Angajez spălător de vase. Sau cumpăr mașină de spălat.

440

Dacă ai un restaurant, ai nevoie și de una și de alta. Adică de o persoană care să debaraseze farfuriile și să le pună în mașina de spălat. Apoi de o mașină de spălat în care să stea farfuriile fain-frumos până aceasta le spală. Apoi din nou de persoana care le scoate din mașină și le pune la locul lor pentru ca bucătarii să le poată folosi (bucătarii nu spală vase, nu în restaurant). Asta te scutește de multă bătaie de cap. Vasele ies igienizate și de bună seamă mult mai curate decât dacă ar fi spălate de mână.

Dacă ai familie cu trei sau patru membri și o masă de prânz înseamnă șase sau opt farfurii plus tacâmurile aferente, să ai spălător de vase angajat, nu prea-i pont. Dacă ești holtei, nici atât. În schimb cred că o mașină de spălat vase poate face diferența dintre curat și murdar, dintre „nu pot acum, spăl vasele” și „ne plimbăm puțin după prânz”. Nu mai vorbesc de bureții de spălat vase, care-s ok preț de trei-patru utilizări apoi se îmbibă cu nu-știu-ce-uri de trebuie să-i arunci (apropo, nu-mi iese din minte imaginea unei femei care spăla vase într-un râu negru ca smoala, undeva-n Thailanda și replica ghidului, „the water it’s clean, don’t worry”).


În lumina noilor fapte (m-am mutat într-o casă cu grădină mare, vine vara și se tot petrec musafiri și mici evenimente în casa asta), mă tem că va trebui să-mi cumpăr mașină de spălat vase. Oricum m-am apucat de dotat bucătăria și n-aș vrea să-mi scape amănunte esențiale (cuptor, frigider, mașină de spălat vase). Aș putea să optez pentru o mașină de spălat vase încorporabilă în mobilierul de bucătărie sau pentru una independentă. N-am o bucătărie grozav de mare (3/3 m) dar pot să găsesc un loc fără să trebuiască să renunț la ceva. Și, dacă mă gândesc un pic la faptul că uneori mă trezesc cu 10-12 oameni în casă, cred că o să aleg una care poate să spele mai multe seturi de vase simultan. Până la urmă, una care spală mai multe poate să spele și mai puține, invers nu prea merge. Mă mai gândesc și la consumul de apă, care-i mai mic dacă folosești mașina de spălat vase (asta prsupunând că nu lași apă în chiuvetă și speli toate vasele în aceeași apă murdară – big No!No!). În fine, tot socotesc, că-s ardelean și nu iau deciziile prea ușor.

Aș vrea să aflu părerea voastră despre acest lucru. Adică nu despre faptul că vreau să-mi cumpăr mașină de spălat vase, că nu-i interesant pentru voi ci despre obiect în sine. Despre utilitatea lui ori din contră, despre inutilitate. Despre mărci (puteți să puneți și linkuri în comentarii, nu mă supăr și promit să le aprob) și avantajele unora în fața altora. Despre subiect, în general. Despre experiențele voastre cu mașinile de spălat vase. Ce ziceți? Îmi dați o mână de ajutor? Mulțumesc. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. andreea says:

    Desi multora le pare snobism, mie una mi se pare extrem de utila si eficienta si PRO-urile sunt destule: economie de timp, apa si produse de curatat, igienizare si curatare eficienta, eco-friendly etc. Asa ca din partea mea, un mare DA! Este o achizitie extraordinara.

  2. Reviewuri si pareri electronice si electrocasnice
    http://www.electroreview.ro/pareri/masini-de-spalat/masini-de-spalat-vase/

    spor la gatit pentru voi si musafiri + vase curate:))

  3. ana-maria says:

    Pot sa spun doar din proprie experienta ca o masina de spalat vase ajuta foarte mult(si nu ma refer la economia de bani ci la cea de timp)!Adevarul e ca nu am fost foarte enuziasmata cand sotul a insistat sa achizitionam o masina de spalat vase,mi se parea inutila doar pentru doua persoane,dar acum pot spune ca ne a usurat munca mult si putem face altceva cu timpul petrecut la chiuveta.Economie nu se face, poate doar la cea de apa, dar se compenseaza la curent, asa ca e tot pe acolo.SI LA TIMP!Sper ca ti am fost de ajutor!toate cele bune!Si la cat mai putine vase de spalatt la chiuveta:)

