Adevărul despre pizza….

463

…e că-mi cam place. Știu, probabil vă așteptați la o dezvăluire. Ei bine, nu. Ieri mi s-a făcut poftă de pizza. Am aplicat rețeta de aici pentru blat. Sosul: o cană de roșii pasate, o ceașcă de apă, o lingură de ulei de măsline, sare, ardei iute uscat, zahăr, busuioc, oregano, pe foc mic o jumătate de ceas. Topping simplu, pe una șuncă și ciuperci, pe una salam cu piper și ciuperci. Mozzarella, de bună seamă. Temperatura de coacere : 250 de grade Celsius. Timp de coacere : 7-8 minute. În tavă. Blatul subțire, de 3 -4 milimetri înainte de coacere. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. andreea says:

    Si mie imi place; blatul facut dupa reteta ta este excelent iar toppingul, atata timp cat e simplu, e perfect. Ca sa fie pacatul complet noi alaturam si cate-o bere :))

  2. O sa incercam si aceasta reteta. Desi, deja de ceva timp folosim o reteta cae ne iesi perfect..Dar sa vedem, poate asta o sa ne placa mai mult..Mi-ai facut pofta de pizza :)

  3. Solomon Roxana says:

    si cate ies din reteta asta ? doar 2 ? In weekend e pizza party:d

  4. Si noua ne place foarte tare , preferata fiind cu speck si rucola , arata de milioane, mi-ai facut o pofta…
    O noapte racoroasa,Daiana

  5. Oare este cineva careia sa nu-i placa pizza ???
    Ai facut aici o minunatie de pizza !
    Trebuie sa incerc si aluatul asta , desi am eu reteta mea care ne place….
    Iti doresc o zi cat mai racoroasa ca la noi te topesti…azi vor fi 39 de grade !

  6. Mariana S. says:

    Tocmai am mancat-o..a iesit mult mai bine decat de obicei..singura problema a fost ca am folosit o tava mica si a iesit cam gros blatul. Data viitoare fac in tava de aragaz..
    Sosul, in schimb…e perfect:)

  7. Solomon Roxana says:

    Am incercat reteta asta si trebuie sa recunosc ca de multa vreme nu mi.a mai iesit pizza atata de buna …am folosit faina OO Grano tenero ca asta ar fi pentru aluatul de pizza…. Ce conteaza cel mai mult a fost faina si cascavalul sa nu fie apos…Multumesc pt reteta :d

  8. Cand zici placa de marmura te referi la ceva profesional pentru gatit (daca da, poti recomanda si un site sau vreun magazin de profil unde se gasesc)? sau se poate folosi orice placa de marmura cumparata din magazinele de bricolaj?

    1. Adi Hădean Author says:

      e bună orice placă de marmură sau granit.

  9. Pentru ca tocmai am o pizza in cuptor (cu virsli- ca aveam prin casa si am zis ca „ia hai”) si voiam sa aprob ceea ce s-a mai spus pe acilea, si anume ca blatul ce-l faci matale e demential. eu cand am pus prima oara condimente in el ma uitam cam stramb, apoi am gustat (asa, crud) si am zis „asta cand s-o coace o sa ma adore vecinii” si si acum il ador. Ce fac eu diferit apoi e faptul ca il bag la frigider sa creasca. Prima oara m-am indoit de veridicitatea zecilor de oameni care spuneau ca e bine. Mi-am zis, nah, ce-o sa pierd? Da; castig experienta. si culmea, ii chiar foarte bun. Pufos si crunchy in acelasi timp. So yeah, it’s good reading you chef!

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc:)

  10. Mirela Bucur says:

    Buna ziua,

    Puteti sa imi spuneti va rog cum intindeti blatul in tava: folositi un sucitor de lemn sau cu mana ? este adevarat ca pentru blatul de pizza este indicat sa nu folosim sucitorul?

    Va multumesc frumos!

    1. Adi Hădean Author says:

      cu mâna.

  11. Buna seara!

    Felicitari pentru ceea ce faceti si va multumesc ca impartasiti din experienta proprie. Am incercat si eu aceasta reteta de pizza si mi-a iesit foarte bine. As avea totusi o intrebare…cum ar trebui procedat in cazul in care as vrea ca aluatul sa fie moale si elastic(acum imi iese crocant)?

    Multumesc anticipat!

  12. Am incercat de multe ori blatul, insa nu a iesit niciodata ca in poza ce a starnit acest articol. Am asteptat cu interes crezand ca o sa fie o alta reteta a blatului.
    Mizez pe faptul ca faina folosita nu este buna, avand in vedere ca respectand proportiile din reteta nu e chip sa se incorporeze toata apa.
    Cu toate astea, adaptand reteta, blatul are un gust deosebit. Asa ca ju ma plang de reteta, ci mai degraba caut o scuza la frustrarea de a nu reusi o pizza „de poza” ca a ta.

  13. Buna dimineata!

    Indraznesc sa va deranjez cu o intrebare: aluatul de pizza poate fi congelat? Si daca da, cum il „readuc” inapoi la viata?

    Multumesc frumos!
    O zi superba!

  14. Pentru rapiditate folosesc de multe ori lipie in loc aluatul de pizza. Ai incercat vreodata?

  15. La ce temperatura si timp se coace pizza si prajiturile in cuptorul electric?

  16. Mulțumesc mult pentru rețetă. La ce program, cu ventilație sau fara și unde în cuptorul electric se coace pizza, jos, mijloc, sus? Am înțeles că temp este 220-250. Toate cele bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close