Măduvă pe pită

1.4K

Îmi place măduva? Îmi place. Mănânc des? Nu, din contră, pentru că-i multă grăsime la mijloc. Totuși, o dată la câteva luni îmi fac de cap cu câteva bucăți de os cu măduvă (e foarte ieftină gustarea asta rustică, aporopo). E ușor să-ți oferi mici plăceri, mai mult ori mai puțin vinovate. Iată:

Am pus oasele la fiert în apă cu salvie și sare. Zeama care rezultă e bună de fiert paste  sau ca bază pentru o supă bună.

După 30 de minute de fierbere, am pus oasele pe grătarul încins (cuptorul e perfect pentru asta). Le-am ținut acolo până s-au colorat frumos.

N-a fost greu să scot măduva din oase.

Mie-mi place măduva cu pâine prăjită, frecată cu usturoi.

Secretul e să nu mănânci multe felii de felul ăsta (una ajunge) și să nu pui un strat de măduvă prea gros.

Sare, piper, chimen – merg bine cu măduva.

Și ardeiul iute se potrivește-n povestea asta.

Atât. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. NICOLETA says:

    Colesterol pe paine ! Manca si mama cand facea supa,cu hrean ! La varsta mea nu-mi mai permit asa ceva(nu mai am sanse sa dau jos kg)!

  2. Hai mai Adi, ca ne innebunesti de cap si pe noi astea mai batrane, care am mai vazut maduva pe paine….Dar painea prajita…usturoi, ardei iute? Mmmmm…Si poti tu sa mananci numai o felie?

  3. o felie? esti simpatic:)

  4. Chiar imi amintesc de oasele cu maduva pe care le fierbea mama si facea apoi o supa ca la mama acasa. Maduva tot asa o ,,reconditionam,,

  5. intr-adevar…doar o felie?
    Asta era bucuria noastra cand facea mama supa limpede de vacuta cu taitei facuti in casa…nu pot sa iti spun ce bataie era pe oase dupa ce disparea carnea de pe ele ;)

    1. adihadean Author says:

      dush, cum ne-o fi norocul:))

  6. Cine se mai uita la colesterol cand vede asa ceva. Eu unul nu desi ar trebui :)

  7. :))) toate comentatoarele acestei retete sunt femei…care nu ar rezista sa manance „1” felie (inclusiv subsemnata:)))))

    suntem niste femei slabe…. in fata maduvei pe paine prajita :))

    ultima fotografie mi se pare una dintre cele mai frumoase pe care le-ai facut (dar sunt „tres” subiectiva, dat fiind subiectul compozitiei:)

    1. adihadean Author says:

      anamaria, mulțumesc:)

  8. Cred ca sunt cam 10 daca nu 15 ani de cand nu am mai mancat asa ceva si nici nu am mai auzit pe cineva sa manance asa ceva.
    Bun oricum, de te lingi pe degete dar daca exagerezi iti si vin inapoi pe aceeasi cale.

  9. Respectiva era maduva de porc, vita….?
    Apropo de grasimi, sunt grasimi bune si grasimi rele, iar in ceea ce priveste grasimea respectiva nu cred ca-i tocmai rea

    1. adihadean Author says:

      de vită. sigur că nu-i rea, rău e să mănnci prea multă:).

  10. Ca o observatie personala, merge extrem, dar extrem de bine cu capere…:)

  11. Fetele au dreptate:cum puii mei sa mananci numai o felie?Eu sunt lesinata dupa maduva simpla doar cu sare,asa ca nu vad cum as putea rezista la deliciul prezentat de tine!Maine la piata, la cumparat oase si pe urma festin;de abia astept!

    1. adihadean Author says:

      sorana, să-mi scrii despre cum a fost:)

  12. Ce deliciu :) Pe vremuri mancam maduvioare,momitze,fudulii…..hehe,ce vremuri.Acum nu le mai gasim

    1. adihadean Author says:

      vremurile nu, dar restul se mai află:)

  13. Atâta de rău mi s-o făcut mai demult de la asta (asta că n-am mâncat tocmai cu simţ) … da’ tot nu mă las. Când prind câte-un os, a meu îi.

  14. Adi, mi-ai facut pofta de maduva. As manca-o in fiecare zi, dar din pacate e prea grasa. Buna idee sa pui oasele intai pe grill. Am sa incerc si io. In Maramures o mancam mult prea des, atunci nu-mi faceam probleme cu colesterolul, hihi.

  15. de vreo luna tot incercam sa fac chestia asta, dar nu gaseam oase si astazi…minunea s-a intamplat la Angst…le-am gasit frumoase si pitite intr-un colt… tocmai ce am savurat doua felii de paine…delicioase maxim. Sa ne traiesti, esti o inspiratie:D

  16. Adjudecat maduva pe paine proaspata sau prajita doar cu sare… niciodata doar o felie!!

  17. Io-s doar gurmand. Nu si „gatitor” . Da’ o sa trebuiasca sa fac si pasul asta. Ce oase sunt? Porc, vita, cal sau altceva?

  18. Sanda Albu says:

    Ca sa nu se imprastie maduva se pune sare in capetele oaselor; felicitari ptr site!

  19. ce idee grozava!!! chiar am in congelator si ma tot gindeam cum sa o valorific. Merci!

  20. Super! Incerc si eu!

  21. Faina reteta!
    Imi spui si mie de unde ai cumparat oase de vita ieftine in Cluj?

    Mersi

    1. Adi Hădean Author says:

      găsesc uneori la unicarm, alteori la cosmfan. și mai e o măcelărie în piața mihai viteazu, pe colț, lângă mesele cu cartofi. acolo mai găsesc.

  22. O da!Intr-adevar o delicatesa care-mi aminteste de copilarie cand vanam oasele cu maduva prin oala de ciorba.Cum sa te poti opri la o feliuta.Mai bine nu te apuci.Colesterolul… sa mai astepte.

  23. Alexandru says:

    Vorba unui artist de geniu ,,OTRAVA ESTE PENTRU ORGANISM.

  24. Unde dracu se mai gasesc oase cu maduva?,ca-n cluju asta fain la carmangerii cand intrebi de oase cu maduva e ca si cum ai cere explicatii despre fizica cuantica…;deci unde se gasesc..?

    1. Eu am găsit în auchan, rondele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close