  4. Sunt pro, pentru economie si igienizare foarte buna. Una din primele chestii pe care mi le-as lua intr-o bucatarie noua :)

  5. Am constat(asta in Europa)ca paharele de sticla, in special cele din sticla mai ordinara, ajung sa se matuiasca sau aiba niste pete pe care nici cu buretele nu le mai scoti, si asta probabil datorita detergentilor si sarurilor care se folosesc. Nu cunosc cauza, dar e o chestie neplacuta… La paharele de cristal n-am observat fenomenul sau ia mai mult timp. …o masina de spalat vase e buna in cazurile celor 10-12 musafiri, clar faci economie de apa, altfel… e cam neplacut sa stai cu 2, 3 farfuri, 2 cani si cateva tacamuri murdare in masina, asteptand sa o umpli, tocmai in idea de a face economie. Dar totusi spun, Da ;)!

  6. Adriana says:

    Adi la mine elementul decisiv a fost temperatura de spalare la ciclul rapid. Foarte multe branduri nu aveau temperaturi ridicate decat la cicluri foarte lungi iar spalatul la o temperatura joasa nu e chiar satisfacator ( cel putin din punctul meu de vedere). Pe de alta parte mi se parea o risipa de timp si bani sa spal niste farfurii 3 ore , chiar si niste farfurii pline de grasime. La vremea respectiva (acum 2-3 ani) am avut de ales intre Franke si Electrolux si m-am oprit la Franke doar din comoditate pt ca alesesem celelalte electrocasnice de la ei.

  7. Cred ca-i cel mai mare ajutor in orice gospodarie, nu numai cand avem invitati( atunci e de nepretuit!).Paharele si vasele de sticla ies impecabile, iar temperaturile inalte la care se fac spalarea si uscarea sunt un atuu important.Plus timpul economisit!Eu am de 4 ani o masina Hotpoint Ariston si sunt foarte multumita de ea!E indispensabila!

  8. Si eu am primit multe pareri contra atunci cand am spus „vreau masina de spalat vase”. Sora mea a insistat sa ma convinga ca este foarte utila chiar daca sunt singura. Si asa este. Chiar si cei contra au fost incantati cand m-au vizitat si dupa masa am stat la povesti in loc sa ma ocup de vase. Eu am un Ariston slim (marca folosita pentru toate aparatele din bucatarie) de care sunt foarte multumita, o iubesc, e cea mai buna prietena. Totul e impecabil!

  9. Miele e de departe cea mai buna marca.

    1. Anca Piglesan says:

      Foarte de acord!
      Nu stiu cum sunt masinile lor de spalat vase, dar cuptoarele sunt foarte bune!!!

    2. adrianna says:

      de acord cu fabdo. Miele este de departe cea mai buna marca. si nu doar la masinile de spalat vase. La detergenti iti recomand Somat: Detergent pudră – Soda Effect + Somat Soluţie de clătire + Somat Sare dedurizantă.

    3. De acord cu Miele. Nu sunt familiar cu preţurile, dar am folosit Miele pentru uz industrial (spălare sticlărie) şi sunt fiable şi dau foarte bune rezultate, întreţinere minimă (să înţelegem de bun simţ).

  10. Io am masina de uscat haine, si e super, sterilizeaza, haine calcate, etc. la fel e si cu masina de spalat vase, igienizeaza, spala super, etc.(mai ales cand sunt multe vase si nu numai).

    Dar conteaza marca, foarte mult. Miele e cea mai buna marca iar calitatea e super, sunt si scumpe electrocasnicele Miele, dar sunt pe viata, si ai garantia ca nu te lasa la greu. As mai recomanda si Bosch.

