Rețete pentru un Crăciun în familie

408

În 2003, Claudia Sitaru, o prietenă care azi nu mai e cu noi și unul dintre oamenii care m-a învățat să scriu, mă bătea la cap să scriu o carte cu rețete. A apărut cărțulia Sare și piper, subțire, nu foarte frumoasă (mă refer la împachetare) dar plină de suflet. Am scris în ea despre studenție, mâncare și bani puțini, despre prieteni și despre cum poți să te descurci onorabil dresându-ți pretențiile. Mi-am dorit încă de atunci să mai scriu și să mai public. Probabil nu destul de mult, pentru că, deși am adunat peste 2000 de rețete pe blog din 2007 și până azi, toate testate de mine, n-am reușit să stârnesc interesul editurilor (nu destul cât să-mi propună o înțelegere onorabilă, altfel, discuții au tot fost). În tot acest timp, am scris cât să am pentru cinci cărți ori poate mai multe, cu teme diferite dar toate despre mâncare. Nu-i bai, vine și vremea lor. Nu m-am gândit cu adevărat să divulg secretele rețetele familiei mele până acum, când mi s-a propus să public o carte cu rețete pentru un Crăciun în familie. Vintage Factory au venit cu propunerea și, după povești care au durat săptămâni în șir, m-au convins să scot această carte împreună cu ei. Nu e o carte ca toate cărțile, nu are sute de rețete dar are în ea esența meselor de Crăciun din familia mea. Am pus în această carte mult suflet și multă dragoste. M-am străduit să pun și multă lumină. E posibil ca ea să vină oricum, odată cu sufletul și dragostea. Ar putea fi un dar frumos pentru cei dragi vouă, va fi un dar frumos pentru familia mea, știu sigur. Cartea este tipărită pe hârtie făcută manual, din hârtie reciclată, e deci o carte cât se poate de ecologică. Dacă vreți să ajungeți la ea, și ea la voi, puteți începe prin a da  click pe numele cărții, cel afișat de fața de sărbători a blogului meu. Pentru orice detalii legate de livrare sau comenzi, vă rog să folosiți adresa office@vintagefactory.ro. Veți primi de acolo lămuririle, eu sunt doar autorul:). Mulțumesc.

 

Iubesc mâncarea, încerc să o înțeleg și să o transmit mai departe, tot pe înțeles. Iubesc și tradițiile neamului meu și mă străduiesc să le păstrez, adaptându-le la stilul nostru de viață de acum. Îmi place să scriu despre mâncare, să vorbesc despre ea, să dau tot ce știu pentru a-i ajuta pe cei din jurul meu să-și facă viața mai frumoasă și mai bună, (și) mâncând mai bine. Această carte e scrisă, construită, legată, sub forma unui dar. Un dar din partea mea pentru cei ce o cumpără, pentru că în ea se află o parte dintre rețetele mele de suflet, moștenite de la bunici și părinți, rețete de sărbători și pentru sărbători în familie.Un dar pe care puteți să-l faceți cuvia drag, o carte frumoasă, scrisă cu sufletul și lucrată manual, de meșteri pricepuți. Pentru că e o carte specială, destinată unor oameni speciali, ea va apărea în doar 500 de exemplare. Exemplarul cu numărul 1 va merge la unul dintre cititorii mei, ca dar din partea mea iar exemplarul cu numărul 500 va fi păstrat pentru familia mea. Rămân 498 de exemplare de care vă puteți bucura, pe care le puteți mirosi, pipăi, îngriji. Rețetele din carte nu-s multe dar îmi sunt tare dragi și, dacă nu era vorba despre condițille acestea de tipărire și publicare, le-aș mai fi ținut pentru mine. Să vă bucurați de ele și să fiți sănătoși. Sărbători fericite!

Join the Conversation

  1. Felicitari, minunata veste!. Cum pot achizitiona cartea?

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc. dă click pe banner sau pe linkul din articol, ajungi la pagina de pe care poți comanda cartea.

  2. De abia astept,va fi chiar un vis implinit !Multumesc!
    Monica

  3. O vreau. Cel mai interesant lucru este că săptămâna trecuta am găsit prin casa cartea „Sare şi piper” pe care o aveam dinainte să ştiu efectiv de tine şi de blog. Tot am vrut să îţi scriu zilele astea despre descoperirea făcută.

  4. Foarte frumos! De multa vreme asteptam o „culegere” de retete de suflet.

  5. Coperta superba! Abia astept sa rasfoiesc cartea…

  6. un cadou minunat! Felicitari si la cat mai multe surprize de acest gen:-)

  7. Am comandat-o!!!! E cel mai frumos cadou de Craciun si de… casa noua ;)!! Ma mut!!

  8. E superba cartea, Adi, felicitari. Pe cand totusi si o editie pentru oamenii de rand? :-( 200 de lei e un pret foarte bun pentru o carte facuta manual, cu hartie speciala si, mai ales, pentru munca ta, dar totusi nu e chiar accesibila tuturor :-(

    1. Adi Hădean Author says:

      știu și înțeleg. mai ieftină n-a putut ieși. nici nu pot să răspund la întrebare, eu scriu cărți în măsura în care ele sunt cerute/comandate de edituri.

