Bruschette fierbinți

740

Nu È™tiu de ce mi-a trecut ieri prin minte alăturarea asta de cuvinte: „oltence fierbinÈ›i”. Erau pline ziarele de anunÈ›uri privitoare la fierbinÈ›eala oltencelor. Să fi fost moldoveancă ori ardeleancă, eu m-aÈ™ fi oțărât niÈ›el. ÃŽn fine, din dezbaterea mentală pe marginea temei, a ieÈ™it totuÈ™i ceva bun: m-a apucat foamea. Pentru că nu aveam mare lucru în jur, am făcut o gustare rapidă (foarte ieftină) È™i fierbinte care arată fix aÈ™a:

Ingredientele: o jumătate de pâine, o bucată de kaizer, una de caș, câteva ciuperci, puțin ardei iute, câteva frunze de pătrunjel.

bruschette fierbinti 01

Am stropit fiecare felie de pâine (se vede doar că am tăiat pâinea) cu ulei de măsline extravirgin.

bruschette fierbinti 02

Am tăiat kaizerul și cașul în felii subțiri.

bruschette fierbinti 03

Am pus kaizer, caș, ardei iute tocat, ciuperci și frunze de pătrunjel pe fiecare felie de pâine (cașul primul apoi celelalte).

bruschette fierbinti 04

Am așezat feliile de pâine pe hârtie de copt, într-o tavă. Am dat tava la cuptor pentru opt minute.

bruschette fierbinti 05

Foarte bun, foarte hrănitor.

bruschette fierbinti 06

Am fost încântat de gustarea asta.

bruschette fierbinti 07

Nu toată lumea iubește pătrunjelul, știu, dar frunzele coapte au o aromă deosebită și sunt crocante, mie îmi plac foarte mult.

bruschette fierbinti 09

Bruschettele sunt bune și reci, puteți să le mâncați și a doua zi, cu o cană de lapte sau de ceai (e puțin probabil să rămână până a doua zi, dar mai știi?)

bruschette fierbinti 10

Să fiți sănătoși.

bruschette fierbinti 11

Join the Conversation

  1. super arata! mi-ai facut pofta, maine dimi imi fac si eu…doar ca nu o sa pun ardei iute…

  2. Gata, stiu ce-mi fac maine dimineata! :P Imi lasa gura apa… de abia astept. Adi, nu ne prezinti si niste retede post?
    P.S. N-am nici o legatura cu Adriana pentru ca eu o sa-mi pun ardei iute! :)

  3. Perti, am si retete de post pe blog, chiar mai multe:-). Nu au fost catalogate sub denumirea asta dar daca rasfoiesti putin catogoriile vei gasi inclusiv oarece deserturi:-)

  4. Alea le-am vazut… vroiam ceva nou. :) Ar fi util daca le-ai pune intr-o categorie separata „De Post”, mai ales in perioada asta.

  5. și voi ce mai munciți? :-)

  6. faci ca totul sa para foarte simplu ;)

    1. Marius, unele lucruri sunt chiar simple:)

  7. Adriane, am mancat si eu azi f mult si am executat si reteta ta de mai sus.
    Cat pot manca in ultimul timp (ceva de groaza) , am devenit o gurmanda, o pisicita si o grasana! Da ‘ ceva retete de post si dietetice ne dai, draga???

  8. Salivam, gatim si apoi dam din gura! :P

  9. nu merge si pizza facuta tot asa, pe jumate de lipie ?

    Ciupercile s-au facut in 8 minute ? sau le-ai prajit( fiert) inainte ?

    1. Nu recomand să faci pizza în felul ăsta, o să ai parte de o dezamăgire (adică nu pe lipie, vreau să spun). Ciupercile s-au făcut exact atât cât trebuia:-), nu le-am făcut nimic înainte.

  10. De-asta ne facea si mama cand eram mici. Desigur ingredientele mai variau, si aveau si putin ketchup de casa. Ea le spunea pizza de casa si erau taaaare bune. Trebuie sa mai fac si eu

    1. Anca, lumea e un sat mai mare, o tot repet, mamele noastre și ale multor italieni sau francezi (ori de prin alte părți) au găsit soluții similare la aceeași problemă. foamea copiilor dublată de nerăbdarea lor:-).

  11. cristina says:

    absolut extraordinar!! multumesc mult pentru idee, au iesit grozave :x!

  12. Adi, bruschetele nu sunt consacrate prin compozitia:paine prajit[, ulei de masline, usturoi,rosii ? Oricum, poate cu ceva adaosuri, branza, ciuperci, dar nu carne ? Sau gresesc?
    Uite ce propun eu pentru micul dejun, in zilele astea cu suprasaturaţie de carne ! http://www.lecturirecenzate.ro/2010/12/29/salata-de-fructe/

  13. Zina, nu cred că există limită:). Adică Fuego s-a consacrat cu colinde dar mai scapă și câte una latino, asta vreau să spun:).

  14. zina, m-am uitat la rețeta ta. E o bombă calorică:). Sigur, gustoasă, dar cu multe-multe calorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close