  11. Claudiu says:

    Mi se pare foarte utila o masina de spalat vase. Am avut ocazia sa stau la niste prieteni ce aveau o astfel de masina, si am vazut dezavantajele/avantajele ei. Le voi expune mai jos:

    Puncte tari:
    – nu te mai chinui cu spalatul vaselor
    – consum mic de apa
    – consum mic de energie
    – spalare destul de rapida a unui volum mare de vase
    – exceptionala in cazul unor petreceri, sarbatori; nu stai toata ziua in bucatarie.

    Puncte slabe:
    – consuma curent
    – trebuie sa ai spatiu special pt ea
    – detergent special pt ea
    – nu se merita sa speli 2 farfurii ci un volum mare.

    Am spus ca atunci cand voi avea casa mea, sau o casa mai stabila unde sa stau, voi achiziona una. Face toti banii.

  12. Adriana says:

    BOSCH.Economie la apa, relaxare,farfurii curate!

  13. Catalin Petru says:

    Am una de 3 ani.
    Incorporabila ikea.
    Merita din plin.
    Avantajele „stiintifice” le iei de pe net:
    vasele mai curate si bine clatite de detergent,
    apa mai putina consumata,
    castigi timp.

    Daca e familie mare e clar ca ajuta.
    Daca esti singur sa ai un set mai mare de tacamuri/vase, si-i dai drumu la 2-3 zile.
    Mentine o atmosfera umeda in interior.
    La 70grade, si-s curate de „scartzaie” la deget.
    Are program de incarcare 1/2.

    Imho merita

  14. simona says:

    si eu am masina de spalat vase. Foarte scumpa,foarte buna.,, La pomul laudat sa nu te duci cu sacul” zice o vorba…. Avand in vedere ca inainte de a le introduce in masina de spalat, vasele trebuie curatate foarte bine de resturi, eu zic ca poti face un efort sa le termini de spalat cu mana! Altfel, dupa ce le scoti din masina de multe ori se intampla ca resturile sa fie uscate bine pe ele!

  15. Isabela D says:

    Daca ai banii si locul unde sa o pui nici nu trebuie sa te gandesti de doua ori…cumpar-o. Noi locuim in Canada de ceva vreme si pana sa vin aici si mie mi se parea un moft, dar aici am descoperit cu adevarat utilitatea ei…mai ales pentru o persoana careia ii place sa gateasca si petrece destul timp in bucatarie, chiar daca nu are o familie numeroasa, este mai mult decat necesara, este indispensabila.

  16. Buna,

    O recomand cu caldura. Dupa masina de spalat rufe e cea mai buna achizitie. In fiecare zi ii multumesc celui care a inventat-o. Noi avem doi copii mici si o folosim zilnic, dar am constatat ca o folosim si cand sunt doar cu sotul meu acasa tot aproape zilnic. Avem un Bosch slim de cativa ani si e foarte OK. Pastile-detergent folosesc de la DM brandul propriu- sunt cele mai bune dupa mine. Succes la cumparaturi.

  17. Adi recomand masina de spalat vase. Desi suntem numai 2 in familie ne ajuta aproape zilnic, sa nu mai spun de zilele de nume sau de ziua noastra de nastere. Cat de consumul la apa cum zicea cineva mai sus la noi s-a redus :) Asa ca mai bine sa ai timp sa ne scri noua retete decat sa stai la spalat vase.

    1. camelia-spania says:

      Eu lucrez intr-un restaurant ca si limpieza,adica ce ai spus si tu omul care debaraseaza farfuriile murdare,oalele,tavile,etc.le pune in masina de spalat,apoi toate la locul lor.Pana si cel mai mic cutitas are locul lui.Bucatarii fac mancarea si atat.La 200-250 de mese pe zi am fi morti fara masina.
      Aprecez munca ta .Tine-o tot asa.

