Cea mai simplă înghețată de casă

656

PUB

E interesant să faci cu mâna ta lucruri pe care te-ai obișnuit să le cumperi, lucruri pe care nu te-ai gândi niciodată să le faci acasă pentru că-ți închipui că e foarte foarte complicat. Cum ar fi înghețata, de exemplu. Ei bine, să faci înghețată e foarte simplu, îți trebuie doar un congelator, ingredientele potrivite, care-s puține și ceva răbdare. Iată cum am făcut eu cea mai simplă înghețată la care mă pot gândi acum:

Mai întâi am procurat ingredientele: iaurt gras (pe care l-am pus la strecurat într-o sită fină, să piardă cât mai mult din zer), lapte condensat și îndulcit (se găsește-n Carrefour ori poate fi comandat de pe site-ul oficial) și câteva linguri de dulceață de fructe (am mereu mai multe tipuri acasă, de data asta am făcut un amestec). Dacă vreți o înghețată cu un conținut de zahăr chiar mai scăzut de atât, folosiți o mână de fructe de pădure proaspete ori congelate în loc de dulceață. Ori puteți să renunțai la fructe și să aromați amestecul de lapte&iaurt cu semințele dintr-o păstaie de vanilie, o linguriță de rom sau o lingură de ciocolată neagră zdrobită cu blenderul sau rasă foarte fin.

Am amestecat iaurtul cu laptele (300 gr iaurt+200gr lapte=love).

Am pus în poveste ducețurile (fructe de pădure, combinate), cam trei-patru linguri.

Am amestecat cu blenderul, să obțin o compoziție cât mai omogenă.

Am turnat compoziția într-o tavă pe care am pus-o în congelator. Am amestecat cu furculița în compoziție pentru a rupe cristalele de gheață. Cam o dată la o oră. Am amestecat de trei ori. După patru ore, înghețata a fost bună de mâncat.

Delicioasă, dacă-mi permiteți.

Să fiți sănătoși.

FOTO: Cristian Burz&Adi Hădean.

 

Join the Conversation

  1. Tot pe principiul asta poti incerca sa faci si kulfi.

  2. Si eu sunt adepta inghetatelor cu iaurt si fructe. Vad zilele astea multe retete cu frisca,galbenusuri si mult zahar…mie imi place mai natural,cu mai putine calorii si racoritor.

  3. razvan anton says:

    Uite una si mai simpla!
    Ingrediente: 4 banane + un pic de ciocolata cu alune multe
    Metoda: curatam bananele si le punem in congelator. Dupa 3 ore le scoatem, le rupem in bucati si le pasam cu blenderul. Radem ciocolata cu alune peste si gata :).
    Bineinteles, aditional merg fructe congelate sau proaspete dupa preferinta.
    Nu mai stiu unde am citit reteta asta dar am incercat-o si trebuie sa va spun ca are o consistenta cremoasa si este foarte sanatoasa (avand in vedere ingredientele).
    Atentie totusi sa nu stricati blenderul (nu toate au capacitatea de a pasa lucruri inghetate).

  4. hai cea mai simpla e aia din banane congelate, date la blender… :) btw, tu nu-ti iei o masina de inghetata sa faci si din alea mai complicate? si btw 2, DeLatte tot nu gasesc la Carrefour in Bucuresti, poate le faci tu o intrebare (si o sugestie sa trimita si la Marius la Bacanie, ca acolo e targetul :))

  5. Catalin C. says:

    Mmm, arata foarte bine. Iar laptele condensat e una dintre minunile lumii;)
    Trebuie sa incerc si eu neaparat.

    PS Vezi ca prescurtarea gramului este g nu gr :P

    1. adihadean Author says:

      și-ți stătea pe cap ‘r”-ul? te înțeleg, și eu pățesc. mulțam.

