece! Astept sa le termin si revin cu un Feedback!

  3. Frumoasa reteta! Doar o intrebare: aproximativ cate bucati ies din cantitatea asta? Nu ca sotul n-ar manca o galeata….. :) dar sa stiu cat stau pe langa cuptor.

    1. Monica, mie mi-au iesit exact 2 tavi ca cea din imagine, deci in jur de 50 de fursecuri.

  4. Am încercat-o chiar azi și-s foarte mulțumită de rezultat. E foarte ușor de făcut și rezultatul e delicios!

    1. Ma bucur ca ti-au iesit bine, Ema. Chiar sunt buni, noua nu ne lipsesc din casa la ocazii speciale.

  5. Iordan Mino says:

    Stiam si am facut de multe ori, varianta cu cioco. Musai incerc si varianta cu lamaie. Arata super!

  6. Excelenta reteta! Noi am reusit sa facem 3 tavi si au rezultat aproximativ 80 de fursecuri de-a dreptul delicioase!

  7. Tocmai ce am terminat prima tava de copt , aratau atat de bine ca nu m-am putut abtine si am gustat una … sunt absolut delicioase !!!

  8. Au iesit foarte bune. Ma bucur ca le-am incercat. Vreau sa fac la fiecare sfarsit de saptamana alt fel de desert….si aleg dupa aspect….dar acestea au si gust foarte bun.

  9. Buna ziua
    as vrea sa va intreb daca musai trebuie sa fie bilute! Eu as pune copii sa le taie cu diferite forme, cred ca e ok si asa…

  10. Sunt delicioase !!!!! Toata familia este incantata de gust.Multumim de reteta.

  11. Tocmai am scos prima tava din cuptor. Sunt foarte bune, multumesc pentru reteta. Sarbatori fericite!

  12. O rețetă foarte bună, ușor de pregătit și succes de fiecare dată! Felicitări! :)

  13. Este o rețetă foarte bună, întrebare este cât timp se pot păstra în cutii ambalate fără a prinde aer? Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close