  18. Si eu sunt ardeleanca si mi-a trebuit ceva timp sa ma hotarasc pana sa imi iau una, mai ales ca suntem doar doi in casa. Am luat una de 14 tacamuri, ca vorba ta, mai putin stie sa spele, invers e mai greu. Cu siguranta isi merita toti banii…. Pe langa ca spala frumos si face economie de timpul tau si banii tai care se duc pe… apa, detergent si bureti, mai e si curat in bucatarie, chiar daca vasele nu-s spalate. :) Eu am ales in functie de pret mai intai, dar sa aiba totusi niste optiuni: jumatate de capacitate, pornire programabila, program economic. Si eventual numarul de decibeli, daca exista sensibilitati la zgomot. Go for it! :)

  19. camelia-spania says:

    Eu lucrez intr-un restaurant ca si limpieza,adica ce ai spus si tu,omul care debaraseaza farfurii,oale tavi,etc. si apoi le pune la loc.Avem o masina enorma,fara de care la 200-250 persoane pe zi la mancare cred ca am fi morti.Ai dreptate bucatarii ,inafara de mancare nu fac nimic,nici cel putin un cutit nu-l sterg.
    Iti apreciez mult munca,tine-o tot asa.

  20. camelia-spania says:

    Scuze am scris de doua ori.

  21. Eu sper sa-ti iei masina de spalat vase, iar timpul economisit sa-l folosesti la redenumirea fotografiilor postate. Asa toate sunt un „DSC” nu stiu ce,neplacut.
    Deci DA! Ia masina aia odata!
    :)

  22. Moiraine says:

    Musai! Dupa masina de spalat rufe e cea mai utila! Si la cate vase folosesti cand gatesti tu… Nu te mai socoti, e clar ca-ti trebuie!

  23. Am de vreo şapte ani o maşină de spălat vase Bosch, e foarte bună la casa omului, mai ales cînd vin musafiri la masă.

  24. Cristian M says:

    Am un Electrolux de 45 de cm, dar la cat gatesti tu ia-ti una de 60 cm. Incorporabilele sunt mai scumpe dar mai „sexi” si nu ies in evidenta. Astfel nu te mai scuzi ca ai masina de spalat, stii tu, zice lumea ca ai bani si „impresii” daca ai masina de spalat vase.
    Face toti banii: consuma putina apa, chiar si curent daca iti iei din aia super economica, vasele ies „luna”. Detergentul pot sa il iei mai ieftin din lanturile de market-uri cu marca proprie: Mega Image cu 365- de exemplu. Toate electronicele de bucatarie sa le iei de pe site-urile on-line si negocieaza cu ei fara rusine. La ce vei cumpara tu, fara 1 500 – 2000 EUR nu scapi (2000 RON frigiderul, 1500 cuptorul, 1500 plita, 500 hota, 2000 masina de spalat) – preturi medii aproximative, asa ca pe „praful” asta orice vanzator se va bucura se te aiba client.
    Eu mi-am luat masina de la Domo – on line si celelalte de la http://www.electrofun.ro/ dar nu e o regula. Trebuie sa cauti putin pe internet sa vezi ce site are produsele cele mai ieftine.
    Multa rabdare si la o reducere cat mai mare!

  25. Am avut un BOSCH care m-a tinut 12 ani fara nici o problema. E o marca foarte buna dupa parerea mea. Am inlocuit-o numai pentru ca am remodelat bucataria ( cu un alt BOSCH). :)

  26. simona says:

    Cumpara-o ! Doar atentie la ce stie sa faca, eu m-am procopsit cu una la care cel mai scurt program e de 2 1/2 h ! Uneori mi-ar fi foarte util un program „scurt”, de 30 min de exemplu, pentru chestii nu prea murdare !

  27. Pot sa zic ca sunt de acord cu toate comentariile cititorilor de mai sus – masina de spalat vase este un musthave in orice bucatarie, fie ea de familist sau nu.
    Insa pot sa-ti spun ca nu am dat mai mult de 1000 lei pe masina mea de spalat vase (este Beko, semiincorporabila, cu afisaj electronic, 5 programe), insa folosesc pastile detergent f.bune (de firma:)), categoria All in one si efectul este acelasi – m-am ghidat cand am cumparat-o dupa capacitate (12 seturi) care la un moment dat mi se pare neincapatoare:) si dupa indicatiile din cartile tehnice.
    Spor la cumparaturi, nu rata masina de spalat vase!

