Frigărui de miel cu rozmarin și oregano

383

Marinarea-i importantă, tot spun. Important e și ca atunci când faci parte dintr-o comunitate să vorbești despre lucrurile care se întâmplă într-însa, măcar uneori. De aceea, înainte de a trece la rețeta de azi o să vă spun pe scurt despre câteva lucruri care se petrec în Cluj și despre care cred eu că trebuie să aflați:

1)Asociația Femeilor de Afaceri din Cluj a inițiat un proiect comunitar menit să le atragă atenția responsabililor din instituțiile publice locale asupra felului în care acestea relaționează cu cetățenii. Puteți să intrați pe www.clujulareatitudine.ro și să notați instituțiile cu care ați interacționat în Cluj, în funcție de felul în care ați perceput atât activitatea acestora cât atitudinea lor față de voi. Poate ar fi un model de urmat și-n alte municipalități. La finalul proiectului, AFA va comunica rezultatele obținute către public și, firește, către șefii instituțiilor publice din Cluj. O să mai scriu despre asta.

2) Groparu face un film de lung metraj. Nu un spot publicitar, nu un film cu și despre bloggeri ci un film-film. În care mi-a dat și mie un rol. Deci, mamă dragă, uite că nu m-am dus degeaba doi ani la școala de actori și până la urmă m-am întâlnit cu rolul vieții mele. Între timp, puteți intra pe blogul filmului, puteți să dați vestea mai departe și să așteptați cuminți premiera. Știți că filmul se numește Usturoi, nu? Abia aștept să înceapă filmările. Între timp, mai mănânc o felie de pită prăjită și frecată cu Usturoi.

Rețeta de azi e simplă (și aici revin la marinare): ai nevoie de mușchiuleț de oaie sau de cotlet fără os (sau și una și alta). Le faci bucăți mici și le pui la marinat un ceas de vreme, cu ulei, piper, usturoi și rozmarin. Și oregano proaspăt.

Pentru că am intenționat ca din aceste bucăți de carne să fac frigărui, am înlocuit bețele din lemn de bambus cu plantele aromatice pe care le-am folosit pentru marinare. Adică am străpuns fiecare bucată de carne cu câte o rămurică de rozmarin respectiv oregano.

Le-am pus pe toate într-un bol și le-am amestecat bine. Am zdrobit puțin usturoiul înainte de operațiunea asta.

După o oră le-am fript în tigaia antiaderentă. Puteam să le frig pe grătar, dacă aveam. N-am avut. Am ținut carnea cinci-șase minute pe foc iute de plită electrică.

Pentru că eram la un demo, am făcut multe porții mici de frigărui cu hummus și fasole frecată amestecată cu roșii  uscate.

Povestea de azi e mai scurtă, pornesc la drum mintenaș. Mâine însă revin cu o rețetă ceva mai complexă. Mulțam pentru că treceți pe la mine și pentru că aveți răbdarea să mă citiți. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. marinare-ai? :)

    1. Adi Hădean Author says:

      viteza:). mulțam fain:).

  2. Ligia says:

    „Marinare-ai importantă” se scrie corect „Marinarea-i importantă”.

    1. Adi Hădean Author says:

      desigu-r:)

  3. si de la mine un mare „multam” pentru cele impartasite cu noi

  4. Bata-i sa-i bata norocul, ca multi carcotasi mai sunt pe lumea asta. As vrea sa-i vad cum gatesc si in acelasi timp fac si poze si apoi repede repejor sa posteze si textul … ca trebuie sa ajunga la servici. Varianta nr.2 : n-au mai fost pe aici, ca atunci ar sti ca nu faci greseli gramaticale decat raaaar de tot si numai din cauza vitezei. No, ca mi-am spus of-ul.
    Si apoi cum sa nu trecem pe aici, multi dintre noi asteapta cu sufletul la gura o noua postare de-a ta ca tare „fain” le zici si arati.
    Respect, sau cum zice Andi Moisescu :” Ma-nclin”

    1. Anca Piglesan says:

      De acord si eu aici!
      Tot respectul!

  5. Laura says:

    Hmm! Ca tare-i bun!
    Dar de o marinata in iaurt de oaie si bivolita ce zici?
    Vreo 500 grame de iaurt in care adaugi o lingura si jumatate de boia de ardei, doua linguri de coriandru, o lingura de ghimbir si una de nucsoara, o jumatate lingurita sofran, o lingura de mujdei, o lingurita de sare si o lingura varfuita de Garam Masala(din Selgros de unde iei tu toate „masalele”:Tikka, Cajun,etc).
    Mai pui 20 boabe de piper, 5 cuisoare, o bucatica de baton de scortisoara de vreo 2 cm, o lingurita de chimen si 2 frunze de dafin. Asezi bucatile de carne (muschiulet de oaie si cotlete) in aceasta marinata pe care o diluezi cu vin rosu si bere neagra.(fifty-fifty). Lasa-le de seara pana a doua zi cand faci gratarul la frigider si vezi tu ce iese… Crede-ma, ca-i o minune!!!
    Parca te vad la un picnic in curte cu prietenii…

  6. Mi-ai facut pofta de miel. E drept, eu prefer mai mult menta si cimbru la miel decat rozmarin si oregano da’ mi se pare ingenioasa ideea cu „frigarui” pe bat de mirodenii. Poate-o sa incerc si eu :)

  7. buna ziua stimate domn :-) as dori si eu reteta de la hummus daca este posibil!cu stima si respect va multumesc anticipat :-P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close