Nerecomandat minorilor- pepene bețiv, the party starter

370

Săptămâna trecută s-a încheiat cu petrecere. După desertul pe care l-am prestat la Camino a început să performeze un DJ (bun) și ne-am întins la povești pe ritm până după miezul nopții. Cumva meritam asta. Cumva meritam și starterul de petrecere pe care-l voi descrie mai jos și care-și are originea (probabil, nu-i atestată istoria) în zona petrecerilor studențești, la care trebuia să te îmbeți frumos, repede și tare. Sigur, n-a fost cazul aici pentru că ne-am purtat cu responsabilitate și am tratat starterul ca atare, adică nu am vrut să ne trimită la culcare ci doar să fie un aperitiv interesant. Am luat din piață patru pepeni mari (peste 10 kilograme fiecare) în care am turnat câte 700 de mililitri de vodcă, respectiv rom. Nu mai mult, să nu ne facem de râs din două felii de pepene.

Poți să torni în pepene ce fel de alcool vrei, doar să nu fie prea mult, că-i strici gustul. Trebuie să poți simți și gustul pepenelui când mănânci, altfel n-are farmec.

Am făcut niște „foraje” în pepene, cu ajutorul unui cuțit de scos sâmburii din mere.

Trei găuri pentru fiecare pepene.

Am destupat sticlele.

Am fixat pâlniile și am turnat alcoolul. Durează cinci până la zece minute să tratezi un pepene apoi trebuie să-l lași în frigider câteva ore bune, rotindu-l din oră în oră, să se răspândească alcoolul uniform. Merită.

Să fiți sănătoși și să mâncați cu măsură.

Join the Conversation

  1. NICOLETA says:

    Dupa cate stiu eu,merge alcool(cred ca coniac !)si in pepene galben,care este chiar mai aromat decat cel rosu !Daca stii mai multe despre reteta poate ne spui si noua.Sanatate si alcool cu moderatie !!!!

  2. adica tu ai facut ceva vineri seara la Camino? de-aia nu era loc? pai de ce nu anunti din timp evenimentele astea?

    1. adihadean Author says:

      dru, am făcut toată săptămâna trecută. ce înseamnă „din timp”? am anunțat cu o săptămână înainte, toată săptămâna precedentă:).

  3. imi pare rau ca nu am gustat asa ceva:(

    1. adihadean Author says:

      sanda, mai fac. private session.).

  4. alinuta says:

    Intrebare: ai pus circa 700 ml de votca in total in toti 4 pepenii sau in fiecare cate 700 ml? :)) Cred ca stiu raspunsul, dar vreau sa ma asigur ca nu o dau in bara :). Merci

  5. scuze, nu stiu cum (chiar nu-mi dau seama) dar am sarit post-ul ala…sorry

  6. adihadean Author says:

    alinuța, scrie în text:)
    dru, nu-ți bate capul:)

  7. Ei, de chestia asta chiar nu stiam. Suna extrem de incitant. E OK si daca pui mai multetipiri de alcool in acealasi pepene? Asa ca un cocktail?

  8. adihadean Author says:

    ce poți păți?:))

  9. nici eu nu stiam , dar ideea e bestiala !!!! bravooo!!!

    1. adihadean Author says:

      adina, atenție doar la cât mănânci:) (și să nu urci la volan după) :)

  10. problema este ca ma plictisesc curatand la samburi , deci nu pap ffff multa , numa daca se ofera cineva sa-mi curete :)))) , iar la volan , stai linistit ca nu urc , nu am carnet :))))
    o seara frumoasa!!!

  11. Adi, din cate stiu eu esti un maaare amator de pepene rosu.
    Acum inteleg de ce.

  12. sa vezi ce lichior iese daca in pepenele rosu introduci cu seringa mare (cu ac lung), alcool….orice fel….si il lasi vreo 2-3 zile……se topeste miezul si iese o bautura foarte interesanta, care, servita cu gheata este uimitoare….am gustat si eu in zona Banatului….grozav….

  13. cu rom cred ca merge cel mai bine, sau cu vodka Russian Standard

  14. Alexa Georgeta says:

    nu am mancat niciodata asa ceva , deci nu stiu ce apreciere sa-i fac.

  15. Reteta asta imi face super pofta de vara. Abia astept un pepene rece si cu o vodka pe masura. Eu am facut altfel, am scos pepene, l-am bagat la blender, am pus gheata si putin lime, sa-i dea o nota acrisoara. Mi se pare prea dulce sucul de pepene pentru o combinatie cu alcool tare.
    Super ideea voastra cu palniile. Nu o vazusem pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close