  28. andrea says:

    am de vreo 4 ani la casa de la munte masina de spalat vase, pentru ca desi mereu e casa plina in weekend acolo, si desi musafirii sunt draguti si se ofera sa ajute, e nasol ca toata lumea sa astepte pana e gata partea cu spalatul vaselor.
    NU CURAT RESTURILE. EVER. Adica daca sunt bucati mari pe farfurii sigur le dau jos cu furculita/lingura. Dar nu clatesc vasele. Micile resturi se dauna oricum ins ita de jos pe care o data la luna il spal. Curat, usor, fara batai de cap.
    A mea e pentru 12 seturi. Cred ca e maximul la astea de uz casnic. Dar daca ai 10 musafiri si mai si beti vin, cel mai probail va trebui incarcata de doua ori…dar oricum paharele se golesc utlimele. Sau?
    Eu am ales whirlpool. nu am nici o plangere.
    Am uitat de vreo 3 ori sa pun pastila. surpriza. nici macar nu s-a observat. Dar am programat pe programul de 3 ore, care spala mai intensiv oricum. Zic ca daca nu mananci doar slanina prajita, merge.
    Succes la achizitii. Daca vrei sfaturi de la profesionisiti, intreaba pe cineva de la un service de masini de spalat care model nu vine in service:-)

  29. Si din partea mea un mare GO. Sunt in aceiasi situatie acum – investighez posibilitatea achizitionarii unei masinarii din asta. Problema este ca nu am unde sa o asez (bucatarie mica, stau cu chirie si nu pot sa arunc din inutilitati, etc). Am folosit o masina din asta cat am locuit in alta tara si mi s-a parut foarte buna (nu mai stiu marca). Nu se aruncau de pe farfurii decat rasturile foarte mari. In rest totul se baga acolo si se curata la o perioada filtrul.
    Modele sunt multe, specificatii gasesti pe net. In orice caz, din punctul meu de vedere, economie la bani nu stiu daca faci dar in zilele noastre cel mai scump lucru mi se pare timpul. Asa ca putem investi in timpul nostru.
    Sa ne spui pana la urma ce ai ales.
    Bafta!

  30. E foarte utila! N-am una de capacitate prea mare, am un Candy cu latime de 50(asa era locul), dar sunt foarte multumita de ea. Nu se compara in veci aspectul vaselor scoase din masina cu cele spalate la mana! Paharele sunt impecabile, au o stralucire a lor aparte, la fel vasele termorezistente din sticla(gen Yena). Pentru oale si cratiti e adevarat ca nu le poti baga direct cu arsura pe ele, le clatesti usor inainte,apoi le introduci in masina si ies impecabile.
    Important e (asa cum spunea cineva mai devreme) sa le speli la temperatura ridicata.
    Concluzia: iti recomand neaparat!!!

  31. Eu m-as cam sufoca fara masina de spalat vase :) Daca se strica si avem in week end musafiri + 5 membri ai familiei, ar insemna ca dupa lunch spal vase pana la cina si tot asa… Am incercat cam toate firmele de pe piata, de fiecare data cu ultimele modele, dar nici una nu a rezistat mai mult de 2 ani. Problema a fost apa mult prea calcaroasa din zona. Oricata sare si anticalcar as pune, tot cedeaza la 2 ani. Ce-i drept, le si folosesc din plin, pentru ca tare nu-mi place sa spal vase. Singura masina care a rezistat vreo 4 ani a fost un Gaggenau pe care l-am adus direct din Germania. Ce sa spun… Atentie la duritatea apei.

  32. indispensabila. eu am un beko de vreo 5 ani . n-am ce sa-i reprosez.

  33. Gabriela says:

    O masina de spalat vase ar fi o achizitie extrem de utila, cu atat mai mult cu cat gatesti din plin si pentru multe persoane. In ceea ce priveste marca, personal imi plac produsele Ariston, insa deosebit de important este detergentul, in special cel pentru dedurizarea apei. Succesuri! (vorba unui filozof in viata ;-)

  34. violeta popa ugurlu says:

    Eu locuiesc in Istanbul si aici toata lumea are masina de spalat vase, nu e considerata un obiect de lux, e o necesitate.

  35. Habana says:

    Sunt PRO masina de spalat vase!
    O zi buna din Praga!

