Lapte cu fructe

491

Dacă vine vorba de băuturi răcoroase, pe mine mă mulțumește uneori combinația dintre lapte și unele fructe, cu condiția să fie rece. De obicei, în timpul procesării, laptele se încălzește ușor, datorită lucrului mecanic. Pentru a rezolva problema asta, fie pun un cub de gheață (două-trei, în funcție de cantitatea de lapte) în procesor, fie pun băutura într-o sticlă pe care o las câteva minute în congelator.

fructeCe combinații îmi plac? Căpșună, banană, lapte condesat și îndulcit, lapte dulce. Banană, mure, zmeură, merișoare (nu mai pomenesc cele două tipuri de lapte, le folosesc de fiecare dată). Pepene galben, piersică, nectarină, la care adaug două frunze de tarhon, o pișcătură de sare Maldon și o linguriță de miere. Dacă pun miere, nu mai pun și laptele condensat.

lapte cu fructeDacă folosesc fructe cu semințe mici (zmeură, mure, coacăze), trec băutura printr-o sită după ce o scot din vasul blenderului. În ceea ce privește proporțiile, consider că ele trebuie să vină după gust, și aici e fiecare pe cont propriu. Totuși, pot să vă spun că la un litru de lapte adaug 250-280 de grame de fructe. Nu-mi place ca băutura să fie prea groasă, prea consistentă.

lapte cu fructeNu mă tem să folosesc plante aromatice, dar am grijă să nu sar calul. Busuiocul și căpșuna se potrivesc, tarhonul și piersica se potrivesc, menta și zmeura se potrivesc, lămâița merge aproape oriunde, dar cu grijă, prea mult din orice frunză aromată poate să împingă gustul băuturii din lapte într-o direcție greșită.

lapte bătutAtât pentru azi. Să fiți sănătoși.

fructe

Join the Conversation

  1. Multumesc pentru recomandarile referitoare la asocierea planta aromatica – fruct. Nu am folosit pana acum, plante aromatice la bauturile din/cu lapte. :)

  2. De Latte sa isi rezolve cu viteza de incarcare homepage, se asteapta mai mult de 10 secunde, pe multi dintre noi ne pierd. Si de data asta nu e de la browserul meu, am imbunatatit totul la calculatorul meu.

  3. Eu prefer combinația iaurt de băut, banană și nectarină, dar merită să încercăm cât mai multe rețete.

  4. Am avut onoarea sa gust unul preparat de dumneavoastra la deschiderea magazinului Napolact din Cluj-Napoca. Mi-a placut mult si sper ca voi mai reusi sa gust din preparatele dumneavoastra!

  5. mariana says:

    tocmai am baut si eu o bautura racoritoare cu fructe. o banana un kiwi si peste acopar cu lapte in blander pana la 750 ml putina miere…foarte bun este :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close