Lapte cu fructe

Dacă vine vorba de băuturi răcoroase, pe mine mă mulțumește uneori combinația dintre lapte și unele fructe, cu condiția să fie rece.

Topală de pui

Acum ceva vreme, în Franța fiind, am făcut mâncarea asta pentru o adunare de buni francezi. Le-a plăcut.

Friptură de porc pe pâine

Dacă e ca pâinea să fie cu ceva, prefer să fie ori cu vinete, ori cu carne. Mai rar, cu zacuscă. Foarte, foarte rar, cu untură, sare și roșii, să-mi amintesc de copilărie.

Salată de morcovi

Salata pe care v-o propun azi nu o să vă pricinuiască rele. E făcută din morcovi în trei stări diferite.

Băuturi de vară (4): Limonadă cu plante aromatice

Mă tem că mâine nu voi apuca să postez nimic pe blog, așa că o să încheiem povestea aici, cu o limonadă care-mi place mult.

Coaste la cuptor

no entries found

Am mai postat eu reţete de coaste, fie pe grill fie la cratiţă fie la cuptor. Cea de azi diferă de toate pentru că:

Am porţionat coastele.

coaste la cuptor 001

Le-am condimentat cu sare, piper, chimen, busuioc, pătrunjel. Am strecurat printre ele câteva cepe roşii, usturoi, o lămâie tăiată în sferturi (am stors zeama peste coaste), ardei gras şi ţelină. Am turnat o cană de apă şi o ceaşcă de vodcă peste coaste. Am dat tava la cuptor, acoperită cu o folie de aluminiu. După 20 de minute am îndepărtat folia.

coaste la cuptor 005

După alte 30 de minute (185 de grade Celsius în cuptor) am adăugat câteva ciuperci. Am mai lăsat tava în cuptor încă cinci minute.

coaste la cuptor 006

Asta a ieşit:

coaste la cuptor 007

S-au topit în gură.

coaste la cuptor 008

Fetele din bucătăria Pub-ului pot depune mărturie dacă-i cazul.

coaste la cuptor 019

Gata, asta-i tot pentru azi.

coaste la cuptor 032

12 Responses to Coaste la cuptor

  1. nonick

    Coaste… de porc? Arata bestial.

  2. Coastele da, e clar că sunt bune, dar tot Attack site scrie pe tine. Chiar nu se poate face nimic?

  3. Adi Hădean

    nonik, mulţam
    Lucia, se poate, s-a făcut, apar rezultatele în curând:-)

  4. Je

    Dragule, o sa imi provoci ulcer, ca intre doua rapoarte, shed de citesc si privesc aice si e jale. ochii vad, inima cere…
    nu-i corect.
    da’ nu te opri.
    multumesc

  5. Mare shef!!!
    E clar e vara si esti pus pe ispite ……
    :))

  6. Eugen

    Salut. Intrebare fara leg la ce-ai preg azi. La dulciuri de ce nu folosesti vanilie naturala sau esenta de vanilie naturala (in carrefour sunt pliculete, mult mai ieftine ca vanilia naturala dar si mai slabe calitativ ) in loc de zahar vanilat? Intreb deoarece se schimba complet gustul, e mult mai intens si mai pronuntat.
    Salut si sport la treaba.

    • Adi Hădean

      Eugen, de unde ai tras concluzia asta? Imi impregnez zaharul cu aroma de vanilie naturala tinand pastai de vanilie in borcanul cu zahar. Esenta de vanilie nu-i tocmai cel mai natural lucru din lume ;-)

  7. Eugen

    Salut, am tot citit in retetele tale de zahar vanilat. Stiu ca exista in comert zahar vanilat la pliculete, si in acest fel am facut conexiunea. Da, dupa cum spuneam si eu esenta de vanilie (chiar daca spun ei ca e aroma de vanilie naturala si nu natural identica) nu e acelasi lucru ca vanilia (sunt mort dupa ea). Te-am intrebat pentru ca am citit la tine retete foarte ok si nu prea se potriveau cu zaharul vanilat (cel din comert)
    Salut, si concediu placut

  8. Cristy

    intimplator am gasit acest site plin de minunatii culinare….si vreau sa multumesc dlui Magician ))))) pt ce faceti, e ceva extraordinar…zic din cate am citit numai, da sa si mai gustat (curand simturile gustative sper ca vor savura din acestea, va asigur))))) si desigur sper sa mi se primeasca….
    mai succint…simplu, frumos, repede si gustos!!!

    catand ce sa pregatesc la ziua sotului care va fi pe 10 februarie, mam oprit la costitele in cuptor, si as vrea sa va intreb ca parere, daca merge sosul tartar aici?

    multumesc!

  9. Cristy

    mersi mult pt felicitari si pt sfat ;)

  10. Cristina S.

    Orice pana de idei sau lipsa de inspiratie gastronomica are un leac: acest site. Spor la idei geniale, Adi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>