  36. Eu am masina de spalat vase de cand am avut o pauza de apa calda 4 luni :) Asta a fost imboldul pt a trece la masina de spalat vase si centrala de apartament.
    Si la noi vin mereu prieteni si se strang o gramada de vase – asadar cu siguranta o sa te ajute si pe tine.
    De bine ti-a cam zis toata lumea, eu iti zic la ce sa ai grija:
    – si la noi s-au matuit paharele, le-am aruncat dupa 2 ani si am cumparat altele. Acum incercam sa le spalam separat, pe program de 30 de minute.
    – am stricat tigai pentru ca le-am spalat la masina (din cele care costa peste 100 de lei/bucata, inclusiv ceramice!). Pe unele scria chiar ca sunt ok pt masina de spalat vase. Cu toate am patit la fel – ieseau curate, dar se lipea orice mancare ingrozitor de ele. Si pe astea le-am aruncat iar pe cele noi le spal doar de mana.
    In rest iti mai recomad doar sa nu te stresezi cu resturile de pe farfurii – eu arunc doar ce e mare, nu clatesc nimic si vasele ies ok. Ah, si cand s-a terminat programul masinii, lasa usa intredeschisa sa iasa aburii.
    Spor la cumparaturi!

  37. Noi avem un Whirlpool, ok ca si model, mi-ar fi fost de folos mai multe cilcuri de spalare. Insa ca si obiect imi este indispensabila, imi ofera foarte mult timp liber.

  38. Iti recomand un articol scris de Nina, pe mine m-a convins ca merita sa-mi iau masina de spalat. Acum mai trebuie doar sa ma mut ca sa am unde o pune :-)
    O zi faina!
    http://www.toane.ro/2012/04/25/va-trebuie-masina-de-spalat-vase/

  39. Am inteles ca de multe ori de bine ce le spala masina trebuie sa le mai iei odata la frecat, ma refer la oale, cratiti, tigai. Probabil depinde foarte mult de marca masinii. La mine nu e cazul pentru ca suntem doar doua persoane si-un caine, iar cand vin copiii si suntem mai multi, ma descurc, mai ales ca sunt genul de persoana care nu suporta vase nespalate in chiuveta, dar sa le mai vad acolo 2 zile pana se strang destule de spalat.
    In cazul tau, avand in vedere ca se intampla in casa ta cu curte multe evenimente cu mancare, cred ca e utila si necesara o masina de spalat vase.

    1. Nu depinde de marca masinii de spalat dar din pacate arsura si mancarea intarita pe peretii oalelor trebuie curatata cu mana(buretele)altfel….acolo ramane, chiar daca folosesti programul Heavy Wash si ar mai fi o problema, nu toate vasele de gatit merg in masina daca ai tigai gen Teflon …risti sa le strici. Dar acesta este doar un mic incovenient, avantajele sunt mari asa ca, daca ai loc in bucatarie poti cumpara una, este o placere sa scoti totul curat ,sanitizat si uscat :)

  40. Denisa says:

    Si eu sunt pentru! Sunt de curand (4 luni) posesoarea unei masini Bosch si pot sa spun ca merita toti banii si locul ocupat (pentru bucatariile de bloc este o provocare!)

    Si noi suntem „casa deschisa” oaspetilor si era absolut necesara – iti usureaza mult de tot viata si in afara de faptul ca spala foarte bine cea mai mare surpriza este de fapt .. uscatul vaselor si mai ales al paharelor si al tacamurilor care nu arata in veci spalate si sterse de mana asa cum arata dupa ce le scoti din masina.

    Singurul inconvenient (minor deatlfel) este ca trebuie sa cureti de resturi sau arsuri vasele inainte sa le pui la spalat.

    Dar altfel cumpar-o degraba si sa o folosesti sanatos!

  41. Noi ne-am mutat anul trecut la casa noastra ( ap. de bloc comunist ) dupa zugravitul de rigoare. In plus am mai facut mobila de bucatarie care – ghici ce – are loc stabilit pentru masina de spalat vase ( bugetul nu imi permite inca ) . Acolo as putea depozita cate ceva dar nu pun nimic pentru ca astept momentul cand voi putea cumpara minunea . din cand in cand deschid usa spatiului respectiv si imi zambesc multumita ca am prevazut acest „amanunt ” . De mult timp imi doresc la bucatarie chiuveta cu 2 cuve ( acum o am- super ) si masina de spalat vase. Chiar daca toti cunoscutii mei spun ca e un moft. Dar asa s-a spus si de masina de spalat rufe.

