Mic dejun cu ouă și pâine

445

Uneori am senzația asta: numărul combinațiilor între ou și pâine, din care să rezulte un mic dejun mâncabil, e infinit. Sigur că nu-i așa, dar cine stă să numere?

Acum două-trei zile m construit asta: două găuri în două felii de pâine. Feliile în tigaie, găurile (mă răg, ce fusese în locul lor) la Tito.

În fiecare felie am spart câte un ou.

Grea asta cu o singură mână dar te înveți.

Am ținut feliile așa două minute.

Le-am întors apoi cu susul în jos.

Am pus și câte o felie de brânză peste ele.

După un minut și jumătate (cel mult două) le-am luat de pe foc. Și le-am mâncat.

Join the Conversation

  1. Bună dimineața! Super idee!!!

    1. este super bun si delicios☺☺☺☺

  2. Ceva asemanator am incercat si eu, inspirat de ce-i gatea V lui Evey in „V for Vendetta” :)

  3. Greu sa spargi un ou cu o singura mana! :)Dar idea ta pentru mic dejun e usor de pus in practica!

  4. Exact asa imi plac si mie ouale, am facut prima data acum cativa ani fara sa ma inspire ceva anume si de atunci tot improvizez pe tma asta.

  5. Si asta e o reteta de la mama de acasa, mai putin branza.
    Nu am mai mancat asa de…..muuult.
    Musai sa fac si eu. Merci pt remember!

  6. Mi-a placut foarte mult ideea.Am o nelamurire,in tigaie se pune ceva grasime?

    1. Adi Hădean Author says:

      câțiva stropi de ulei

    1. Adi Hădean Author says:

      chiar foarte mult:)

  7. Adrian, you’re losing it! Când mai pui o reţetă adevărată şi nu o încropeală de 10-15 min., făcută la repezeală, ca în ultimele două săptămâni?! Parcă despre asta era blogul, nu despre trafic şi postare de dragul postării. Aşteptăm Reţete!

    1. Adi Hădean Author says:

      victoria, am peste 1000 de rețete pe blog. cam de toate felurile. cam pentru toate categoriile de oameni care gătesc, de la nepricepuți la avansați. asta am de oferit acum. dacă primești e bine, dacă nu, iar e bine. de obicei emit pretenții cănd cumpăr un produs, nu când beneficiez de el gratuit. își răspund doar din politețe, nu pentru că aș crede că-i necesară o justificare.

    2. Sunt de acord cu Victoria. Ma rog, poate se putea formula un pic altfel, ce sa zic.
      Cu alte cuvinte, o parte din cititori ar prefera postari mai rare dar mai un pic mai complexe.

      Subliniez, este doar o sugestie si atat, in fond fiecare om are socotelile lui si timpul lui liber, evident.

      Si sa-mi fie iertare, argumentul cu gratuitatea mi se pare deplasat. Una la mana pentru ca pe blog sunt reclame (care se bazeaza pe cititori, respectiv trafic). Si doi la mana, desi pare greu de crezut si lucrurile gratuite se pot refuza. Nu vi s-a intamplat sa refuzati fituicile gretuite de la metrou? Sau sa refuzati sticle de cola oferite la promotii (asta pentru ca nu obisnuiti sa consumati produse carbogazoase de exemplu)?

      Numai bine si sper sa nu fiu inteles gresit.

    3. Adi Hădean Author says:

      Radu, asta zic și eu, poți să refuzi. Dar e una să refuzi și alta să-i arunci omului lucruri în față.

    4. Laurentiu says:

      Victoria, parca esti in bancul cu americanul care dupa ce ani la rand si-a ajutat satul strabun cu sume generoase, ii anunta ca va trebui sa sisteze ajutorul, pentru ca acum ii pleaca flacaul la facultate si are alte prioritati. Primarul dupa ce se sfatuieste cu talpa satului ii trimite scrisoare inapoi: no mo gheo, felicitari pentru flacau, dar nu ti-e putin rusine obrazului mo gheo sa-l trimiti la scoala pe banii nostri?
      Parca Adi ar avea obligatie fata de tine sa te onoreze numai cu retete care mai de care mai elaborate (si musai originale)…
      Si apropos, blogul este despre ce vrea autorul lui sa fie. E tare simplu, daca nu-ti place, nu vizitezi.
      @ Radu: ma gandesc daca nu cumva ar fi mai corect ca Adi sa imparta echitabil veniturile din publicitate cu tine, ca doar ai trecut pe aici si meriti si tu un pic… doar zic…

  8. @Victoria – nu prea sunt de acord cu post-ul tau, nu cred ca specificul blogului este de a avea numai retete in care trebuie sa-ti petreci juma de zi in bucatarie…cateodata e chiar o provocare sa faci o mancare buna, nutritiva in doar cateva minute.
    Adi, toate ideile tale sunt apreciate!

  9. mie chiar mi sa pare ideala reteta asta pentru un mic dejun, parca e deosebita totusi, avand in vedere ca totul pe lumea asta se reinventeaza avem nevoie si de asemenea „incropeli” ca sa credem macar ca suntem speciali desi tot oameni suntem cu totii si aceleasi lucruri mancam :P Multumim pentru idee!

  10. Şi eu cred în lucruri bune şi simple, nu cer un Escoffier în fiecare zi. Dar poate am aşteptări prea mari. My bad, am înţeles acum!

