Risotto cu piept de pui

1.4K

Sunt încă în vacanță, mai am câteva zile cu plajă, mare, briză și mult pește proaspăt și gătit cumsecade. Totuși, nu mă pot împiedica să mă gândesc la voi și la blogul ăsta, care-i unul mai ales cu rețete. Am gătit și aici dar mi-am ferit apropiații de rutina cu aparatul foto în bucătărie așa că, cu excepția unor poze cu grătarele făcute aseară pe plajă, mare lucru n-am de arătat. Noroc că mai am în calculator lucruri pe care încă nu le-ați văzut. De exemplu, acest risotto cu piept de pui pe care l-am făcut pentru broșura celor de la Agricola Bacău (pagina de Facebook e aici, poate-i dați un like, dacă vă place, desigur).

Pasul 1: toacă o ceapă și pune-o într-o cratiță, cu puțin ulei. Pune cratița pe foc și las-o acolo până sticlește ceapa.

Pasul 2: pune orezul peste ceapă (o cană plină pentru 4 porții) și amestecă mereu. Așteaptă să-și schimbe culoarea. Stinge cu un gât de vin alb sau rose, asta o să aromeze orezul.

Între timp, pune peiptul de pui fără os și fără piele într-o tigaie doar unsă cu ulei. Pune tigaia pe foc. Întoarce pieptul de pui pe toate părțile timp de 14-16 minute pe foc nu foarte iute.

Revenim la risotto cu pasul 3: adaugă apă sau supă de carne, puțin câte puțin. Amestecă în cratiță și nu pune altă apă decât după ce orezul a absorbit-o pe cea pusă anterior. Orezul ar trebui să fie destul de făcut dar să rămână al dente iar în jurul său ar trebui să vezi un sos cremos. Pentru a ajunge în această stare, orezul are nevoie de 18 minute pe foc mic și de amestecare aproape fără pauză.

Pasul 4: ia risotto-ul de pe foc și pune în cratiță o bucată de unt (cam 20 de grame). Amestecă și adaugă o lingură de parmezan ras. Cele câteva frunze de pătrunjel și stropii de ulei de măsline de la urmă sunt chestiuni opționale.

traditionrolex.comÎntre timp s-a fript și pieptul de pui. A rămas destul de zemos, deși a trecut căldura prin el.

Atât pentru azi. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Un OM super, retete super, invatzaminte , la fel, super !

  2. orezul se spala inainte?

  3. Arata delicios.n-am mancat risotto veci,asa ca acuma pot gusta

  4. Brainz moar Brainz says:

    cand pui o reteta, MINIMUM de bun simt e sa faci o lista cu ingrediente LA INCEPUT
    nu sa, stau si sa ghicesc … cand ma duc la magazin ce sa iau si ce sa uit
    poate tu le ai pe toate in bucatarie oricum, dar poate noi … NU

    … NOT COOL !

    1. nu conteaza says:

      Daca gatesti o data pe an, habar nu ai de lucrurile elementare…omul ti-a spus ca ungi o tigaie si frigi pieptul, avand si poza, poti vedea ca e o jumatate de piept taiat pe lung si in plus ti-a zis si cat timp ar treb sa prajesti.Pt orez ti-a spus o cana, pentru vin ti-a spus un gat, asta inseamna putin stropit, doar nu imbeti orezul, ti-a dat cat parmezan si unt ai de pus la sfarsit, asta tinand si de gustul fiecaruia…Cum iti permiti sa vorbesti asa unei persoane care cu bunavointa si generozitate, dezvaluie din secretele retetelor facute de el de zeci de ori si perfectate, tocmai pentru a invata cercopiteci ca tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close