    1. eeexact asa s-a intamplat si la noi :)

  42. Alina N says:

    PRO masina de spalat vase! E nemaipomenit de utila in orice bucatarie! Pe langa faptul ca le spala, igienizeaza impecabil iar timpul castigat e de nepretuit alaturi de cei dragi! Familia mea e compusa din 5 membrii si nu cred ca mai e nevoie sa spun cate vase se murdaresc numai la o singura masa! Am ales un Electrolux incorporabil cu o capacitate de 12 seturi – 60 cm latime – si de multe ori e neincapatoare! :)) Noi am comandat on-line si ne-a fost adusa intr-un timp foarte scurt! Sincer nu stiu daca acesta este site-ul de unde am comandat dar ca pret e cel mai apropiat! In toamna am dat cu transport curier 1300 lei pe ea! http://www.egood.ro/produs/masina-spalat-vase-incorporabila-electrolux-esl63010–2449

    Indiferent de marca preferata succes la cumparaturi! :)

  43. Masina de spalat vase va deveni cea mai buna prietena a ta. Si acest lucru il vei simti prima oara cand vei ramane(din intamplare..:)) fara detergentul ei.
    Folosesc de 4-5 ani(Electrolux). Este foarte utila(spala vasele, le usuca, economisesc timp…). Si foarte important, nu este un moft!

  44. Tamara says:

    buna „poanta” cu spiritul de ardelean :)
    nici eu nu imi doream una, dar prietenul meu, care spala la greu vase in perioada renovarii casei, a insistat.
    si acum nu as mai renunta la ea niciodata.
    am un program preferat: 70 grade, 1h si 10 l apa!
    votez pentru :)

  45. florina raica says:

    E o idee foarte buna! Pana si fiica-mea (care are 5 ani) facea glume acum o luna (cu ocazia zilei mele de nastere), spunand ca ea stie ce-mi doresc de ziua mea…o masina de spalat vase. In orice caz, ocupa un loc fruntas pe lista noastra de cumparaturi!

  46. Raluca says:

    Aş recomanda şi eu marca Miele – am cuptorul si maşina de spălat vase de la ei – funcţionează absolut impecabil. Un avantaj al maşinii Miele este suportul pe care trebuie aşezate tacâmurile: e mult mai practic decât coşuleţele pe care le au în general celelalte maşini.
    Ce nu înţeleg eu din toată discuţia asta este cum cineva care nu are maşină de spălat vase poate spune altcuiva NU îţi lua aşa ceva, e moft etc. Mi se pare incredibil!

  47. Masina de spalat vase a fost cea mai grozava achizitie pe care am facut-o pentru bucataria mea si pentru mine desigur :) Salvezi timp si bani, spun bani pentru-ca consumul de apa se reduce considerabil. Trbuie numai sa te asiguri ca este clasa A + ( nu stiu cati de plus :))cat mai multi cu atat mai bine) si trebuie sa ai grija sa o montezi in partea stanga a chiuvetei deoarece vasele nu merg pline cu resturi de mancare in masina, trebuie clatite putin si atunci asta este miscarea fireasca : clatesti si incarci masina cu mana stanga. Montata in dreapta chiuvetei este incomond si vei avea siroaie de apa pe podea. Si ar mai fi ceva…cumpara una cat de mare poti deoarece par mari dar…cosurile nu-ti permit sa asezi vasele cum vrei tu , iar daca pui prea multe nu se spala bine, ar ma fi multe de spus dar o sa inveti din experienta :) Sa fii sanatos !

  48. este grozava,sanatate celui care a creat-o !!!

  49. Adriana says:

    De un an m-am mutat in casa noua si printre altele mi-am luat si o masina de spalat vase…pot sa spun ca e de departe cel mai bun lucru pe care l-am facut. Sunt extrem de multumita de ea, timpul liber pe care ti-l ofera nu e de neglijat, consumul de apa e foarte redus si eu sunt extrem de fericita ca numai trebuie sa spal vase. In concluzie, dupa masina de spalat haine e cea mai buna inventie!

