Omletă, cafea și pâine neagră

338

Ieri am pus povestea asta pe pagina mea de Facebook. A avut succes, și, pentru că știu că nu toți cititorii mei au conturi de Facebook, am decis să o pun și pe log. Ar putea fi folositoare. Mai ales că-i despre micul dejun, cea mai importantă masă a zilei, cum ar veni. Dacă vă inspiră cumva și vreți să o duceți de pe net în farfurie, aveți nevoie de ouă, două-trei roșii cherry, două-trei picături de ulei sau o felie subțire, aproape transparentă, de slană, un fir de ceapă verde și niște pâine neagră. Cafeaua e opțională, puteți s-o înlocuiți cu ceai.

Bateți ouăle cu o pișcătură de sare, picurați uleiul într-o tigaie antiaderentă sau pui felia de slană la prăjit. Când aveți în tigaie grăsime încinsă, turnațiouăle. Lăsați să se frigă omleta un minut și jumătate, presărați piper ori dacă vreți, radeți niște brânză, apoi o împăturați pe din două.


În spațiul lăsat de omletă, puneți roșiile tăiate-n jumătate și ceapa făcută bucăți. Lăsați și omleta acolo în continuare, încă un minut. Apoi puneți pe farfurie și omleta și legumele.

Pâinea neagră e, ca și cafeaua, opțională, dar recomandată.

Credeți că durează mai mult de cinci minute să pregătești un mic dejun de felul ăsta? Eu spun că nu.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. …imi ploua-n gura.Musai sa imi fac si eu.Acuma !

  2. Omleta mea preferata e cea cu marar si ceapa verde, si-o lingurita de smantana. Rosiile optionale. Painea neagra optionala, dar poate fi de folos pentru cei care nu pot manca la anumite ore ale diminetii si care pot pune omleta pe felii de paine neagra, apoi intr-o caserola si sa o manace mai tarziu la serviciu. E mult mai bun decat un „senvici de la mec” sau alte optiuni din comert.

  3. Omleta mea preferata e cea cu marar verde si ceapa verde, plus o lingurita de smantana. Rosiile optionale. Painea neagra tot optionala, dar foarte utila pentru cei care nu reusesc sa manance la anumite ore ale diminetii, si-atunci pot aseza omleta pe felii de paine, apoi intr-o caserola, si sa o savureze, in loc de un „senvic-de-la-mec” sau alta optiune cu multe E-uri de prin comert, intr-o pauza la serviciu. Unde mai pui ca daca folosesti pauza de tigara pentru a te delecta cu acest mic dejun rapid, ai punctat de 2 ori la capitolul sanatate.

  4. Pisici! Scuze de double-posting, dar la primul mi-a dat o eroare si nu voia sa-l vada in ruptul capului.

  5. O ceapa si un ardei se calesc impreuna in putin ulei, intr-o tigaie antiaderenta. Cand s-au inmuiat putin, se adauga 1-2 rosii coapte. Cand zeama lasata de rosii a scazut, spargem unul, doua (sau mai multe) oua peste amestecul din tigaie). Se poate adauga sau nu branza rasa. Se pot folosi si alte ingrediente, la inspiratia celui care gateste (dovlecel, vanata, ciuperci). Dar primele 3 sunt de baza. Se amesteca in tigaie, nu trebuie sa fie omleta, ci scrambled eggs. Desi rezultatul nu e atat de aratos ca omleta, este foarte gustos si aceasta mancare se numeste ghiveci prin partile Bihorului.

  6. folosesti gaz sau plita electrica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close