Gustul e cel mai important

Viața m-a adus mereu în preajma unor oameni buni, oameni care înțeleg mâncarea, care înțeleg gustul și care sunt capabili să creeze gust bun, înfiorător de bun.

Masterchef, azi la Pro Tv

Noul sezon Masterchef România debutează în seara aceasta la ora 20.30, la Pro Tv.

Desert cu crema pasticcera

Crema pasticcera, crema de patiserie cum ar veni, crema de vanilie, cu alte cuvinte, e ușor de făcut. Am pus o rețetă aici.

Arome din Istanbul

Poate ar fi bine să-mi amintesc că-s un fel de Jedi al gustului și al mirosului, și să trec la treabă.

Istanbul.

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis un gând ieri, tuturor celor care au avut timp să-l și scrie, tuturor celor care mi-au lărgit zâmbetul de pe față.

Tocană de cartofi, mâncare de post

no entries found

Ați cerut, mă conformez (am cititori care au dorit mai multe mâncăruri de post). Azi vă arăt o rețetă simplă, atât de simplă încât mă încumetam să mă apuc de ea pe vremea când nu înțelegeam aluziile erotice din 1001 de nopți.� Iat-o:

Ingrediente puține: cartofi, roșii, ceapă (eu am găsit în piață ceapă verde dar puteți pune orice fel de ceapă), un gogoșar, pătrunjel verde.

cartofi de post 01

Am tăiat toate legumele (cu excepția roșiei) și le-am pus într-o cratiță, cu puțin ulei. Am pus cratița pe foc, am amestecat în ea trei-patru minute apoi am acoperit legumele cu apă.

cartofi de post 02

După ce a scăzut apa am adăugat condimentele: sare, piper, boia, chimen.

cartofi de post 03

Am pus apoi roșiile mărunțite, am lăsat să mai fiarbă cinci-șase minute și am stins focul. Pătrunjelul verde a fost adăugat la urmă.

cartofi de post 05

Postul poate fi și gustos. Nu credeți?

cartofi de post 06

Încercați rețeta asta măcar o dată. Cred că va fi o experiență plăcută:-).

cartofi de post 07

Să fiți sănătoși.

cartofi de post 09

25 Responses to Tocană de cartofi, mâncare de post

  1. Eu acum mănînc ciorbă de cartofi :)

  2. Petrișor, să-ți fie de bine:-)

  3. Foarte buna dar daca ai adauga si niste cubulete de soia ar fi si mai buna acelea inlocuiesc bucatile de carne.Dar poate alte persoane nu mananca asa ceva ,eu m-am referit celor care le plac mie una imi place asa ceva.Si pofta buna tuturor.

  4. Ăhă, să fii matale sănătos de câte ori am gătit noi aştia mai amărâţi reţeta asta. E prima mâncare pe care am învăţat să o fac de la mama. Delicioasă! E drept că acum o fac mult mai rar şi doar în zile de post, dar pe vremuri…

  5. Ilink, merge și soia, sigur
    Nina, eu am făcut-o de 3-4…sute de ori:-) (am văzut că mi-a ieșit prima dată, le-am demonstrat-o pe rând copiilor din vecini, neamurilor, neamurilor neamurilor și altora, după ce am mai crescut):-)

  6. andreea

    Am facut de enspe sute de ori tocana de cartofi, mai de post, ai de dulce, dar niciodata nu i-am pus chimen. Am facut-o acum si e traznet. A mancat lumea de zici ca mancau gratar, nu alta. Mersi de pont.

  7. lore

    E super reteta numai ca o mancam cand eram copil la mama!

  8. simona

    incearca sa decojesti rosiile, iese si mai buna pt ca nu o sa mai fie pielitza aia de la rosii in mancarica. mie una nu imi place:) in rest, e super reteta

  9. nico

    nu imi place tocanita de cartofi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. CRISTIAN

    Cititi cu atentie cum se tine postul , veti avea o surpriza neplacuta , in post se mananca uscat adica negatit , legume si paine … este si acesta un fel de post insa nu va ganditi ca este cum scrie la carte este o alternativa .

    in rest va doresc tot ce va doriti si voi.

  11. larisa

    Toti spun : “am mancat la mama” ….asa e,dar banuiesc ca mamele voastre ca si a mea gateau cu prajeala…in schimb reteta ta e mai sanatoasa si mai delicioasa ! Multumesc pt reteta.

  12. Maria

    Chimionul face diferenta la tocana de cartofi; si eu pun si ii da un gust special;merita incercat
    Toate mancarurile de post sunt bune daca pui suflet.

  13. cristina

    Nu m-am gandit niciodata ca ar mrege chimenul cu mancarea de cartofi,am incercat dupa ce am citit reteta ta si mi-a iesit o mancare foarte buna, gustoasa si sanatoasa (pentru ca e fara prajala).

  14. didi

    proportiile? adica pt 4 portii ….

  15. didi

    de ce cantitam de legume este nevoe?

  16. scorteanu

    arata foarte bine !

  17. maria

    de ca nu puneti marar si 2-3 catei de usturoi?, este mai gustoasa

  18. maria

    nicio problema ,nu pui marar ,a fost doar o sugestie,o lasi mincare de cartofi ca la cazarma

  19. Pingback: Opt idei pentru post - Adi Hădean

  20. Am facut-o de doua ori pana acum si a iesit surprinzator de buna! Multumim pentru reteta Adi!

  21. Mihchelle

    Multumim, Adi. Am incercat aceasta reteta simpla si mi-a iesit foarte bine doar ca am cam exagerat cu piperul din vina mea. Eu (cu origini in Campia Romana) am adaugat si vreo doi graunti de usturoi tocati marunt la final. Mi-ar placea si mie sa castige Romania prima stea Michelin cu o tocanita. Si poate prin tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>