  6. adihadean Author says:

    florin, nu-mi iau, că nu am unde să o țin:) (și aia cu bananele e mai simplă da nu-i înghețată, e banane înghețate:) ). o să le spun de băcănie, mulțam de idee.

  7. Reteta e super insa am un comentariu de facut la pretul laptelui indulcit, eu mi-l cumpar an de an din Grecia, iar pretul este undeva sub 1eur cutia de 400 g si nu inteleg de ce, din nou platim un pret dublu la un produs alimentar! Esti umblat prin lumea asta si sunt convinsa ca ai observat ce preturi au altii la alimente…

    1. adihadean Author says:

      simona, asta-i o întrebare pentru ultimul vânzător, adică pentru supermarket în cazul ăsta:)

  8. Catalin C. says:

    Adi recunosc, imi statea pe cap. Incep sa cred ca trebuie sa ma caut.
    Revenind la inghetata, stie cineva alta metoda de a rupe cristalele de gheata? Un ingredient magic, ceva. Nu cred am rabdare patru ore.

    1. adihadean Author says:

      catalin, o mașină de făcut înghețată rezolvă problema.

  9. @ Adi…NU iti lua masina :))) asa poti sa creezi retete si pentru cei care inca nu au masina de inghetata :)) ceilalti, le pot adapta la masina !
    o intrebare: ce fel de iaurt ai folosit? ce marca? si ce% de grasime …
    merci

    1. adihadean Author says:

      Anamaria, nu mai stiu. Unul ieftin.

  10. Adi, nu e mai simplu cu o galetuşă de smântână de 450 de grame, în loc de iaurt şi lapte condensat ? Conţinutul de grăsime e cam acelaşi şi nu ar face atâtea cristale de gheaţă.

    1. adihadean Author says:

      zina, nu-i la fel de multă grăsime:). în smântână e mai multă. plus că nu are aceeași textură. dar poți să încerci și să ne spui cum a ieșit:)

  11. OK ! Cum ajung acasă, fac îngheţata şi vă spun !

  12. Cu ce se poate inlocui laptele condensat? (alergia bat-o vina!)

    1. adihadean Author says:

      ina, la ce ești alergică? poți să optezi pentru sorbeturi, acelea nu au lapte/ouă/alte grăsimi, doar fruct și sirop de fruct.

    2. adihadean Author says:

      poți însă să nu pui lapte condensat deloc, pui în schimb puțină miere.

  13. Situatia mea e tragico-comica. Alergia e la conservanti artificiali. Cu lactatele n-am nici o treaba, ne intelegem de minune.

    1. adihadean Author says:

      atunci n-ai o problemă cu laptele condensat. în cutie găsești doar lapte și zahăr:).

  14. Am testat laptele condensat deja, e pe lista de interzis din pacate.

    1. adihadean Author says:

      poate nu vorbim despre același lapte, că dintre cele două ingrediente (lapte și zahăr), nici unul nu-i conservant artificial (mă rog, de sinteză, zahărul acționează tot ca și conservant dar e de altă factură, adică e extras din plante). și alte substanțe nu mai sunt în el.

  15. Cat sa racoresti vara la timp :))

  16. Adi, cat de simplu!!! Baza ( lapte condesat +iaurt) se poate folosi la orice si de aici doar imaginatia adauga: cafea, ness, stafide imbatate de rom bun, ciocolata neagra in bucatele crocante………fara limita!
    problema: nu ma pot abtine sa nu mananc laptele condensat cu lingurita pana sa-l folosesc:)))

    1. adihadean Author says:

      Nicole, nu poți fi cu toate:)).

