Gustul e cel mai important

Viața m-a adus mereu în preajma unor oameni buni, oameni care înțeleg mâncarea, care înțeleg gustul și care sunt capabili să creeze gust bun, înfiorător de bun.

Masterchef, azi la Pro Tv

Noul sezon Masterchef România debutează în seara aceasta la ora 20.30, la Pro Tv.

Desert cu crema pasticcera

Crema pasticcera, crema de patiserie cum ar veni, crema de vanilie, cu alte cuvinte, e ușor de făcut. Am pus o rețetă aici.

Arome din Istanbul

Poate ar fi bine să-mi amintesc că-s un fel de Jedi al gustului și al mirosului, și să trec la treabă.

Istanbul.

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis un gând ieri, tuturor celor care au avut timp să-l și scrie, tuturor celor care mi-au lărgit zâmbetul de pe față.

Cremă de ciocolată cu…

no entries found

Femeile-s topite după ciocolată (cu mici excepții, desigur). Cu acest adevăr ars în minte am pornit în căutarea unui nou desert, destul de ușor încât să-l poți mânca la oice oră, destul de bun încât să-l pot vinde dacă vreau, destul de fin, destul de bogat, destul de savuros. L-am făcut, și nici măcar n-a trebuit să inventez nimic, a trebuit doar să găsesc o combinație fericită. Iată:

Am folosit două cutii de cremă de brânză Philadelphia, ușor sărată. Am amestecat-o cu trei linguri de lapte îndulcit și condensat. Folosesc în continuare DeLatte (se găsește în Carrefour ori puteți comanda de pe site-ul produsului).

Am obținut o cremă densă, untoasă, cu gust dulce-sărat.

Am topit o tabletă de ciocolată simplă, neagră. Am amestecat-o cu trei linguri de smântână dulce.

Am lăsat ciocolata să se răcească puțin.

Am amestecat ciocolata cu crema de brânză apoi am pus desertul în pahare.

Am pus paharele-n frigider. Am mâncat desertul după câteva ceasuri dar poate fi mâncat imediat ce-i gata, fără probleme.

Am decorat cu flori de câmp comestibile, drăguțe dar fără rol în construirea gustului final al desertului.

Să fiți sănătoși.


35 Responses to Cremă de ciocolată cu…

  1. Daniela

    No,bine că m-am rupt în figuri cu ardei iute şi alte alea!Multumesc Adi,foarte bună şi uşor de făcut.Interesantă combinaţia cu crema de brânză,nu sunt sigură c-o să-mi placă dulce/sărat,dar pot folosi o brânză dulce,nu?Felicitări!

  2. esti prea sadic Adi…cum sa faci asa ceva cu noi la ora asta?:)

  3. adihadean

    daniela, ți-ar plăcea. sarea (puțină) accentuează gusturile:)
    robi, no, uite așa:))

  4. mira

    noua Philadelphia cu cioco :d , e foarte buna!!! ceva simplu si foarte bun :dd, mi-ar placea si mie un pahar cu cioco, sa-l savurez :d

  5. Adina

    Mi se pare mie sau in ultima poza parca e bicolora umplutura din pahare…?

  6. Ina

    Flori de camp??!??! Deee caaamp??? pfff… ma las de tot pagubasa. Si eu care le dadeam dreptate astora cu chilli si cu levantici si eu mai stiu ce-au zis acolo pe fb… :))

  7. catalina

    Si cate portii au rezultat? Ca nu vreau sa fiu sadica si sa ofer oamenilor doar o lingurita :P. Eu as adauga si niste coaja de portocala

  8. adihadean

    de câmp:)
    ies 6 porții ok:)

  9. Mi se pare mie sau laptele acele condensat creeaza dependenta? Eu nu pot sa ma satur :)

  10. am crezut ca-i ardei iute si floricele:)

  11. gratiela

    ….cu mindrie declar in gura mare ca nu ma numar printre exceptii !!!!!…..noapte buna !!!!….cu vise de ciocolata !!!!……

  12. Am facut desertul propus de tine, in varianta cu ciocolata neagra si ciocolata alba. Genial. Multumesc. (ti-as trimite niste poze, dar nu sunt sigura la ce adresa primesti corespondenta de la admiratoare :)

  13. carmen

    de juma de ora ma uit pe blogul tau si deja imi ploua in gura… nu mai stiu ce sa aleg sa gatesc… toate sunt apetisante si delicioase… si ai un mod de prezentare.. Traznet!!! Felicitari!

  14. Adri

    Ai de mama mama!!! Iar o sa-mi uimesc musafirii cu minunatiile tale :D Si asa rau le pare de fiecare data cand ii primesc cu cate un desert din-asta delicios de-al tau, ca tot la 3-4 zile suna sa ma intrebe daca sunt acasa ca sa treaca pe la mine :D Multumesc Adi, esti no1!!!!!!!

  15. Maria

    Te rog dă-mi un indiciu – ce cantitate înseamnă “o tabletă de ciocolată”? Mulţumesc mult!

