Creveți cu sos teriyaky

Îi prefer pe aceștia întrucât cei prefierți nu-mi par a mai avea cine știe ce gust. În plus, pe aceștia pot să-i curăț.

Somon cu ardei copți

Dacă nu ai un tocător pentru pește în casă, folosește ce ai dar învelește-l bine în folie de plastic. Cumpără un tocător pe care să-l folosești doar la pește, cu prima ocazie.

Ton la tigaie cu ciuperci și piure de păstârnac

Tonul e un pește destul de scump. O experiență la restaurant poate fi demoralizator de scumpă pentru mulți oameni, una acasă, ceva mai ieftină (dar nu cu mult).

Mămăligă cu patru feluri de brânză

Ideea despre care vreau să vă vorbesc astăzi nu a fost proastă, ba din contră. Am folosit la realizarea ei patru feluri de brânză

Avocado cu ardei iute

Un avocado copt bine, devine din verde, roșiatic. Dacă-l găsiți la culoarea asta, probabil veți da 1,5-2 lei pe bucată, față de 4,5-4,9 cât e în mod obișnuit.

O mâncare de (cu) gogonele

no entries found

Care-i primul gând care-i vine românului (în general) la auzul cuvântului “gogonele”? “Murături”, exact. Dar mititelele și necoaptele foste viitoare roșii (da, știu, m-am amețit și pe mine cu exprimarea asta) au soartă diferită prin alte părți. am mâncat gogonele pane (în Asia), am mâncat gogonele în curry-uri indiene, ba încă am făcut chiar eu o tocăniță de gogonele, atât de bună că nu v-aș lipsi de rețetă, mai ales că-i plin de gogonele peste tot zilele astea. Iată cum am făcut:

Am făcut rost de o bucată de carne. Practic, am cumpărat-o. Mușchiuleț am avut dar poate fi orice bucată de porc ori chiar de pui sau vită (diferă timpul de gătire, atâta tot).

Pentru toate gogonelele astea și încă 4-5 de care n-am avut nevoie, am dat un leu. În piață.

Am tăiat gogonelele și o roșie (pentru mai mult sos), un ardei și carnea în bucăți mari. Am pus împreună cu ele o mână de frunze de pătrunjel. Condimente ori ulei – defel.

Am pus apă în tigaie – până sus- apoi am pus tigaia pe grătar (pentru că am, dar voi puteți fie să o puneți în cuptor și să o lăsați acolo 40 de minute la 180 de grade Celsius fie să o puneți pe foc mic, acoperită, tot 40 de minute).

După ce a scăzut apa, am pus peste tocăniță o lingură de sos hoi sin. Am mai lăsat tigaia la foc cinci minute.

Am obținut o tocană acrișoară, ușor iute (ardeiul a fost așa), foarte gustoasă.

Garnitură nu am făcut, nici nu avea nevoie.

Să fiți sănătoși.

17 Responses to O mâncare de (cu) gogonele

  1. Maria

    E foarte pe gustul meu, am facut si eu dar numai cu rosii, e o idee buna sa folosesc si gogonele in viitor, ca e sezonul lor acusi.

  2. Cand am citit titlul ma gandeam ca gogonelele sunt si murate. Dar m-am inselat. :)
    Dupa cum imi imaginam ca va iesi acrisoara, asa ai si zis ca a iesit.
    Suna foarte bine, arata foarte bine si chiar ma imbie sa o incerc.

  3. Sanda

    tentant! as pune retele tale intr-un meniu de restaurant (sa mancam si noi cei care suntem paraleli cu bucataria asa ceva)

  4. adihadean

    sanda, pe unele le voi pune în curând:)

  5. adihadean

    iulian, exact ce spuneam:))
    maria, acum găsești gogonele proaspete, cele murate nu se pun:)

  6. daca nu era blogul asta nu o scoteam la capat cu al meu barbat

    sa te tina Dumniezau Hadene :))

  7. adihadean

    și pe voi:)

  8. Dan

    Si un Pinot Noir putin frapat…mergeeeeeeeeeeeeeee

  9. NICOLETA

    Cica si dulceata de gogonele este buna,nu am facut si nici nu am gustat,dar daca tocanita este buna ,nu vad de ce n-ar fi si dulceata !! Multam de idee !

  10. Pe masura ce lucram la Dictionarul de regionalisme din Maramures imi promiteam ca, dupa ce termin, si voi avea timp, voi incerca una din retetele tale. Cred ca incep cu aceasta tocanita…

  11. adihadean

    succes. aștept dicționarul, îl aștept de câțiva ani:)

  12. Mihaela Ungureanu

    Ma bucur mult sa incerc retete mai deosebite. Pamantul nostru ne ofera atatea si noi ne limitam sa gatim doar putine feluri de mancare. Bune sunt si retetele chinezesti, bune si cele grecesti, dar pe ale noastre nu le intrece nimeni :)

  13. Cornelia

    hello,
    am mancat zacusca de gogonele, avea si masline …super buna!
    legat de reteta ta: ai pus si ceapa? vreau s-o incerc..merci

  14. Cretu Veronica

    Acum am pe foc o mancare de gogonele insa am pus carne de pui.E aproape gata,e foarte buna,Abia astep sa pun o portie buna in farfurie…

  15. mirela

    Extraorinara, barbatul meu a zis ca e cea mi bunaa mancare, a mai vrut, nemipomenita,si consistenta,incercati musai cand aveti gogonele, maine fac ir, am ceva rezerve gogonele si incerc si dulceata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>