Creveți cu sos teriyaky

Îi prefer pe aceștia întrucât cei prefierți nu-mi par a mai avea cine știe ce gust. În plus, pe aceștia pot să-i curăț.

Somon cu ardei copți

Dacă nu ai un tocător pentru pește în casă, folosește ce ai dar învelește-l bine în folie de plastic. Cumpără un tocător pe care să-l folosești doar la pește, cu prima ocazie.

Ton la tigaie cu ciuperci și piure de păstârnac

Tonul e un pește destul de scump. O experiență la restaurant poate fi demoralizator de scumpă pentru mulți oameni, una acasă, ceva mai ieftină (dar nu cu mult).

Mămăligă cu patru feluri de brânză

Ideea despre care vreau să vă vorbesc astăzi nu a fost proastă, ba din contră. Am folosit la realizarea ei patru feluri de brânză

Avocado cu ardei iute

Un avocado copt bine, devine din verde, roșiatic. Dacă-l găsiți la culoarea asta, probabil veți da 1,5-2 lei pe bucată, față de 4,5-4,9 cât e în mod obișnuit.

Dovlecei umpluți

no entries found

Acum câteva zile m-a apucat pofta de umplut lucruri. Am început cu o pâine (na, că v-am spus deja la ce să vă așteptați) și am continuat ieri cu doi dovlecei mici. Puteau fi zucchini, de data asta au fost doar dovlecei. Am făcut o mâncare simplă, de fapt două foarte simple, una pentru vegetarieni, una din contră. Iată cum:

Pentru cei vegetarieni am folosit doar dovlecel, pere, ardei gras, parmezan și pătrunjel plus un pic de sare, un pic de piper.

Pentru ceilalți am folosit pui (pulpă) tras la tigaie un sfert de oră după ce a fost tăiat cubulețe. Cașcaval și pătrunjel.

Și prune uscate.

Am despicat dovleceii pe lungime.

Fix așa:

Am scos miezul din dovlecei. Operațiunea asta poate fi făcută și cu o lingură simplă.

Am tăiat cubulețe o pară și puțin ardei. Le-am amestecat cu miez de dovlecel, tocat și el, cu sare și piper, cu pătrunjel și parmezan.

Am mai presărat niște parmezan peste umplutură.

Pentru celelalte două jumătăți am amestecat puiul cu dovlecel tocat, prune uscate, cașcaval dat rpin răzătoare și pătrunjel.

Am încins cuptorul la 180 de grade Celsius, am pus dovleceii într-o tavă pe foaie de copt și am dat tava la cuptor pentru 18 minute.

Așa arată dovleceii cu carne.

Mie mi-au plăcut mai mult decât cei cu pere, dar numai pentru că-s carnivor.

Altfel, buni și aceștia, delicioși aș putea spune, doar că ar trebui să mănânc o stivă mai mică pentru a ști că am mâncat.

Vi-i recomand cu drag, și pe unii și pe ceilalți.

Să fiți sănătoși.

28 Responses to Dovlecei umpluți

  1. apetisanti! trebuie sa-i incerc si eu, neaparat :)

  2. arata bine dovleceii fara carne:) multa lume s-a obisnuit sa creada ca fara carne nu se satura, sa fim seriosi, acuma 20-30 de ani se manca cu 70% mai putina carne si lumea muncea, facea sport, arata mult mai bine, era activa chiar si fara atata carne – ce-i prea mult strica!
    Ma bucur cand postezi si cate o reteta mai light:)

  3. Ce usor se fac! Multumesc pentru reteta si sigur incerc si eu. Mi-e pofta deja. :)

  4. marianna

    Perfecti pentru o cina usoara!

  5. Ina Hent

    Multumesc frumos, nici nu-ti imaginezi ce m-a bucurat postarea ta de azi! Si nu numai de azi. Te urmaresc zilnic si incep sa-mi compun meniul zilei a la Adi :) Mersi azi mai ales pentru reteta “fara carne” pentru ca o s-o includ in programul meu “saptamana fara carne”. O zi frumoasa si multa sanatate iti doresc!