  50. tic tac says:

    indiferent ce cumperi, incearca sa o NU o instalezi asezata pe podeaua bucatariei. ridic-o pe un postament la 50-60 cm de la podea pentru ca atunci cind o vei deschide iti va fi EXTREM de usor sa o incarci. NU TE VEI APLECA sa bagi/scoti farfuriile, oalele etc.
    spatiul de sub masina va fi alocat ptr. un raft pe sine tip metabox in care vei aseza orice vei dori.
    masina cu 3 palete care imprastie apa si decibeli cit mai putini.

  51. RoxanaD says:

    Noi avem electrocasnicele din gama Franke si suntem f.multumiti de ele.
    ”dacă mă gândesc un pic la faptul că uneori mă trezesc cu 10-12 oameni în casă, cred că o să aleg una care poate să spele mai multe seturi de vase simultan. Până la urmă, una care spală mai multe poate să spele și mai puține, invers nu prea merge. Mă mai gândesc și la consumul de apă, care-i mai mic dacă folosești mașina de spălat vase.”- exact acestea au fost si motivele noastre pt care am optat pt masina de spalat vase!
    Deseori avem un nr. mare de musafiri(si dupa ce gatesc pt 10-12 pers.chef de spalat vase nu mai am),suntem 5 membri in familie,avem fosa septica :D si ”viziuni” ecologiste si nu in ultimul rand,am o piele sensibila la detergenti!
    E cea mai buna investitie !

  52. LAVINIA says:

    Categoric DA pentru masina de spalaT vase. Noi suntem 3 persoane; si spal cu ea aproape zilnic( desi este modelul de capacitate mare). Masina este Bosch, foarte silentioasa, consum de apa 12 l la un ciclu de spalat mare si la cate vase pot baga odata in ea eu as consuma de doua ori mai multa apa… ca sa nu mai vorbesc ca paharele nu vor iesi niciodata din mana mea asa cum ies din masina.
    Resturile nu trebuie curatate excesiv, de aceea acum cativa ani mi se parea un moft, pentru ca la modelele vechi trebuia sa elimini resturile complet;p[ractic daca tot dadeai drumul la jet sa cureti resturile, pana la a mai da cu detergent nu era decat un pas…
    Testul pe care l-a trecut cu succes a fost o cratita de inox in care fusesera sarmale pregatite la cuptor… intelegi…resturi arse, ulei scurs si ars pe margine, nu credeam ca o scot la lumina. Ea a reusit!!!!!!!!!!Pastile (pernute cu detergent lichid si solid)ii pun Fairy, 50 ron/100 buc.
    Succes!

  53. Mircea says:

    Merita. Neaparat una de 12 seturi (latime 60 cm, nu 45 cm). Noi am luat Beko (a fost un pret accesibil pe la 1000 lei), la fel si parintii, si suntem foarte multumiti.

  54. Cristina says:

    Da, tb folositi detergenti de calitate, cat mai ecologici si mai putin daunatori.
    Economia de timp si de apa este substantiala. O masina normala, nu mini, este suficienta, daca stii sa organizezi spatiul prin ea.
    Masina se intretine – se spala odata la 2 sapt sau lunar – exista niste recipiente cu detergent special (la DM), si un dop de ceara, care se pun in masina si se face un ciclu de spalare in gol, la temp maxima, pt curatare, mentinere si dezinfectare. E recomandata clatirea vaselor inainte, sa nu se adune resturi de mancare si sa infunde diverse orificii :)
    Un DA categoric, e ceva pozitiv, ecologic si benefic – mai ales intr-o casnicie :D Asa, spalatul unei cani sau fafurii din cand in cand, de mana, devine chiar o placere.
    Brand-uri: Miele, Electrolux…Husqvarna..

  55. Irodeanu Polixenia says:

    As dori si multumesc, daca mi-ar spune cineva ,daca farfuriile cu margini de auriu si argintiu, merg la masina de spalat vase.MI-am cumparat si eu de curand si nu stiu daca merg, ca am seturi cu asa ceva.Din nou va multumesc persoanei care ma lamureste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close