  16. Maria

    Noroc c-am întrebat! Eu cumpăr de obicei o ciocolată de menaj care are 350 de grame. Îţi dai seama ce prăpăd făceam! Te rog frumos fii precis cu cantităţile, că n-am cum să le ghicesc :)

    • Adi Hădean

      dacă foloseam ciocolată menaj, precizam. tabletele de ciocolată din comerţ au în general acelaşi gramaj (pe la 90 de grame, plus-minus zece). ciocolata menaj e rareori neagră, prin neagră înţelegând ciocolata cu cel puţin 70% cacao.

  17. Maria

    Există ciocolată de menaj neagră, am mai cumpărat. Oricum la mine totul trebuie să fie foarte precis din start, de aceea am întrebat. A ieşit minunată crema, mulţumesc pentru reţetă! La mulţi ani şi la mai multe! :)

  18. Am facut din nou desertul minune, dorind sa imi impresionez familia cu un dulce neconventional de Craciun. Si am dat-o in bara.
    Data trecuta cand l-am facut, imediat dupa ce ai postat inventia, am folosit o tableta de ciocolata cu lapte si o tableta de ciocolata alba (am facut 2 seturi de creme).
    Acum, citind din nou reteta, am zis sa o respect intocmai, si am folosit ciocolata neagra simpla. Si a iesit un dezastru pe care nu l-a mancat nimeni. Mai exact, au infipt lingurita cu pofta, au bagat in gura, pe fata lor s-a vazut un soc horror, au bulbucat ochii, s-au strambat jenati si au impins paharele cat colo zicand ca este prea ‘intensa’ aroma.
    Mie nu imi place ciocolata by default, asa ca nu imi pot da cu parerea, dar ma intreb daca a fost ciocolata de vina (o tableta de Kandia neagra) sau ce s-o fi intamplat…
    Bine ca facusem ‘un set’ si cu ciocolata alba, care s-a terminat instant si a salvat seara si onoarea bucataresei :)

    • Adi Hădean

      nu știu unde ai ieșit de pe potecă, am vândut deja peste 300 de porții din crema asta și încă nu am întâlnit reacții de genul celor descrise de tine. nici măcar pe aproape:).

  19. Hai sa ies pe interval…Dupa ce-am tot incercat dintre retetele tale si m-am declarat multumita , pot sa marturisesc improvizatia personala la care m-as gandi. Ce-ai zice de niste flori de salcam usor caramelizate ?
    Btw , reteta iese la marele fix ,am folosit ciocolata de menaj din cea mai nemteasca.In lipsa de flori de camp ( ca acum sunt de sezon florile de gheata la ferestre )am pus niste stafide uriase bine murate in brandy, scurse si tavalite in zahar bourbon…

  20. Ana

    Am si eu doua intrebari mai tehnice.

    Prima: 2 cutii de branza Philadelphia cu ce gramaj? La mine se gasesc de 175 si de 265 de grame.

    Si a doua, cum fac eu sa nu deschid o cutie de 400 de grame de lapte condensat pentru trei linguri? As putea pune zahar in loc? Si daca da, cam cat?

    Multam fain.

    • Adi Hădean

      1)cu gramajul mai mic
      2) pui zahăr până-i dulce dar nu va fi la fel de cremos. după ce deschizi cutia, crema de lapte poate fi ținută-n frigider și 2 săptămâni fără probleme. eu pun în cafea ce-mi rămâne.

  21. Maria

    Această cremă se poate folosi şi pentru torturi? sau are o consistentă diferita fată de crema obişnuită pentru torturi

  22. Gabs

    Buna,
    Ce smantana dulce folosesti? Adevarata, de la mama ei,vaca, sau cea artificiala?
    Si florile comestibile de unde se cumpara?
    Multam

    • Adi Hădean

      flori, de prin magazinele de deicatese (Cele uscate) sau de la firme specializate. smântâna dulce e din lapte nu din plante:).

  23. raluca

    In locul laptelui condensat se poate folosi dulce de leche? Multam fain anticipat :)

  24. Camelia

    Multumesc!
    Chiar daca traiesc intr-o tara indepartata, la celalalt capat lumii,in emisfera sudica, unde gusturile “multiculturale” sunt din belsug si se intrepatrund, nu am ezitat sa caut pe site-urile romanesti diverse retete de mancare traditional romaneasca si nu numai…
    Am descoperit blogul tau si nu ma satur cautand si savurand…
    Da, acesta va fi site-ul de pe care ma voi inspira de acum inainte! Are tot ceea ce imi doresc!
    Multumesc inca o data!

  25. Super idee! Abia astept sa incerc preparatul! :)

  26. Florin

    Daca nu gasesc lapte condensat nu se poate folosi lapte normal ? Daca da atunci cat de gras trebuie sa fie laptele ? Cat zahar folosesc ? Cum procedez exact ?

    Multumesc anticipat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>