  17. Am facut si eu cu un iaurt ieftin(Boni 1,3 lei) asa ca sa-mi incerc norocul cu inghetata de iaurt, dupa cum zici si tu am incercat sa caut un iaurt mai aerat, cu cat are o textura mai pufoasa cu atat se vor cristaliza mai frumos si inghetata va fi mai fina.
    OK. 7 linguri de zahar, 2 linguri de zahar vanilat
    Zeama unei jumatati de lamaie si ceva razatura de coaja portocala si lamaie.
    Nu stiu cum a iesit ca eu am pus-o la frigi” si a doua zi ma intreba mama de unde am cumparat-o…era foarte buna banuiesc eu =))
    O sa mai fac una si o sa incerc sa mai adaug ceva, poate imi dai tu niste idei, ms.
    Ah, am uitat, long live the yoğurt! :P

    1. adihadean Author says:

      sharky, încerc și eu:). poți să adaugi bucățele mici de ciocolată, frunze de busuioc sau mentă, sirop gros de fructe.

  18. Multumesc pentru reteta. Chiar am o cutie de lapte condensat si nu stiam ce sa fac cu ea :) Intamplator am si pastaie de vanilie… asa ca abia astept sa ma apuc de treaba.

  19. o inghetata superbuna;6 albusuri,250g zmeura decongelata si 6 (5,7)linguri zahar brun sau fructoza pt cei cu dieta sau zahar rafinat se pun laolalta side la inceput in robotul de buc cu paleta pt spuma,se porneste robotul,la inceput cu viteza mai mica apoi 6,8 pt cateva minute.se obtine o crema f.consistenta.Se pun in cutii de plastic pt alimente,(eu le cumpar la selgros),se pun la congelator.La servire are o consistenta de se poate servi imediat.E ceva superdelicios!!!! Merita probat

  20. Se poate pune in recipient de plastic?

    1. Adi Hădean Author says:

      da

  21. Ioana says:

    Hey,

    Am facut-o ieri si este extraodinara! Eu am pus-o la masina si am facut varianta cu afine congelate si este exceptionala! Multumesc de reteta, urmeaza sa o fac cu niste capsuni congelate:D

    O zi faina Adi!

  22. Adiutza says:

    Daca in loc de blender amestecam compozitia cu mixerul e vreo problema?:D

  23. Inca o reteta de facut mult, pana sa o inteleg bine de tot :)
    Intrebare: recomanzi un iaurt anume? Multam!

  24. Am comis-o iar, cu ce aveam prin casa :) Ultima conserva de lapte condensat! Este minunata! Multam fain!

  25. Cea mai simpla si cea mai buna.Multumesc,am facut-o si eu si ne-a placut tare mult!

  26. Am facut azi aceasta inghetata cu zmeura din gradina proprie.Absolut delicioasa !Copii m-au pus sa le dau cate un pahar inainte sa o pun la inghetat,au zis ca e un milkshake.Mersi .

  27. Andreea says:

    hello! am si eu o intrebare…nu am gasit pe blog (deci scuze daca este si nu am vazut) o reteta de inghetata cu iaurt(simpla) imi place foarte mult si intrebarea mea e daca se poate face asa ceva avand in vedere ca nu am masina( adica sa nu se faca beton la congelator). poti sa imi spui niste proportii te rog mult?

  28. Reteta pentru CEA mai simpla inghetata !!!
    * 3 albusuri
    * 100 g zahar
    * 300g smantana
    * 150g fructe din care doriti….ori zahar vanilat (2 pliculete) pentru cea de vanilie …ori cacao pentru cea de ciocolata
    Se vor bate albusurile spuma , se adauga zaharul si la urma aroma dorita ori fructul dorit(zdrobit bineinteles)
    Se da la congelator pentru 2 ore.
    Pofta buna !

  29. Adi am făcut inghetata și e minunata. Eu am folosit aparatul de preparat inghetata și mi a făcut munca mai ușoară. As vrea sa știu dacă pot înlocui dulceata cu ciocolata/cacao? Mulțumesc

  30. Iaurt gras, adica cat % grasime? Smantana de 12% nu e ok? Am luat si eu lapte condensat delatte de pe site, insa nu arata la fel cutia. Scrie in ceha pe ea :(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close