  9. Felicitari si la mai multe

  10. Minunat cadou de craciun!!! Iti doresc un Decembrie plin de bucurii si multa sanatate!

  11. Felicitari tie si celor de la Vintage Factory pentru initiativa ! Si eu sunt curioasa cand o sa colaborezi si cu o editura mai putin pretentioasa :-) . Intr-adevar, cartea arata bine, dar sa fiu sincera, mie imi da impresia, din poze, ca trebuie tinuta sub sticla, si daca se umbla in carte, sa se umble cu manusi albe de bumbac, in nici un caz nu in bucatarie, in timp ce gatesti !

    1. Adi Hădean Author says:

      e o carte de colecționat, nu de ținut în bucătărie. totuși, poți să gătești din ea, rețetele sunt povestite explicit:). cât despre colaborarea cu alte edituri, și eu sunt cel puțin la fel de curios:).

  12. Felicitari Adi, si mai asteptam carti scrise de tine :)

  13. Adrian Bajbaiac says:

    Bravo. Foarte apreciata abordarea cu titlul atat de cuprinzator.

    Respectele mele.

  14. Mihaela O says:

    Cred ca merit un asa cadou frumos si pretios de Craciun :P!
    Felicitari Adi!!!

  15. Anca Pitea says:

    Sincere felicitari! Arata superb! Adi Hadean, tu esti o inspiratie… sa fiu un om mai bun!

  16. anamaria iorga says:

    este un cadou foarte frumos si inspirat de Craciun. doua intrebari: 1.ajunge in cele 7 zile mentionate pe site, adica INAINTE de Craciun? Livrarea se face si in strainatate? 2.cred ca daca ati adauga inca una sau doua pagini ca poze sau posibilitatea de a rasfoi (tot 1-2 pagini) ar convinge mai mult. + exact partea cu timpul de executie si pretul se suprapun pe pagina vintage factory peste fundal si nu sunt vizibile.

    1. Adi Hădean Author says:

      cred că între timp s-a răspuns la întrebări pe pagina vintage factory:). de la mine se vede că-i rezolvată și problema vizibilității. pentru orice alte întrebări legate de expediere și comenzi, vă rog să luați legătura cu cei de acolo, ei se ocupă de toate aceste lucruri. vă mulțumesc frumos.

  17. Felicitari! I-am contactat pe cei de la Vintage Factory in speranta ca vor livra comanda si in Danemarca. Ca tare imi doresc cartea!

  18. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ai cat mai multe impliniri! Ma bucur si eu, de bucuria ta si-a celor care, ca mine, asteptau ceva cu amprenta sufletului tau, facut „de mana”! Si ca sa vezi, chiar de mana le fac cei de la „Vintage Factory”. Asta da, motiv sa ma trezesc de dimineta ca si cand as fi avut de facut ceva…descoperire:)

  19. Adi Hădean Author says:

    Vă mulțumesc din suflet, așa cum am scris și poveștile din carte:).

  20. imi doresc mult cartea, cum o pot comanda?! locuiesc in strainatate.
    multumesc mult

    1. esti un om minunat si un sriitor delicios, multumesc si numai zambete!!!!

  21. Salut Adi,
    Felicitari pentru carte – dorim si noi SERVE un exemplar.
    Am trimis acum citeva minute o comanda pentru cartea ta.
    Nu am primit confirmarea executarii comenzii.
    Rog info.
    Cu stima,
    Dan Savulescu

    1. Adi Hădean Author says:

      rog folosiți adresa de contact de pe vintagefactory.ro, dânșii se ocupă de manufacturare și vânzare:). mulțumesc frumos.

  22. Ce carte gustoasă trebuie să fie! Abia aştept s-o citesc. Felicitări, Adi!

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc. sper să nu dezamăgesc:).

  23. Minunata alegere! Mi-e deja „pofta” de ea, mi-e draga fara s-o citesc sau s-o pipai caci pare delicioasa, faina, misterioasa! Doar 500 de exemplare o fac sa fie si mai pretioasa si sper ca proprietarii s-o dea mostenire,a sa cum merita, din familie in familie, pentru Craciunuri de traditie, multi ani de acum incolo! Felicitari Adi si la cat mai multe!

  24. Acum stiu ce sa ii cer lui Mos Craciun :)))). si, preventiv, am dat link-ul de comanda cui trebuie … nu ca as avea emotii pentru ca stiu ca am fost cuminte insa nu stiu daca la Fabrica lui Mosu’ se fac si comenzi online sau numai scrisori :)))
    La mai multe initiative de acest gen!

  25. Visan Florin says:

    O carte care se adreseaza unui segment destul de redus al cititorilor tai. Asteptam una pe care si-o poate permite mai multa lume.

    Felicitari!

  26. Si mama are retetele din carte, de ce as mai da bani pe un obiect pe care nu il folosesc. Cam asta e mentalitea in ziua de azi. Nefolositoare.

  27. Buna ziua, as dori sa stiu daca se mai poate comanda aceasta carte. Va multumesc.

  28. Adelina Duciuc says:

    Buna ziua!
    Caut de ceva vreme detalii despre carte si despre cum anume se poate achizitiona dar… se pare ca nu se mai poate. Ti-as fi foarte recunoscatoare daca ai putea sa imi spui daca se mai tipareste.
    Multumesc!

  29. Buna seara,
    Mai pot gasi cartea pe undeva? Sau o pot comanda?
    Numai ganduri bune.

    1. Adi Hădean Author says:

      Din păcate nu se mai găsește, a fost ediție limitată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close