Pui și sparanghel

469

În loc de mici pe grătar, ieri am pus pui și sparanghel în tigaie. Ce ziceți de asta? Ziua de 1 Mai a trecut, noi suntem bine, Pământul își continuă călătoria prin Univers. Să revenim la mâncare, dară:

Am găsit sparanghel la doar 17 lei legătura (tot mi se pare mult prea scump).

pui cu sparanghel (1)Am presărat sare, piper, rozmarin și oregano proaspăt peste pulpele dezosate. Am stropit cu puțin ulei de măsline, am amestecat și am pus pulpele-n tigaia încinsă.

pui cu sparanghel (3)Am pus o sită peste tigaie, să mai oprească din stropi. Și, ca să opreasc și mai mulți stropi, am pus și sparanghelul.

pui cu sparanghel (7)Am întors pulpele de pe o parte pe alta și, când am constatat că-s făcute, am turnat peste ele un gât de brandy.

pui cu sparanghel (12)Am pus sparanghelul lângă pulpe, în sosul format. După trei-patru minute am stins focul.

pui cu sparanghel (16)Pentru garnitură am făcut o salată de cușcuș cu valeriană și roșii.

pui cu sparanghel (17)Delicios.

pui cu sparanghel (19)Atât pentru azi.

pui cu sparanghel (21)Să fiți sănătoși.

pui cu sparanghel (22)

Join the Conversation

  1. Aha. Aici e in jur de 6-7 euro/kg acum (cel alb, e adevarat ca unde sunt eu lumea mananca mai degraba din cel alb cu sos), in plin sezon, si tot nu inteleg de ce se da lumea asa in vant dupa el. Eu prefer la orice ora o mancare de spanac cu usturoi verde si lapte, facuta insa cu spanac proaspat sau ceva cu leurda ori alte verdeturi de primavara de-ale noastre in orice moment (loboda, stevie, urzici)…

  2. milli says:

    Adi, chiar ieri am luat din Billa (ce-i drept Timisoara) sparanghel cu 8.99 lei legatura. Nu era nici o oferta si era destul de mare stocul :)

    1. Catrina Teodor says:

      Si eu iau mereu de la billa sparanghel cu 8.99

  3. Aha, m-am interesat putin pe internet si cica ar fi atat de scump pentru ca este recoltat numai manual si pentru ca are un sezon scurt de recoltare (aprilie – inceputul lui iunie).

  4. fabdo says:

    Prin brandy exact ce se intelege? Multumesc.

    1. anamaria says:

      Brandy = cognac ce nu a fost produs in regiunea Cognac :)

  5. Iulia says:

    Ador sparanghelul. Eu il iau la 1 euro legatura. Reteta ta e perfecta! Multumesc!

  6. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Minunata idee,multumesc.

  7. Sparanghel la Billa (din Central, Cluj), 03.mai: 8,99 RON o legatura! Si INCA nu s-a uscat pe raft…

  8. Giada says:

    Voi nu ati priceput ca sparanghelul lui Adi costa atat de mult fiindca este gata pregatit ! Altfel nu se explica cum ar fi gata doar cu cativa stropi de grasime de pui incinsi si mai apoi 4 minute in tigaie. De obicei este un procedeu ceva mai lung si mai anevoios depinzand foarte mult de cat este de tanar si de proaspat. Numai bine

    1. Adi Hădean Author says:

      nu-i cazul să gătești sparanghelul mai mult de 4 minute.

    2. Giada says:

      Multumesc pentru raspunsul tau. Este totul chestiune de gust. Daca nu-l fierb bine si daca nu-i dau jos oricat de mica parte fibroasa nu-l pot manca. Bafta

  9. pot inlocui pulpele cu piept de pui?

  10. Spune-mi te rog, cum faci salata de couscous? Multam!

  11. Minunată reţetă!
    O voi folosi ca bază pentru tema mea! (sunt la hospitality management)
    Aţi putea sa imi spuneţi, vă rog, ce vin s-ar potrivi? La şcoală se insistă pe faptul că sparanghelul are un gust pregnant, că e greu de potrivit cu un vin, etc., dar eu vreau să încerc. Cât poate fi de greu?

    1. Adi Hădean Author says:

      nu m-aș băga la recomandări, că se supără colegii somelieri pe mine:). oricum, trebuie luată în calcul toată farfuria, care are pe ea lucruri mai puternice decât sparanghelul:).

  12. Simona PoP says:

    pentru cei ce stiu italiana si nu numai, ca e tare usor de inteles:
    http://cecchi.net/abbinare-il-vino-sei-regole/

  13. Simona PoP says:

    mai simplu, in romaneste si pe scurt:
    *Merlot: miel, porc, ton, sosuri italiene pe baza de carne
    *Pinot Noir: sunca, curcan, rata
    *Cabernet Sauvignon: gratar, coaste prajite, peste la gratar
    *Chardonnay: paste cremoase, mancaruri pe baza de pui, risotto
    *Pinot Grigio: piept de pui, creveti, sosuri albe usoare
    *Sauvignon Blanc: sunca, peste, scoici
    *Vinuri spumante: sunca, sushi, fructe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close