  11. Citesc mai multe bloguri culinare. Cred ca nu stiu niciunul in care sa se posteze ceva in fiecare zi, ca pe cel al lui Adi. In cel mai bun caz, se posteaza o data la 5-6 zile. Asa ca eu apreciez efortul, nu cred ca Adi castiga atat de mult de pe urma blogului incat sa justifice acest efort.

    Plus ca e unul dintre blogurile cele mai profesionist facute, de pe care publicitatea nu te agaseaza, nu iti merge browserul incet doar fiindca ti se deschid 5 pop-upuri cum ai intrat pe pagina. Si nici asta nu ma deranjeaza, avand in vedere ca am acces la retete in mod gratuit.

    In cele din urma, nu intru aici doar pentru retete. Intru pentru ca imi place atmosfera.

    Victoria, fiindca tot se pare esti un fan al romglezei, here’s some food for thought. Think about that!

  12. Ce idee simpla dar frumoasa! Mersi Adi!
    Apreciez intotdeauna creativitatea ta.

  13. Inreresant mic dejun… :)
    Cred ca o sa-l incerc si eu sambata.
    Atat doar ca o sa folosesc cascaval in loc de branza.

  14. Până la urmă despre asta este vorba Creativitate/sugestie. De ceva vreme vroiam să-mi cumpăr ceva forme pentru făcut ouă şi nu numai. Mai simplu ca asta nu ştiu să existe :), bineînţeles dacă am pâine :))
    Thumbs up!

  15. mihaela negrea says:

    Olympia Dukakis gateste ouale asa in Moonstruck

  16. adi, esti super!!!!m-ar interesa si ceva retete noi pt copii, nu stiu daca ai pe site, il tot urmaresc cu intermitente :), dar ca mamica as avea nevoie de ceva idei noi; asa ca te rog in numele mamicilor care te urmaresc …sa ne indrumi pe calea cea buna:).multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      pe viatalagradi.ro sunt o parte dintre rețetele proiectului Farfurii curate, un proiect destinat copiilor din grădinițe

  17. Adi,
    Nu te necaji citind comentarii rautacioase, noi cei care iti urmarim blog-ul de mai multa vreme stim ce poti si apreciem munca si pasiunea ta pentru bucatarie.
    Reteta de azi este o idee super simpa la care cred ca foarte multi dinte noi nici macar nu ne-am gandit.
    Andreea: pe viatalagradi.ro sunt o multime de retete special concepute pentru copii, eu chiar am incercat cateva si baietelul meu a fost foarte incantat.Incearca si vei vedea.
    Toate cele bune!

  18. Radu si Victoria,sa inteleg ca ati pregatit toate retetele de pe blogul omului si acum va plictisiti,vreti ceva nou si sofisticat? Mai sa fie,inseamna ca eu mai am de pedalat…

    1. lavinia rezmerita says:

      bravo carmen!
      adi tu m-ai invatat sa mananc micul dejun,deci pentru mine e binevenita ideea,si sa stiti ca incropeala asta merge si ca pranz la caserola la servici,e grozava si rece!

  19. Am incercat reteta, e ffffff buna!!
    Multumesc :-))

  20. Si eu apreciez sugestia acestei retete simple si ingenioase . Cum sotul meu apreciaza la micul-dejun doar ouale ochiuri pe felie de paine prajita , acest mod nou de prezentare aduce putina diversitate in monotonia preferintei sale. Pentru cei pretentiosi la forma si stil , felia de paine se poate perfora cu un pahar. O puteti unge cu unt (inainte de toata performanta cu gaura si oul intr-o mana) si atunci nu mai e nevoie de un strop de ulei in tigaie. Daca felia are 1 cm , in gaura puneti mai intai o felie de rosie ..si tot asa , putem broda pe marginea acestei idei simple.
    @victoria si @radu ; e ca la tv cu telecomanda , poti sa muti in alta parte…

  21. Le-ai mancat? Saracele…

  22. Ingenios si trebuie sa recunosc ca pare foarte gustos. Probabil maine dimineata voi face un experiment. ;)

  23. multumesc adi,fetele au mancat desi nu ma asteptam.sunt cam prtentioase la mancare.deci nu inteleg de ce comenteaza lumea?tu faci ce vrei,pui cand vrei,daca nu le convine sa mearga altundeva.tineo tot asa

  24. Ce simpatic ai zis ” Si le-am mancat” :)) . Incerc chiar acum , mersi de idee.

  25. Pirvu Gabriela says:

    si intr-un pic de unt…a iesit delicios! thanx!

  26. Ad,imi dai voie sa-ti vorbesc la pertu,..te-am descoperit din intamplare..nu te stiam..dar cand sunt in pana de idei..fug repede aici si gasesc solutii. Esto o adevarata ” minune”
    Acum desi mancasem de seara.am fugit la buc si am incercat sa fac cu o felie de paine si un ou..mormal ca s-a cam ars si nu mi-a iesit tocmai ok..dar citind acum in continuare am inteles unde am gresit trebuia putin ulei sau unt. Voi face maine dimineata si pentru fetita mea..
    Spor la gatit!!!!
    Simi

  27. o idee buna pt. pachetel la scoala !

  28. livius hodis says:

    ce tare e reteta asta

  29. Victorito fata, de nu exista goagalu sa ma uit iute, iute cine e asta, iti ceream degraba reteta de Escoffier…
    Se vede treaba ca asta nu e blog de docenti ci de d-astia de mancam oua prajite…a propos Adi, foooarte buna reteta ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close