  6. ina

    Cu pere?? Pere??? Hmmm! Bine, asta imi aduce aminte ca nu mi-am incercat inca para murata pusa de manutele mele… :)

  7. andrei

    Pt. Sanda…..de acu 20-30 de ani au fost batute toate recordurile in sport…..:)))….da-i unui vegetarian o roaba de legume si trimite-l la padure:)))…no ofence…

    • Adi Hădean

      andrei, aici ne purtăm frumos unii cu ceilalți, cine nu se poate abține de la glumițe de șantier, nu stă cu noi prea mult. numa’ zic.

  8. andrei

    k…scuze, dar nu era cu rea intentie…..

  9. Alina

    Cat de bine arata, Adi, si asa si asa, ambele variante imi fac cu ochiul. O sa le incerc!

  10. Foarte interesant, mai ales combinatia dovlecel cu pere :)
    Musai sa incerc si eu!

  11. lavinia rezmerita

    deja am facut o musaca..si nu cred ca mai intra ceva dupa ea,dar maine o sa stea si in cuptorul meu niste dovlecei din astia..da da! sigurrr!:)mersi:)

  12. aliosha

    ambele tre’ sa fie bune, io fak umplut cu carne tocata si parmezan deasupra, hmmmmmmmmmm

  13. Adriana

    Dupa atata porcarie si carnarie, numa’ buna o gaselnita de asta!Pentru mine e premiera si foarte interesanta de altfel, istoria cu para!
    Multumesc!

  14. Adriana

    A, ca uitai! (sunt mai batrana!) Multumesc pentru sugestia de ieri referitoare la laptele condensat “DELATTE” Am facut deja comanda si astept livrarea zilele astea ! Corect! Putina reclama n-a omorat pe nimeni! Ba, se pare ca ajuta! Si, daca tot sunt la capitolul “multumiri” sa-ti multumesc si pentru toate retetele primite in fiecare zi ! Toate cele bune!

  15. Anastasia

    Mie mi-a placut reteta asta, pentru ca are si varianta vegetariana :D

  16. ina

    Mno, sa stii ca m-ai inspirat, am copt un dovlecel aseara, dar in afara de dovleacul in sine si niscaiva sare,n-am facut la fel.. :)) Dar tot a fost bun. :)

  17. Anastasia

    Am incercat astazi…. super bun!!!

  18. Nikole

    Interesanta combinatie, la cei vegetarieni ma refer, as putea locui para cu alt fruct?e o simpla chestiune de gust?am sa-i fac astazi ptr copii fara para, eventual cu rosii, mi se par potrivite in combinatie cu parmezanul…o intrebare, caci deloc nu ma pricep…ce ierburi ar merge sa folosesc?poate e un mit propriu si personal, dar am senzatia ca felurile vegetariene fara un adaos sanatos de ierburi aromatize nu au gust

  19. Ceva ho-ciun-cin* (orez) fiert natur si condimentat si cald intre “lingourile” acestea ?
    *origine joyflint

  20. nikole

    Multumesc, asta asta adaugasem, uscat doar, au iesit f buni!

  21. Imi place mult combinatia carne-fructe, prunele uscate trebuie sa dea savoare carnii…Cat despre perele in umplutura vegetariana suna tare bine.

  22. marianna

    Deliciosi! Desi eu am adaugat mozzarella in loc de cascaval! Mi-au placut mult!Si usor de pregatit!

  23. Ortansa

    Am facut si eu acum varianta cu pere. Care a fost foioioi! :)) Mi-au placut mult, zilele urmatoare cu siguranta o voi incerca pe cea cu carne. Multumesc pentru reteta!

  24. La combinatia dintre dovlecel si pere chiar nu m-am gandit, dar sigur am s-o incerc ptr weekend. I love: salata de dovlecel crud cu portocale, e delicioasa ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>