Înghețată de mascarpone și ciocolată

511

Vara-i lungă înainte și se anunță călduri și secetă (zice Busu, ca la meteo). Câtă vreme mai avem electricitate, putem face înghețată cu cheltuieli rezonabile. Zilele trecute am făcut o înghețată de mascarpone cu ciocolată. Cam bună, vă spun drept.

Am topit 150 de grame de ciocolată neagră în 200 ml de smântână dulce și 200 ml lapte, pe foc mic.

ciocolată

lapteAm bătut două gălbenușuri cu 100 de grame de zahăr și 40 de mililitri de Marsala.

marsalaAm turnat amestecul lapte/smântână/ciocolată cu amestecul zahăr/găbenuș/Marsala.

DSC_5768După ce s-a răcit amestecul, am încorporat în el 150 de grame de mascarpone.

mascarponeAm turnat amestecul în cuva mașinii de făcut înghețată și am apăsat butoanele.

înghețatăDupă o jumătate de ceas aveam înghețata. Am pus-o în caserole, pentru a o putea păstra în congelator.

înghețatăAm mâncat înghețata mai târziu, combinată cu un sorbet de portocale (asta-i altă poveste).

înghețatăAtât pentru azi. Să fiți sănătoși.

înghețată

Join the Conversation

  1. Arata excelent si sunt sigur ca e si buna :)

    Si acum o intrebare – Marsala se gaseste la vre-un magazin din Cluj-Napoca? Sincer am cautat si nu am gasit pe unde am umblat. Merci mult.

    1. Adi Hădean Author says:

      nu am văzut nicăieri.

    2. vera fisher says:

      bun raspuns ti-a dat domnul hadean….cand afli ceva sa imi spui si mie….multumesc

  2. Nu merge sa punem amestecul direct in congelator? Ce face mai exact masina de inghetata? Mixeaza?

    1. Andrea says:

      Da, mixeaza pentru a sparge cristalele de gheata. Daca pui amestecul direct in congelator se formeaza cristale de gheata si nu mai obtii o inghetata fina.

  3. Excelenta reteta. Eu ii mai adaug si putin rum, al meu sot prefera aceasta combinatie si, sincera sa fiu, tind sa cred ca este destul de reusita.

  4. Pare super buna, as vrea sa cumpar si eu o masina de inghetata,mai ales ca bine spui, cea mai buna e cea facuta in casa, si cum am si 2 copilasi… dar eu intelesesem ca trebuie sa oun toata cuva de inghetata in congelator; se poate sa pun si asa cum ai facut tu, in recipiente mai mici?

    1. Adi Hădean Author says:

      păi cine a spus să pui toată cuva în congeltor? mai ales că-i imobilă?:)

    2. intr-o reclama la tv, (aparatul delimano)asa arata, ca se baga toata cuva

    3. Adi Hădean Author says:

      Eu nu vorbesc despre produse de teleshopping:).

    4. vera fisher says:

      se baga la congelator doar vasul frigorific sa fie rece ca sa se poata face inghetata….cand mixeaza….

    5. Mai A. Hadean,daca tot ai blog culinar,incearca sa nu fii arogant,sa explici omului cu bun simt.Tania,aparatul in sine,are in interior un recipient care se tine cateva ore bune sau doua zile-n congelator.Acesta se introduce-n aparat in momentul in care faci inghetata.Compozitia rezultata se pune-n caserole si se introduce-n congelator.Deci,il utilizezi de doua ori congelatorul.

  5. Prima fotografie mi-a amintit de ganash-ul de ciocolata…si mai precis de chix-ul dat de mine in a face asa ceva. Puteti sa-mi dati si mie o varianta VIABILA de astfel de crema? Dupa ce am topit ciocolata in smantana si am lasat-o la racit la temperatura camerei si apoi (asa scria la reteta gasita de mine….) am lasat-o 1 ora la frigider….mi s-a intarit de nu am mai putut-o mixa…neam! A trebuit sa mai topesc niste unt sa o inmoi….insa nu si-a dublat volumul…cum trebuia…si nici nu si-a schimbat culoarea….
    Va rog frumos dc are cineva vreun sfat….Ms mult!

    1. Cam asta se intampla cand copiem retete de pe bloguri.Toate posesoarele de blog-uri,si-au achizitionat aparate foto destepte,pozele-ti iau ochii,dar rezultatul dezastruos si banii aruncati.Daca am incerca sa fim inventivi si sa facem dupa capul nostru din cantitati mici,diferite incercari,cu siguranta am fi mult mai bucurosi.Haideti sa avem personalitate!

  6. O reteta de inghetata foarte interesanta, care merita incercata. Inghetata se poate face si la congelator, cu conditia ca la 30 minute sa se amestece in ea pentru a sparge cristalele de gheata(procedeul se repeta de cateva ori pana nu mai face cristale). Apoi se lasa sa se congeleze de tot. Iese la fel de cremoasa.

    Multumim pentru retetele nemaipomenite, din care ma inspir de fiecare data cand sunt in pana de idei. Si spre deosebire de alte site-uri de bucatarie, aceste retete chiar ies foarte bun, atat ca aspect, cat si ca gust. Yammiiii….

  7. Arata foarte bine, felicitari pentru toate retetele.Oare dupa o portie d-asta de inghetata trebuie sa ne vedem la alergat? ;) Numai bine, respect pentru munca ta!

  8. doina gingioveanu says:

    Daca se poate utiliza aparatul Delimano pt aceasta reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close